NHL-aamuraportti: Monella pelipaikkakunnalla nähtiin todellista hyökkäyspelin juhlaa

NHL / Aamuraportti
Samuel Girard (49) ehti kaikkialle Bluesia vastaan. Avalanchen 21-vuotias puolustajalöytö pelaa elämänsä kautta.
Kuva © Getty Images
Yön kierroksella menestyivät rohkeasti hyökänneet joukkueet. Kolmessa kohtaamisessa ratkaisua ja arvokkaita sarjapisteitä oli haettava jatkoajalla. Nathan MacKinnon, J.T. Miller ja Samuel Girard nousivat kierroksen tehokkaimmiksi pelaajiksi, ja myös Kaapo Kakko palasi tehojen tielle. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Pienten marginaalien pelit

Buffalo Sabresin ja Edmonton Oilersin mittelö oli vauhdikasta hyökkäyspelikiekkoa, vaikka maaleilla ei varsinaisesti juhlittu, ja tekopaikat olivat pikemminkin seurausta puolustajien virheistä kuin oivaltavista hyökkäyskuvioista. Koko ottelun vahvasti esiintynyt Jack Eichel sai kruunun jatkoajan alussa iskemänsä rankkarimaalin muodossa. Tämä oli Eichelin uran ensimmäinen onnistuminen rangaistuslaukauksesta.

Boston Bruins ja Columbus Blue Jackets pelasivat riskejä kaihtavaa kiekkoa, ja lukemat 2–1 vastasivat täysin ottelun tapahtumia. Tuukka Rask ehti kiekon eteen 32 kertaa ennen Pierre-Luc Dubois'n laukomaa voitto-osumaa. Blue Jackets viillettää nyt 12 ottelun pisteputkessa.

Pittsburgh Penguinsin ja San Jose Sharksin jäsentenvälinen oli peli-ilmeeltään yhdistelmä edellä mainituista. Sharks hallitsi ottelua hienokseltaan muttei kyennyt tekemään ratkaisevaa eroa. Patric Hörnqvist otti sankarin viitan harteilleen viimeistelemällä kaksi maalia ja pelastamalla vieraspisteen Penguinsille. Jatkoilla voiton ratkaisi kuitenkin isännille Brent Burns. Alustuksen järjestänyt Joe Thornton nousi kaikkien aikojen syöttötilaston seitsemännelle sijalle.

Maalijuhlat Vegasissa

Vegas Golden Knightsin ja Philadelphia Flyersin välinen ottelu oli kokonaisuudessaan kierroksen värikkäimpiä. Jo ensimmäisessä erässä Golden Knights osui neljästi, ja erityisesti Max Paciorettyn kenttä teki tylyä jälkeä Flyersin alueella. Flyers ei antanut periksi, ja Sean Couturier toi maaleillaan Flyersin vielä maalin päähän, mutta tasoihin asti veto ei enää riittänyt.

Dadonov ja Huberdeau liekeissä

Ottawa Senators vaikutti aluksi kykenevän kunnon haastoon Florida Panthersia vastaan, mutta ottelun edetessä nopeatempoinen vierasjoukkue luisteli isännät kumoon. 3–6-voitossa kentän suurin onnistuja oli Jevgeni Dadonov kolmella tehopisteellään (2+1). Maalin ja syöttöpisteen tehnyt Jonathan Huberdeau on yksi tämän hetken kuumimmista pelaajista: Kahdeksasta edellisestä ottelusta on kasassa huimat 18 tehopinnaa.

Tähdet tuikkivat Winnipegissä

Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin ottelu oli odotetun vauhdikas ja viihdyttävä koitos, jossa kummankin joukkueen hyökkääjät pääsivät näyttämään osaamistaan. Maple Leafs pyrki hyydyttämään Jetsin pelin nopeudellaan, mihin isännät vastasivat hallitulla kiekkokontrollilla. Vetoja kohti Frederik Andersenia kertyi huikeat 48. Maple Leafs oli maalintekopuuhissa tehokkaampi. Joukkue latoi kuusi maalia, ja pisteille pääsi pelaajia leveällä otannalla. Tehokkain oli William Nylander lukemillaan 2+1. John Tavares, Auston Matthews ja Mark Scheifele jatkoivat pistetehtailua vahvassa nousukiidossa.

Flamesin kotipiina päättyi

New York Rangersin tulokkaat Kaapo Kakko ja Adam Fox esiintyivät edukseen, vaikka käteen jäi kirvelevä tappio. Kakko teki maalin ja syötti toisen, ja Fox puolestaan syötti kaikki Rangersin kolme maalia. Pisteet jäivät Calgaryyn, ja isäntien Johnny Gaudreaun tekemisessä oli pitkästä aikaa kunnon ideaa. Viimeksi Flames on voittanut kotonaan varsinaisella peliajalla 12. joulukuuta.

Kymmenen maalin vyörytys Denverissä

Vahvan loppuvuoden pelannut Saint Louis Blues kohtasi Denverissä roppakaupalla vaikeuksia ja tulikuuman Nathan MacKinnonin. Avalanche rankaisi armotta Bluesin jäähyilyt ja huolimattomuusvirheet. Vaikka Blues pääsi toisen erän aikana mukaan peliin, ei Avalanche antanut yllättää itseään. Neljä tehopinnaa (1+3) kirjanneen MacKinnon ohella ottelun hahmoja olivat kaksi maalia iskenyt Nazem Kadri sekä neljä syöttöpistettä koonnut Samuel Girard.

Avointen ovien päivät Vancouverissa

Vancouverissa Canucks ja Chicago Blackhawks äityivät niin ikään maalintekotalkoisiin. Kummankin joukkueen tykistöosasto piti laiskoja puolustajia pilkkanaan, eivätkä maanmiehet Robin Lehner ja Jacob Markström olleet likimainkaan omalla tasollaan. Tasaisen ja vaiheikkaan ottelun ratkaisi lopulta epätodennäköinen sankari Adam Gaudette, joka pääsi J.T. Millerin vahvan esityön jälkeen vapaasti maalin teen ja antoi ranteensa puhua. Miller puolestaan merkkautti ottelussa vaikuttavat tehot 1+3. Lisäksi Bo Horvat, Tanner Pearson, Elias Pettersson ja Dominik Kubalik viettivät kolmen tehopisteen iltaa. Patrick Kanen kaksi maalia jäivät laihaksi lohduksi Blackhawksille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös