NHL-aamuraportti: Ahon maalivire jatkui, Laine taituroi komean täysosuman Red Wingsin verkkoon

NHL / Aamuraportti
John Tavares oli elementissään Maple Leafsin rosvoretkellä Vancouverissa. Elias Pettersson on jo potkun verran perässä.
Sebastian Ahon ruuti pysyi kuivana viikonlopun superottelun jälkeen. John Tavares johdatti Maple Leafsin voittoon Canucksista. Floridan paikalliskamppailusta kehkeytyi venäläisvahtien kaksinkamppailu. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Venäläisvahdit pääosissa Floridan derbyssä

Tampa Bay Lightning sai karistetuksi tympeän Islanders-ottelun pettymykset maukkaasti paikallisvastustajan kustannuksella. Steve Stamkos veivasi avausmaalin kesken Panthers-painostuksen, ja ottelun edetessä ote siirtyi Lightningille. Alex Killorn vei salamapaidat 2–0-johtoon, ja Jevgeni Dadonovin kavennus tuli liian myöhään.
Maanmiesten Vasilevskin ja Bobrovskin torjuntatalkoissa pidemmän korren vei ensin mainittu. Bobrovskin huimat 48 torjuntaa eivät paljoa Panthersia lämmittäneet, kun tehot yläkerrassa jäivät uupumaan.

Wardin taika kestää

Calgary Flames luisteli Arizona Coyotesilta jalat alta ottelun alkupuolella. Neljän maalin jälkeen Flames siirtyi puolustuskannalle, antaen Coyotesin jauhaa hyökkäyksiään. Cam Talbot sai suorittaa melkoisen iltapuhteen, ja torjuntoja kertyi niin ikään kunnioitettavat 46 kipaletta. Flames on voittanut kaikki kuusi Geoff Wardin alaisuudessa pelaamaansa ottelua.

Canadiens ja Maple Leafs tärkeisiin vierasvoittoihin

Joel Armia oli ottelun hahmoja Montreal Canadiensin kaataessa Pittsburgh Penguinsin. Armia merkkautti tehot 1+1, samoin kuin Brendan Gallagher, Tomas Tatar ja Shea Weber, ja uurasti vahvasti myös kiekottomassa pelissä. Tatarin vanhanaikaisella kiepsauttama maali toisessa erässä katkaisi Tristan Jarryn liki 180 minuuttia kestäneen nollaputken.

John Tavares oli kentän kuningas Toronto Maple Leafsin ja Vancouver Cancuksin kohtaamisessa. Tavares teki kaksi ja syötti yhden osuman ottelussa, jossa Maple Leafs oli vahvempi jokaisella osa-alueella. Tulitukea antoivat kaksi syöttöpistettä merkkauttaneet Mitchell Marner ja Justin Holl.

Eichel nousi uudelle kymmenluvulle

Buffalo Sabresin ja Saint Louis Bluesin kohtaamisessa Sam Reinhardt avasi maalihanat jo 18 sekunnin pelin jälkeen ohjaamalla Victor Olofssonin maalin eteen toimittaman kiekon ohi Jake Allenin. Neljä minuuttia myöhemmin Troy Brouwer tasoitti Ivan Barbashevin väkivahvan esityön jälkeen. Ottelu aaltoili tämän jälkeen, ja hyviä tekopaikkoja rakentui puolin ja toisin. Johan Larsson ja Alex Pietrangelo tekivät maalin mieheen, ja kolmannen erän kuudennella minuutilla Jack Eichel nousi kenenkään häiritsemättä maalin eteen ja nosti kaikessa rauhassa ottelun voittomaalin. Ottelun kalkkiviivoilla Eichel osui vielä toistamiseen, ja saavutti näin kolmantena pelaajana 20 täysosuman rajapyykin tällä kaudella.

