NHL-aamuraportti: Nazem Kadri palasi Torontoon, Senators pommitti Mikko Koskisen vaihtoon

NHL / Aamuraportti
Nazem Kadri palasi Avalanchen paidassa vanhaan kotihalliinsa.
NHL:ssä oli Wednesday Night Hockeyn vuoro. Torontossa todistettiin odotettuja paluita, Pittsburgh Penguins puolestaan päätti St. Louis Bluesin kymmenen vierasottelua kestäneen pisteputken. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Marnerin paluu jäi viivatunaroinnin varjoon

Toronto Maple Leafs ja Colorado Avalanche tarjosivat todella vauhdikkaan ottelun yökyöpeleille. Hieno peli sai kuitenkin torontolaisittain todella nolon ratkaisun, kun Valeri Nitšuškin polki alivoimalla päätöserässä karkuun ja kävi niittaamassa voittomaaliksi jääneen 1–2-osuman. Tilannetta edelsi Jason Spezzan ja Morgan Riellyn paha kommunikaatiokatkos hyökkäyspään siniviivalla. Maple Leafs-kaksikko näyttikin todella hölmöltä, kun Nitšuškin ryösti pelivälineen ja karkasi maalintekoon.

Avalanchen suomalaiset pääsivät kumpikin tehoille. Mikko Rantanen syötti ottelun avausmaalin ja Joonas Donskoi sai kunnian sinetöidä loppulukemat 1–3 tyhjään verkkoon.

Maple Leafsin kannattajat saivat tappiosta huolimatta ottelusta jotain hyvää mukaansa, sillä loukkaantumisesta kärsinyt Mitchell Marner palasi kaukaloon. Marner oli edellisen kerran pelannut 9.11. Philadelphia Flyersia vastaan.

Air Canada Centre muisti Kadria

Maple Leafsin ja Avalanchen ottelun ensimmäisessä erässä vietettiin tunteikas hetki, kun pelikatkolla katseet kääntyivät Air Canada Centren videotaululle. Maple Leafs muisti näyttävästi sitä yhdeksän kauden ajan palvellutta ja kesällä Colorado Avalancheen siirtynyttä Nazem Kadria. Kadri seurasi hänen kunniakseen tehtyä videota selvästi liikuttuneena, samoin kuten hänen katsomossa olleet vanhempansa.

Senators päätti tappiokierteensä

Ottawa Senators katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa ja käänsi vierasottelun Edmonton Oilersia vastaan edukseen. Ensimmäisen erän Senators otti vielä vastaan, mutta vahva kakkoserä loi perustukset voitolle. Oilers-vahti Mikko Koskinen yllätettiin kahdesti pienestä kulmasta 12 sekunnin sisään, ja Tyler Ennisin 1–3-maali päätti suomalaisen illan tolppien välissä. Koskinen sai ottelussa lopulta vain yhdeksän torjuntaa ennen kuin Mike Smith luisteli maalille.

Maalivahdin vaihtokaan ei auttanut Oilersia, ja Senators vei vieraskiertueensa ensimmäisen pistepotin. Tappio oli Oilersille kolmas perättäinen kotijäällä.

Jarry vei maalivahtien taiston

Pittsburghissa nähtiin odotettu kohtaaminen, kun kahdeksan kotiottelua ilman tappiota varsinaisella peliajalla pelannut Pittsburgh Penguins kohtasi vastaavasti kymmenen ottelua ilman suoraa tappiota vieraissa pelanneen, hallitsevan Stanley Cup -voittajan, St. Louis Bluesin.

Kotijoukkue Penguins sai otteluun lentävän lähdön, kun hyvä päätypeli toisessa vaihdossa johti Teddy Bluegerin luutimaan avausmaaliin. Pittsburghin keskiviikkoillasta muodostui kuitenkin maalivahtien näytös. Jordan Binnington esitti toinen toistaan upeampia torjuntoja, kun Penguins pyrki avauserässä lisäämään johtoaan. Toisessa erässä oli puolestaan torjuntavuorossa olleen Penguins-vahti Tristan Jarryn vuoro loistaa Bluesin otettua pelin virtauksen itselleen.

Penguins oli lopulta parempi maalein 3–0, mutta sillä riitti yhä tilanteita lyödä rumemmatkin lukemat taululle.

Nollapeli 28 kertaa torjuneen Jarryn uran kolmas. Edellinen oli tammikuulta 2018.

Noesen osui Penguins-debyytissään

New Jersey Devilsin organisaatiosta Pittsburgh Penguinsin vastaavaan kesällä vaihtanut Stefan Noesen nostettiin AHL:stä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin miehistöstä hiljattain ylös. Noesenin Penguins-debyytti osui kotiotteluun Bluesia vastaan ja Noesen hurmasi uuden kotiyleisönsä heti.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Noesen tiputti maalin edessä taidokkaasti mailallaan alas Jared McCannin laukauksen ja jatkoi kiekon tämän jälkeen ohi Jordan Binningtonin vieden Penguinsin ratkaisevalta tuntuneeseen kahden maalin johtoon.

Kings piinasi Capitalsia

Läntisen konferenssin jumbojoukkueen Los Angeles Kingsin ja idän kärkijoukkueisiin lukeutuvan Washington Capitalsin kohtaamisesta tuli ennakoitua tasaisempi. Capitalsin rutiini näytti kantavan helppoon voittoon, kun John Carlson heilutti maaliverkkoa kahdesti avauserässä. Kings pysyi kuitenkin mukana pelissä ja oli ajoittain hyvinkin aktiivinen kiekon kanssa.

Blake Lizotte toi Kingsin maalin päähän päätöserän alussa, ja kotiyleisö pauhasi tämän jälkeen tasoitusta hakeneelle ryhmälle. Tom Wilsonin maali tyhjiin päätti kuitenkin kotijoukkueen pyristelyn ja nosti Capitalsin Itäisen konferenssin sekä samalla koko liigan piikkipaikalle.