NHL-aamuraportti: Zach Sanfordin neljän maalin ilta ei riittänyt Bluesille voittoon, Juuse Sarokselle kauden toinen nollapeli

NHL / Aamuraportti
Zach Sanford pelasi elämänsä ottelun Las Vegasissa.
Zach Sanford takoi maaleja liukuhihnalta. Craig Smithin hattutemppu ja Juuse Saroksen nollapeli toivat upean voiton Predatorsille. Cam Talbot joutui toden teolla urakoimaan nollansa eteen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Sanford häikäisevässä maalivireessä

Las Vegasissa vierailija St. Louis Blues näytti liitävän helppoon voittoon Zach Sanfordin toimiessa maalimestarina. 37 minuutin pelin jälkeen lukemat näyttivät 2–4:ta ja peli oli hienokseltaan Bluesin hallussa.

Golden Knights ei kuitenkaan hermostunut vaan sai otteen pelistä ja kirivaihteen silmään. Jonathan Marchessault teki pukukoppimaalin toisen erän lopulla, ja Nate Schmidt toi kotijoukkueen tasoihin päätöserän puolivälissä. Sanford vei illan neljännellä maalillaan Bluesin takaisin johtoon, jonka Alx Tuch kuittasi vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Tuch itse loukkasi jalkaansa ottelun lopulla ajauduttuaan päin laitaa.

Jatkoajalla voittomaalin löi koko ottelun ajan väkevästi Golden Knightsin peliä johtanut Marchessault. Se oli piste kierroksen värikkäimmälle ottelulle.

Severson sivusi Devils-historiaa, Draisaitl ylti Messierin saavutukseen

Haparoivan alun jälkeen New Jersey Devils jätti Red Wingsin nielemään pölyä. Punapaidat latoivat päätöserässä neljä maalia, joista kaksi viimeisteli Wayne Simmonds. Kaksi syöttöpinnaa leiponeesta Damon Seversonista tuli ensimmäinen Devils-puolustaja 13 vuoteen, joka on kerännyt tehopisteitä kahdeksassa perättäisessä ottelussa. P.K. Subbanille ottelu oli uran 700:s.

Tampa Bay Lightning kaatoi Edmonton Oilersin 3-1, mutta tuo yksi Oilers-maali sisältää historiaa. Syöttöpisteen kirjannut Leon Draisaitl saavutti 90 tehopisteen rajan toiseksi nopeimpana Oilers-pelaajana. Saksalaisässällä on tältä kaudelta koossa tehot 32+58. Draisaitl on pelannut tällä kaudella 57 ottelua. Tilastokärjelle Mark Messierille riitti kaudella 1989-90 kaksi peliä vähemmän.

Panthersilla vaisu ilta kotona

Miamissa Philadelphia Flyers piti ohjakset käsissään koko ottelun ajan. Se oli muutenkin paremmin valmistautunut illan koitokseen, kun taas Florida Panthersin tekemistä riivasi selkeä flegmaattisuus. Päätöserässä Panthers hivuttautui kahden maalin päähän Flyersin jo nostaessa jalkaa kaasulta, mutta Sean Couturierin 2–5-osuma lopetti pyristelyt.

Oivallisessa pelivireessä viime aikoina luistellut James van Riemsdyk nousi Flyersin tehomieheksi kirjaamalla lukemat 1+2.

Olofsson kruunasi kiekkonäytöksen

Columbus Blue Jackets näytti aluksi purjehtivan vaivattomaan voittoon Buffalo Sabresista sen saatua kaksi melko halpaa osumaa avauserän alkupuoliskolla. Sen peli kuitenkin levisi käsiin Sabresin nostettua toisen vaihteen silmään. Blue Jacketsin rikkova ja kovaotteinen peli tuotti lähinnä kaksiminuuttisia, josta Jack Eichel ja Victor Olofsson kauniisti kiittivät.

Evan Rodrigues vei Sabresin piikkipaikalle, ja vain reilua minuuttia ennen loppua Markus Nutivaara pelasti Blue Jacketsin jatkoajalle. Sitä ehti vanheta hieman alle kolme minuuttia, kun Olofsson kiskaisi voittomaalin Eichelin tarjoilusta. Vaiheikas ottelu sai arvoisensa päätöksen.

Panarinin veivaus ratkaisi

Illan kolmas jatkoille edennyt näytös oli sekin huipentuma mainiolle kiekkoviihteelle. Minnesota Wild yritti kaataa New York Rangersin nopealla pelitemmolla heti alkajaisiksi, mutta vierailijat eivät myyneet nahkaansa halvalla. Wild johti pitkälle kolmannen erän jälkipuoliskoa 3–1, ja Rangers repi väkisin tasoihin Tony DeAngelon ja vain minuuttia ennen päätössummeria osuneen Mika Zibanejadin maaleilla.

Ratkaisu viipyi voittomaalinkilpailuun asti, ja Artemi Panarinin suoritus ansaitsisi oman artikkelinsa. Silmää nopeammat ja silti hallitut kädenliikkeet veivät Stalockin kuutamolle ja loppusilauksena jääkylmä nosto verkkoon.

Smith ja Saros pohjustivat riemuvoiton

Nashville Predators antoi vieraaksi saapuneelle New York Islandersille isän kädestä koko rahan edestä. Jo kahden erän jälkeen taululla komeilivat luvut 5–0, ja Predators-maaleista kolmesta oli vastannut Craig Smith. Viiden maalin sillasta ei edes väkevänä loppukirijoukkueena tunnettu Islanders kyennyt nousemaan.

Smithin ohella toinen petopaitasankari löytyi maalin suulta, jossa Juuse Saros torjui erehtymättömästi 31 Islanders-laukausta.

Talbotilla hikinen iltapuhde

Anaheimissa Ducks ei antanut kotiyleisölle montaakaan syytä olla ylpeitä omistaan. Calgary Flames nautti pelaamisesta joka solullaan, ja onnistujia oli koko materiaalin leveydeltä. Heti avauserässä Flames takoi kiekon verkkoon neljään otteeseen, ja Ducks-veräjälle vaihdettiin erätauolla Ryan Miller. Miller joutui antautumaan vielä kahdesti, ja vastaavasti virkaveli Cam Talbot vastapäässä ei ohittajaansa tänään löytänyt. Helpolla tämä ei päässyt, sillä torjuntoja Flames-vahdille kirjattiin hulppeat 44 kappaletta.

Flamesin tehomiehinä kunnostautuivat etunenässä Mikael Backlund ja Mark Jankowski (2+0) sekä Andrew Mangiapane (0+2).

Capitalsin loppukiri oli liikaa Avalanchelle

Denverissä Colorado Avalanche sinnitteli Washington Capitalsia vastaan niukassa 2–1- johdossa kolmannen erän jälkipuoliskolle. Vasta viisi minuuttia ennen loppua päästi Tom Wilson vierailijat piinasta. Henkinen ja fyysinen yliote oli nyt Capitalsilla, ja kaksi minuuttia ennen päätössummeria T.J. Oshie sinetöi pääkaupunkijoukkueen onnistuneen ryöstöretken.