NHL-aamuraportti: Venäläiset loistivat, Lindell tehokkaana

NHL / Aamuraportti
Esa Lindell syötti kolme joukkueensa maaleista.
Kuva © GettyImages
Venäläismaalivahdit ja toisessa ottelussa kenttäpelaajatkin loistivat kaikista kirkkaiten. Joe Pavelskille 1 000 ottelua täyteen illan sankarina Dallasissa. Jälleen uusi suomalainen debytoi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Starsille neljäs peräkkäinen voitto Pavelskin juhlaottelussa

Dallas Stars oli tyly isäntä, kun he kohtasivat koko NHL:n jumbopaikalla majailevan Detroit Red Wingsin. Dylan Larkin vei kauden 10. maalillaan vieraat ensimmäisen erän alussa johtoon, mutta sen jälkeen kotijoukkue jätti valkopaidat sivuosaan.

Kesällä Dallasiin sopimuksen tehneelle Joe Pavelskille ottelu oli 1 000:s NHL:n runkosarjassa. 35-vuotias yhdysvaltalainen palkittiin ottelun ykköstähtenä, kun hän teki yhden maalin läpiajosta sekä syötti yhden. 13 ensimmäistä kautta Pavelski pelasi San Jose Sharksin riveissä.

Anton Hudobin torjui Starsin maalilla 22 kertaa 4−1-voittoon päättyneessä ottelussa. Venäläinen ei ole hävinnyt yli kuukauteen ja on koko joukkueen tapaan itsekin voittanut neljä edellistä pelaamansa ottelua.

Lindellille kolmen pisteen ilta, myös Hintz jälleen pisteille

Esa Lindell oli yksi ottelun hahmoista saalistaen kolme syöttöpistettä, joista kaikki olivat ykkössyöttöjä. Ensimmäisen erän puolivälissä Red Wingsillä oli tilaisuus mennä jo kahden maalin johtoon, kun he pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Juhlaottelua pelannut Pavelski vapautti kuitenkin Lindellin yhdessä Roope Hintzin kanssa läpiajoon alivoimalla. Hintz pääsi tasoittamaan ottelun helposti suomalaispuolustajan syötöstä.

Ottelun voittomaaliksi jääneessä osumassa suomalaisten roolit olivat toisinpäin, kun Hintz pudotti Lindellille viivalle ylivoimalla, ja Lindell laukoi kiekon Radek Faksan lavan kautta maaliin. Kolmas syöttöpiste tuli jälleen alivoimalla ottelun lopussa, kun Andrej Sekera viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin suomalaisen syötöstä.

Ottelun muut suomalaiset jäivät ilman tehopisteitä. Joel Kivirannalle ottelu oli uran ensimmäinen NHL:ssä. Vaikka minuutit jäivät pieniksi, suomalaisnuorelle merkattiin kolme laukausta maalia kohti. Miro Heiskaselle ilta oli jo neljäs peräkkäinen ilman tehopisteitä, eikä hän kyennyt estämään ottelun alussa Larkinin avausmaalia.

Red Wingsiä vastaan jäähyt eivät kostautuneet − taaskaan

Vierasjoukkue pääsi peräti viisi kertaa yrittämään ylivoimalla onnistumatta kertaakaan maalinteossa. Sen sijaan vastustaja teki kaksi alivoimamaalia, joista toisen tosin tyhjiin ottelun loppuhetkillä.

Red Wings ei ole onnistunut tekemään ylivoimamaalia viiteen edelliseen otteluun, vaikka on päässyt jopa 15 kertaa niissä ylivoimaansa yrittämään. Alivoima on joukkueella tilastollisesti koko NHL:n heikointa, ja vastustaja onnistui jälleen kertaalleen.

Samsonov torjui Capitalsille voiton revanssiottelussa Carolinassa

Ilja Samsonov palkittiin ottelun ykköstähtenä, kun Washington Capitals otti kauden ensimmäisen voittonsa Carolina Hurricanesista lukemin 4−3. Joukkueet olivat kohdanneet kaksi kertaa aiemmin, joista edellinen oli viime viikonlopulta niin ikään Pohjois-Carolinassa. Tällä kertaa koko NHL:n piikkipaikalla majaileva Capitals laittoi maaliinsa nuoren venäläisen, ja Samsonov torjui jo kauden 11. voittonsa. Torjuntoja hänelle kertyi 38.

Joukkueen ykkösmaalivahti Braden Holtbyn asema alkaa olla pian vaarannettu. 30-vuotias kanadalainen on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Samsonovilla tappioita on koko kaudella vasta kaksi, joista viimeisin marraskuun puolesta välistä.

Venäläiset varastivat koko show'n Carolinassa, sillä Jevgeni Kuznetsov onnistui kertaalleen maalinteossa ja syötti voittomaaliksi jääneen Jakub Vránan kauden 16. osuman. Myös kotijoukkueella illan tehokkain oli venäläinen, sillä ilmaveivimaaleista tunnettu Andrei Svetšnikov sai syöttöpisteen kahteen maaliin ja laukoi itsekin neljä kertaa kohti maanmiehensä maalia ollen alati vaarallinen.

Aleksandr Ovetškin jatkoi syöttöpisteellä pisteputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Hurricanesilla ongelmia divisioonan sisäisissä kamppailuissa

Carolina Hurricanes hävisi tällä kertaa myös Capitalsille divisioonan sisäisessä kamppailussa. Hurricanes on voittanut vain kolme 12 divisioonan välisestä ottelusta. Kaksi noista aiemmista oli tullut Capitalsia vastaan, mutta nyt hekin olivat vaikea vastustaja viime kevään yllättäjäjoukkueelle. Tästäkin huolimatta Hurricanes taistelee yhä suorasta pudotuspelipaikasta, sillä etenkin Läntisen konfferenssin joukkueita vastaan otteet ovat olleet vakuuttavia.

» Lähetä palautetta toimitukselle