NHL-aamuraportti: Andrei Svetšnikov ilmaveivasi jälleen maalin, Sebastian Aho jatkaa tulikuumana

NHL / Aamuraportti
Aho ja Teräväinen olivat jälleen voiton takuumiehet.
Andrei Svetšnikov iski jo tämän kauden toisen ilmaveivimaalinsa. Sebastian Ahon tehoilta liikaa Jetsille. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Kauden toinen ilmaveivi, ja asialla taas sama mies

Tiistain kierroksen ehdoton kohokohta nähtiin Winnipegissä. Carolina Hurricanesin Andrei Svetšnikov lähti yrittämään temppua, jossa hän oli jo kertaalleen onnistunut tällä kaudella –  kyseinen yritys tuotti samalle pelaajalle jo toisen ilmaveivimaalin tänä syksynä.

Svetšnikov siirsi onnistumisellaan Hurricanesin ottelussa 3–2-johtoon. Venäläishyökkääjä onnistui aiemmin vastaavalla tavalla 30. lokakuuta pelatussa ottelussa Calgary Flamesia vastaan.

– Sain siinä paljon tilaa ja yritin laittaa kiekon maaliin niin nopeasti kuin pystyn. Yritän aina sitä, jos minulla on tilaa maalin takana, Svetšnikov kommentoi.

Aho näytti Laineelle kaapin paikan

Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui jo ilmankin Svetšnikovin osumaa Jetsin ja Hurricanesin kohtaamiseen. Vahvimmin illasta suoriutui Sebastian Aho, joka iski tehot 2+1 Hurricanesin viedessä pisteet maalein 6–3. Aho iski kahdesti ottelun toisessa erässä, ja nosti kauden maalimääränsä jo 20:teen.

Myös Patrik Laine onnistui maalinteossa, kun hän ohjasi Nathan Beaulieun laukauksen maaliin niin ikään toisessa erässä. Hurricanesin Teuvo Teräväinen puolestaan kirjasi ottelussa syöttöpisteen Ahon ensimmäiseen osumaan.

Hallille syöttö voittomaaliin Coyotes-debyytissä

Siirtosaagansa taannoin päätökseen saanut Taylor Hall pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden joukkueensa Arizona Coyotesin paidassa. Alkutunnustelujen jälkeen Hall nousi tärkeään rooliin Coyotesin haettua voiton San Jose Sharksin vieraana.

Vahvasti maalin takana pelannut Hall syötti kiekon Oliver Ekman-Larssonille, joka siirsi kojootit 3–2-johtoon ajassa 57.23. Sharks pääsi yrittämään vielä lopussa tasoitusta kuudella kolmea vastaan, mutta Coyotesin puolustus kesti.

Malkin komeaan rajapyykkiin

Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Jevgeni Malkin iski uransa 400. runkosarjamaalin, kun pingviinilauma haki selvän vierasvoiton Calgary Flamesin kotiluolasta. Maalin lisäksi Malkin antoi syötön Bryan Rustin laukomaan voittomaaliin. Voitto oli Penguinsille kolmas perättäinen.

Häntäpään Kings yllätti kärkipään Bruinsin

Kierroksen kovimmasta yllätyksestä vastasi Los Angeles Kings, joka nappasi vierasvoiton jatkoajalla Boston Bruinsista. Bruins näytti olevan jo menossa voittoon ottelun loppuhetkillä, mutta Kingsin puolustaja Matt Roy onnistui tasoituksessa reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Lopulta joukkueen kapteeni Anže Kopitar laukoi ranteella jatkoaikaratkaisun Tuukka Raskin selän taakse.

Islandersin puolustus murtui harvinaisella tavalla

Tällä kaudella New York Islanders on tunnettu erityisen tiiviistä puolustuspelistä. Ottelussa Nashville Predatorsia vastaan tiivis puolustaminen oli kuitenkin täydellisen hukassa, sillä vieraat rokottivat ex-valmentajansa Barry Trotzin luotsaamaa Islandersia peräti kahdeksalla maalilla.

Ottelun toisessa erässä nähtiin yhteensä peräti seitsemän osumaa. Tappion myötä Islandersin 13 ottelua kestänyt pisteputki kotikentällä tuli päätökseen.

Flyers-fanit muistivat syöpään sairastunutta Oskar Lindblomia

Philadelphia Flyers pelasi ensimmäisen kotiottelunsa sen jälkeen, kun joukkueen ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblomilla todettiin harvinainen luusyöpä. Flyersin kotiyleisö antoikin tukensa Lindblomille ottelun ensimmäisellä mainoskatkolla.

Flyers esitti puolestaan ryhtiliikkeen surkean Winnipegin vierailun jälkeen. Oranssipaidat kellistivät Anaheim Ducksin selvästi maalein 4–1 Carter Hartin torjuessa 40 kertaa ja hyökkääjä David Kašen iskiessä voitto-osuman NHL-uransa avausmaalilla.