Maalijuhlat Edmontonissa

Carolina Hurricanes jatkoi huimaa pelivirettään. Ensimmäisessä erässä joukkue maalasi kolmesti, ja vastaavasti James Reimer epäsi Edmonton Oilersin kaikki vaaralliset hyökkäystilanteet. Pelin luonne muuttui toisessa erässä, kun Zack Kassian pääsi kaventamaan. Ryan Nugent-Hopkins toi Oilersin maalin päähän kolmannen erän alussa, ja pian tämän jälkeen Kassian täydensi Oilersin takaa-ajon illan toisella onnistumisellaan. Erän puolivälissä Hurricanesilta onnistuikin sitten kaikki. Joukkue nykäisi kuudessa minuutissa kolmen maalin johdon, eikä tästä sillasta Oilers enää noussut.

Maalivahdeilla ei siis ollut terävin päivänsä - etenkin Dougie Hamiltonin puolen kentän kiskaisu olisi ollut Mikko Koskinen otettavissa - mutta kentällä onnistujia riitti. Kassianin ohella myös Sebastian Ahon osui pömpeliin kahdesti. Hamilton ja Nino Niederreiter saalistivat tehot 1+1, Teuvo Teräväinen ja Andrei Svetšnikov syöttivät Hurricanesin maaleista kaksi ja Connor McDavid kaikki Oilersin osumat.

Laineen soolo säväytti

Detroit Red Wingsillä ei ollut mitään saumoja Winnipeg Jetsin kotiluolassa. Jets oli kuskin paikalla alusta pitäen, ja joukkueiden tasoero näkyy tulostaululla. Jetsin avainpelaajia olivat ennen kaikkea 1+1-tehot iskeneet Blake Wheeler ja Andrew Kopp. Ottelun kohokohtia oli Patrik Laineen komea keskikentän pujottelu, joka päättyi maalin edustalla taidokkaaseen harhautukseen ja Jetsin ottelun neljänteen maaliin.

Wild kesti Ducksin rynnistyksen

Minnesotassa Anaheim Ducks pyrki ottamaan isänniltä luulot pois vyöryttämällä hyökkäyksiä kaikkien kentällistensä voimin vieden kaiken tilan Wildilta. Kaapo Kähkönen sai tehdä kaikkensa pitääkseen isännät pelissä mukana: Ensimmäisessä erässä Ducks vei laukaustilaston 14–1, ja maalit 2–0. Toinen erä oli Wildilta jo parempi, ja se pääsi toistuvasti pyörittämään peliä Ducks-alueella. Ryan Hartman kavensi, ja toinen Ryan, Donato toi isännät tasoihin, kun kolmanteen erään tultaessa oli Ducksin vahvin veto jo hiipunut. Jatkoajalla kummallakin oli mahdollisuutensa, mutta lopulta ratkaisua haettiin voittomaalikilpailussa, jossa Ducks osoittautui etevämmäksi. Kitkerän pettymyksen lisäksi Wildia mietityttää Eric Staalin loukkaantuminen, jonka vakavuudesta ei ottelun aikana saatu täsmällistä tietoa.

Starsille rutiinivoitto vaisusta Devilsistä

Dallas Stars ei antanut valmentajakohun hämmentää itseään, vaan pelasi Rick Bownessin komennossa New Jersey Devilsiä vastaan rennonpirteän mutta riskejä kaihtaneen ottelun. Radek Faksa vei vanhanaikaisella Starsin johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen, ja Joe Pavelski tuplasi johdon erän puolivälissä. Devilsin esitys oli pääosin auttamattoman hengetön, tosin joukkueen ylivoima näytti olevan kunnossa. Ainoastaan maalivahti Mackenzie Blackwood oli hyvällä pelihuumorilla liikkeellä ja olin suuri syy sille, että maalinteko tyrehtyi Pavelskin osumaan. Isokokoiselle kanadalaistorjujalle merkittiin 33 pysäytystä, ja vastaavasti kollega Ben Bishopin nollapeliin riitti 26 torjuntaa.