NHL-aamuraportti: Ovetškin nousi Yzermanin rinnalle, Oilers ja Wild mättivät maaleja

NHL / Aamuraportti
Aleksander Ovetškin on enää kahdeksan osuman päässä 700 maalin rajasta.
Kuva © Getty Images
Aleksandr Ovetškin ohitti Mario Lemieux'n ja nousi Steve Yzermanin rinnalle kaikkien aikojen maalitilastossa. Edmonton Oilers ja Minnesota Wild viettivät maalijuhlia vastustajiensa kustannuksella. Joel Armia ja Aleksander Barkov jatkoivat vahvaa maalivirettään. Jatkoaika kokosi yhteen yön NHL-kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit

Ovetškin ohitti Lemieux'n ja nousi Yzermanin rinnalle

Aleksandr Ovetškin iski hattutempun New York Islandersin verkkoon, kun Washington Capitals kukisti New York Islandersin 6−4. Hattutemppu oli Capitalsin venäläistykille jo toinen peräkkäinen ja uran 26:s. Islanders johti peliä kahden erän jälkeen jo 4−1. Capitals tuli kuitenkin kolmanteen erään erittäin väkevästi ja iski viisi kiekkoa isäntien verkkoon. Carl Hagelin käynnisti Capitalsin takaa-ajon kolmannen erän alkuminuuteilla.

Ovetškin kruunasi hattutemppunsa iskemällä 6−4-lukemat tyhjiin minuutti ennen loppua. Samalla hän nousi Steve Yzermanin rinnalle kaikkien aikojen maalitilastossa. Ovetškinilla on nyt kasassa 692 NHL-maalia. 

Oilersin vahva alku tyrmäsi Coyotesin

Edmonton Oilers ei antanut Arizona Coyotesille mitään mahdollisuuksia viimeisessä runkosarjaottelussaan ennen tähdistöottelua. Oilers karkasi avauserässä kolmen maalin karkumatkalle Josh Archibaldin, Kailer Yamamoton ja Sam Gagnerin maaleilla. Toisen erän alussa Connor McDavid ja Joakim Nygård tekivät tilanteeksi jo 5−0. Taylor Hall ja Christian Dvorak herättelivät vieraiden toiveita loppukirista, mutta McDavid sammutti Coyotesin valot illan toisellaan. Neljän tehopisteen iltaa viettänyt Riley Sheahan viimeisteli loppulukemat tyhjiin

Minnesotassa maalirikas kiekkopäivä

Minnesota Wild intoutui Hockey Day Minnesota -teemapäivän kunniaksi maali-ilotteluun Dallas Starsin kustannuksella. Jared Spurgeon ja Carson Soucy veivät avauserässä kotijoukkueen 2−0-johtoon. Wild meni menojaan toisessa erässä, kun Jason Zucker, Ryan Donato ja Mats Zuccarello onnistuivat maalinteossa. Starsin Corey Perry sai kolmannessa erässä suihkukomennuksen osuttuaan polvella Wild-veskari Alex Stalockia päähän. 

Barkov ja Armia vahvassa maalivireessä

Joel Armia iski kauden kolmannentoista maalinsa, kun Montreal Canadiens kukisti Vegas Golden Knightsin voittolaukauskisan jälkeen 5−4. Armia sivuaa nyt yhden kauden maaliennätystään. Isäntien voittomaalin iski Tomas Tatar

Myös Aleksander Barkov jatkoi hyvää maalivirettään, kun Florida Panthers haki 4−1-vierasvoiton Detroit Red Wingsistä. Barkov iski Panthersin 3−1-osuman kolmannen erän puolivälissä. Loppulukemat sinetöi Denis Malgin.

Rantanen ja Suomela syöttöpisteille

Mikko Rantanen saalisti syöttöpisteen, kun Colorado Avalanche kukisti St. Louis Bluesin 5−3. Rantanen syötti Nathan MacKinnonin tekemän ottelun avausmaalin. Avalanche ratkaisi pelin kolmannessa erässä, kun Cale Makar ja André Burakovsky iskivät kaksi maalia reilun minuutin sisään. Gabriel Landeskog sinetöi 5−3-loppulukemat tyhjiin.

Antti Suomelan syöttöpiste oli laiha lohtu, kun San Jose Sharks hävisi vieraissa Vancouver Canucksille 4−1. Canucks karkasi vierailta kolmannessa erässä, kun Tanner Pearson, Quinn Hughes ja J.T. Miller onnistuivat maalinteossa. Sharksin ainoan maalin teki Barclay Goodrow.

» Lähetä palautetta toimitukselle