NHL-aamuraportti: Vahva ylivoimapeli siivitti Senatorsin voittoon, O'Reilly Bluesin sankari

NHL / Aamuraportti
Ryan O'Reilly lopetti Bluesin tappioputken.
Ottawa Senators iski kolme ylivoimamaalia Buffalo Sabresin verkkoon. Ryan O'Reilly upotti Calgary Flamesin voittolaukauskisassa. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit

Senatorsin ylivoimapeli myrkkyä Sabresille

Ottawa Senatorsin vahva kolmas erä toi sille 5-2-vierasvoiton Buffalo Sabresista. Senators sai otteluun vahvan alun, kun Jean-Gabriel Pageau vei vieraat kolmen minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon. Samalla Pageau rikkoi 20 maalin rajan ensimmäistä kertaa urallaan.

Sabres tasoitti Sam Reinhartin toimesta ensimmäisen erän puolivälissä. Sen jälkeen mentiin tasatahtiin aina kolmannen erän puoliväliin saakka, kun Mike Reilly siirsi Senatorsin 3-2-johtoon. Vieraat ratkaisivat pelin ottelun loppuminuuteilla, kun Mark Borowiecki ja Nikita Zaitsev onnistuivat maalinteossa. Senators teki viidestä maalistaan peräti kolme ylivoimalla. Sabres kärsi ottelussa pahan takaiskun, kun maalivahti Linus Ullmark loukkaantui ja jätti pelin kesken.

O'Reilly upotti Flamesin voittolaukauskisassa

St. Louis Blues katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, kun se kukisti Calgary Flamesin voittolaukauskisan jälkeen 5-4. Blues karkasi ottelussa 3-1-johtoon, kun Alexander Steen, David Perron ja uransa 500:nnen NHL-ottelunsa pelannut Jaden Schwartz onnistuivat maalinteossa. Sean Monahan toi kuitenkin kahdella maalillaan Flamesin tasoihin. Samalla Monahan saavutti 400 tehopisteen rajapyykin.

Mark Jankowski vei vielä toisen erän puolivälissä Flamesin 4-3-johtoon. Blues tuli kuitenkin kolmanteen erään vahvasti ja Zach Sanford iski tasoituksen heti erän alkuun. Lopulta ottelu eteni voittolaukauskisaan, jossa Perron ja Ryan O'Reilly iskivät ratkaisun. Blues kärsi toisessa erässä pahan menetyksen, kun Steen joutui jättämään pelin kesken alavartalovamman vuoksi. Steen ehti ennen loukkaantumistaan ohittaa Pavol Demitran seuran kaikkien aikojen pistetilastossa.