NHL-aamuraportti: Otto Leskinen debytoi Canadiens-paidassa, Georgijev loisti Rangersin maalinsuulla

NHL / Aamuraportti
Aleksandr Georgijevin huippuottelu takasi pisteet Rangersille.
Wild ja Lightning vastasivat kierroksen maalikarkeloista. Stars ja Jets kävivät lämpöisinä omassa kohtaamisessaan. Bruinsin kotitaika kesti vaikeuksista huolimatta, ja Suomi sai uuden NHL-pelaajan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Bruinsin kiri puri jälleen

Chicago Blackhawks oli tehnyt kotiläksynsä huolella matkatessaan Bostoniin. Kurinalainen puolustus ja vuorenvarma Robin Lehner pitivät Bruinsin pelottavan tehonyrkin nuhteessa, ja hyökkäyspäässä Blackhawksin duunariosasto sai toimia ratkaisijan roolissa. Alex DeBrincat vei Blackhawksin jo 0–3-johtoon kolmannen erän alussa – vaan mitäpä olisi Bruins ilman kolmannen erän loppukiriä? Joukkue suorastaan rimpuili itsensä tasoihin rouhijaosaston ottaessa ratkaisijan roolia, mutta energiat oli kulutettu ottelun loppuun mennessä. Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Jonathan Toews ratkaisi voittopisteet Blackhawksille. Bruins on ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt kotonaan varsinaisella peliajalla yhtään ottelua.

Georgijev kuin muuri

Columbuksessa New York Rangers näytti jääneen pukukoppiin, sillä ensimmäisen erän ajan kentällä oli vain yksi joukkue, ja vain Aleksandr Georgijevin loisto-otteet pitivät vierailijat mukana pelissä. Toisessa erässä voimasuhteet tasaantuivat, vaikka Blue Jackets oli kiekkokontrollissa niskan päällä. Silti vaarallisimmat tilanteet ja maalit siunaantuivat Rangersille. Joonas Korpisalolle ottelu oli vaikea. Suomalaisveskari ei päässyt lainkaan peliin sisään harvalukuisten hyökkäysten takia, ja toisessa erässä Rangers pääsi kahden maalin johtoon. Ottelun todellinen hallinta oli kaiken aikaa Blue Jacketsilla, mutta Georgijev oli järkähtämätön 45 torjunnallaan.

Uusi suomalainen Canadiensiin

Montreal Canadiensin puolustaja Otto Leskinen ja maalivahti Cayden Primeau tekivät ensimmäiset NHL-esiintymisensä kovassa paikassa, kun vastaan asettui tulivoimainen Colorado Avalanche. Canadiensin laveaan suomalaisrykmentiin liittyneelle Leskiselle kertyi peliaikaa hieman alle kahdeksan minuuttia.

Canadiens oli kotonaan enimmän aikaa potkun jäljessä, ja Ryan Graves sekä Gabriel Landeskog veivät vierailijat avauserässä 0–2-johtoon. Toisen periodin puolivälissä nähtiin ottelun kohokohta. Avalanche pääsi alivoimalla hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja tilanne huipentui J.T. Compherin tarjoamaan mallikelpoiseen lättysyöttöön ja Matt Calvertin jääkylmään viimeistelyyn. Ottelun jälkipuoliskolla Canadiens kapusi maalin päähän ja aloitti odotetun loppurynnistyksen. Sen aikana Pavel Francouz nousi esiin lukuisia kertoja, ja kaikkiaan tsekkiveskari ehti kiekon eteen 38 kertaa. Vastapeluri Primeau puolestaan merkkautti 32 torjuntaa.
Ikäviä uutisia Canadiensille toi Jesperi Kotkaniemen loukkaantuminen jo ottelun alkuvaiheessa.

Maali-ilottelua Tampa Bayssa

Tampa Bay Lightning ja ilman loukkaantunutta Mikko Koivua pelannut Minnesota Wild kävivät vauhdikkaan ja hyökkäysvetoisen kamppailun sarjapisteistä. Jo ensimmäisessä erässä tehtiin viisi maalia, ja lopulta numeroiksi kirjattiin 5–4. Tilanteet huomioon ottaen maaleja olisi voinut tulla enemmänkin puolin ja toisin. Victor Hedman teki uransa sadannen NHL-maalin päivälleen 10 vuotta ensimmäisen osumansa jälkeen. Lightningin tehot jakautuivat tasaisesti eri kentällisille, mutta Wildin sankarit olivat täsmäonnistujia: Mats Zuccarello (1+2), Jason Zucker (1+1) ja Jonas Brodin (0+2).

Dallasin kiekkotrilleri

Dallas Starsin ja Winnipeg Jetsin kohtaaminen oli kierroksen kuumimpia. Rajut otteet poikivat jäähyjä, mutta maalit olivat lujassa. Jamie Benn vei isännät 1−0-johtoon, ja toisen erän puolivälissä Denis Gurjanov katkaisi pitkän maalittoman kautensa kiskaisemalla tiukalla ranteella Starsin toisen osuman. Kolmannen erän alussa Ben Bishop teki ottelun ainoan virheensä hörppäisemällä Blake Wheelerin vedon etukulmasta sisään. Mark Scheifele tasoitti viimeisellä minuutilla jäätyään täysin vapaaksi maalin eteen, kun Stars oli jo antanut otteen Jetsille. Jatkoajalla Joe Pavelski löi voittomaalin ylivoimalla. Pohjustuksen loivat Miro Heiskanen ja Tyler Seguin, jotka olivat ottelun varsinaisia hahmoja sekä tilastollisesti (0+2) että pelillisesti.

Kessel tehokkaana

Vahvavana vierasjoukkueena kunnostautunut Arizona Coyotes piti jälleen kutinsa, nyt Philadelphia Flyersin kustannuksella. Kierroksen ainoa kahden maalin pelaaja Phil Kessel johdatti Coyotesin voittoon ottelussa, joka ei ollut intensiteetiltään erityisen korkeatasoinen.