NHL-aamuraportti: Donskoin tehoilta ei auttanut Avalanchea voittoon, Korpisalolta nähtiin vahva esitys Capitalsia vastaan

NHL / Aamuraportti
Bruins ei ollut parhaimmillaan Senatorsia vastaan. Tuukka Rask saa jälleen tuta Brady Tkachukin ja Anthony Duclairin hyökkäysinnon.
Senators kirkasti synkkää Bruins-historiaansa. Flames kukisti Avalanchen hienossa kiekkotrillerissä. Joonas Korpisalo torjui vahvasti Blue Jacketsin maalilla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Nelson ja Varlamov voiton takaajina

Tampa Bay Lightningin ja New York Islandersin välisen ottelun koko alkupuoli eteni tarkkailun merkeissä, mikä sopi Islandersille enemmän kuin hyvin. Islandersin kuluttava ja jauhava pelitapa nakersi vähitellen Lightning-pelaajien energioita. Toisen erän seitsemännellä minuutilla Semjon Varlamov torjui Cory Conacherin läpiajon, ja vastahyökkäyksestä Ross Johnston kiskaisi tarkalla rannevedolla Islandersin johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Josh Bailey rankaisi ylivoimalla pelannutta Lightningia huolimattomuudesta ja karkasi läpiajosta maalintekoon.

Steve Stamkos kavensi viisi minuuttia ennen taukoa, ja ottelu jatkui tasaisena. Kolmannessa erässä Lightning painosti vimmatusti, mutta maalinteossa tehokkain oli Islandersin Brock Nelson, joka kahdella osumallaan vei vierailijat tavoittamattomiin. Nelsonin ohella Islandersilla on paljosta kiittäminen 31 koppia ottanutta Varlamovia.

Blue Jackets yllätti Capitalsin

Columbus Blue Jackets pelasi odottamattoman pirteästi Washington Capitalsin vieraana. Joukkue vastasi hyvin isäntien tempoon, otti kiekkokontrollin ja loi ottelun vaarallisimmat maalintekotilanteet. Hengästyttävässä avauserässä Braden Holtbylle kirjattiin peräti 19 torjuntaa, ja vain Cam Atkinson kykeni yllättämään Capitals-kassarin. Toisen erän alussa Ryan Murray vei Blue Jacketsin 2–0-johtoon, ja Capitals avasi peliään entisestään. Se aloitti hyökkäysten vyöryn, mutta Blue Jackets puolusti viisikkona erinomaisesti, ja Joonas Korpisalo oli maalilla itse varmuus. Suomalainen ehti kiekon eteen ottelussa 37 kertaa.

Capitalsin kärsivällisyys palkittiin kolmannen erän alussa, kun Aleksandr Ovetškin sutaisi irtokiekon maaliin. Isäntien vahva painostus kuitenkin tyrehtyi, kun Riley Nashin nosto miinuskulmasta kimposi Holtbysta verkkoon. Lopulta Blue Jackets ylti 2–5-voittoon, mikä oli ottelun tasaisen luonteen huomioiden hyvin erikoinen tulos.

Senators nujersi Bruins-mörkönsä

Anders Nilsson oli Ottawa Senatorsille vähintään yhtä tärkeä avain voittoon kuin Varlamov ja Korpisalo omissa koitoksissaan. Ruotsalaishäkkäri torjui 38 kertaa Senatorsin kaataessa Boston Bruinsin.

Artem Anisimov pääsi yllättämään Tuukka Raskin jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, ja Bruinsilla oli muutenkin vaikeuksia saada peliään toimimaan. Kierroksen tehokkain pelaaja Anthony Duclair (2+1) lisäsi Senatorsin johtoa, jonka Patrice Bergeron pian kavensi. Toisen erän alussa Raskin ja puolustajien ajatukset menivät päätykiekkoa hakiessa ristiin. Lätty ajautui maalin taakse Vladislav Namestnikoville, joka syötti tyhjään paikkaan Chris Tierneylle: 3–1.

Bruins ei saanut pelättyä kirivaihdettaan silmään missään vaiheessa, ja loppunumeroiksi kirjattiin Senatorsin 5–2-voitto. Tätä ennen oli Bruins voittanut kymmenen joukkueiden edellistä keskinäistä kohtaamista.

Hieno kiekkoilta Denverissä

Calgary Flames puolusti sitkeästi asemiaan Colorado Avalanchen vieraana, ja kahden tyystin erilaisen joukkueen kohtaamisesta kehkeytyi kierroksen viihdyttävin ja laadukkain ottelu.

Ryan Graves aloitti maalinteon viidennellä minuutilla, ja vaikka Avalanche hallitsi ennen kaikkea Nathan MacKinnonin ketjun voimin ottelun tapahtumia, kykeni Matthew Tkachukin johtama Flames-ykkönen vastaamaan tempoon ottelun edetessä. Kolmannen erän alussa Flames nykäisi puolessatoista minuutissa kahden maalin johtoon, mutta Avalanche ei mennyt kipsiin. MacKinnon toi joukkueen takaisin peliin, ja erän puolivälissä Joonas Donskoin komea rannari yläkulmaan tasoitti puntit. Donskoin kahden tehopisteen ilta jäi laihaksi lohduksi, sillä jatkoajalla ratkaisijaksi nousi puolittaisesta läpiajosta vierailijoiden Sean Monahan.