NHL-aamuraportti: Alex Iafallon kolme maalia olivat Kingsin pelastus

NHL / Aamuraportti
Alex Iafallo saalisti uransa ensimmäinen hattutempun tiukassa kamppailussa Coyotesia vastaan.
Kuva © Getty Images
Kolmen ottelun kierroksella pelattiin tasaväkisiä mutta luonteeltaan hyvin erilaisia matseja. Kingsin Alex Iafallo latoi joukkueensa kaikki kolme maalia Coyotesin verkkoon. New Jerseyssä maalinteossa onnistujia oli huomattavasti isompi liuta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Tomas Tatar pirteänä Sabresin kaadossa

Jack Eichel täräytti ylivoimalla ottelun avausmaalin, joka oli samalla Buffalo Sabres -kapteenin kauden 30:s täysosuma. Muutoin Sabresin tekeminen hyökkäyspäässä oli vaisua. Uutta virtaa uudessa joukkueessa saanut Ilja Kovaltšuk tasoitti toisen erän alussa, ja pari minuuttia myöhemmin sairaslomalta palannut Brendan Gallagher sai kiinni Tomas Tatarin melko optimistisen syötön laidasta. Sabres-puolustusta ei näkynyt mailla halmeilla, ja Gallagher sai kaikessa rauhassa nostaa lätyn häkkiin.
Tatar itse paketoi ottelun 1–3-osumallaan, ja Sabresin kirivaihde hyytyi siihen. Canadiensin pelaajista Tatarin lisäksi Joel Armia ja Nick Suzuki keräsivät kaksi tehopistettä (0+2).

Predators vahvempi maali-ilottelussa

New Jerseyssä nähtiin viihdyttävän hyökkäyspelin juhlaa, kun Devils ja vierailija Nashville Predators yllyttivät toisensa maalintekotalkoihin. Ottelussa nähtiin kymmenen maalia, ja erityisellä tehotuulella olivat Devilsin Pavel Zacha sekä Predatorsin Filip Forsberg – kaksi täysosumaa mieheen. Kokonaisuutena ottelu oli tasaväkinen ja aaltoileva ja olisi voinut kumman tahansa eduksi. Ratkaisevaa vaa'ankieltä ei kuitenkaan löytynyt varsinaisella peliajalla eikä jatkoilla.
Voittomaalikilpailussa Predatos vei pitemmän korren – sen kaksi ensimmäistä vetäjää onnistui ja vastaavasti Pekka Rinne otti tarvittavat kopit.

Iafallon superilta ratkaisi

Phoenixissa Arizona Coyotesin ja Los Angeles Kingsin ottelu oli puolestaan tarkkaa puolustusvoimaista pelaamista. Kauden aikana profiiliaan nostaneen Alex Iafallon one-timer yllätti muutoin erittäin vahvasti pelanneen Adin Hillin ensimmäisen erän puolivälissä. Nick Schmaltz tasoitti toisen erän puolivälissä laukauksella, jota Jack Campbellin oli vaikea nähdä. Christian Dvorak vei Coyotesin johtoon toisen erän lopulla.
Päätöserässä Kings nosti kierroksia hakien vimmatusti tasoitusta, ja Iafallo laukoi vapauttavan osuman kolme minuuttia ennen loppua. Jatkoajan ensi hetkillä Iafallo iski jälleen, ja jenkkihyökkääjän uran ensimmäinen hattutemppu toi täydet pisteet kruunupaidoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle