NHL-aamuraportti: Canucks mureni täysin päätöserässä, Maple Leafs murskasi brutaalisti heikon Red Wingsin

NHL / Aamuraportti
Jevgeni Malkin oli kierroksen pistekuningas.
Pittsburgh Penguins takoi päätöserässä kuusi maalia ja nousi komeaan voittoon. Patrik Laineelle muhkea pistesaalis San Josesta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Malkin johdatti Penguinsin huikaisevaan voittoon

Vielä päätöserän ensiminuuteilla näytti siltä, että Vancouver Canucks hakee selvän voiton Pittsburgh Penguinsin kotiluolasta. 43 minuutin jälkeen Canucks johti kamppailua jo maalein 6–3.

Kotijoukkue Penguins järjesti kuitenkin todellisen loppukirin. Dominik Kahunin iskettyä pelin 6–4:ään meni vain reilu neljä minuuttia, kun peli oli jo tasan. Lopulta loukkaantumisesta toipunut tehopakki Kris Letang iski voittomaalin ajassa 56.54.

Illan todellinen ykköstähti oli kuitenkin Jevgeni Malkin. Venäläinen takoi taululle tehot 2+3, joista loppukirin aikana syntyivät tehot 2+1. Sen sijaan Penguinsin maalivahdeille ilta oli synkkä; Tristan Jarryn torjuntaprosentiksi jäi tasan 75 ja Matt Murraylle vielä heikompi 71,4.

McDavidin ja Draisaitlin pistetehtailu katkesi

Edmonton Oilersin supertähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl jäivät kumpikin ensimmäistä kertaa kokonaan ilman tehopisteitä sitten lokakuun 22. päivän. Tähtikaksikon heikko ilta näkyi heti Oilersin tuloksessa, sillä joukkue onnistui maalinteossa ottelussa Colorado Avalanchea vastaan vain kerran.

Kotijoukkue Avalanche oli selvästi Oilersia edellä. Isännät paketoivat illan päätöserän alussa tekemällä kolme maalia reiluun kahteen minuuttiin. Joonas Donskoi oli jälleen hyvässä vireessä iskien tehot 0+2.

Kylmentyneelle Islandersille yllättävä tappio

Kalifornian kiertueella oleva New York Islanders koki yllättävän runsaslukuisen tappion sarjan hännillä olevaa Los Angeles Kingsiä vastaan. Kotijoukkue otti selvän niskalenkin syyskauden yllättäjästä maalein 4–1.

Islanders koki jo toisen suoran tappionsa putkeen, joita ennen se oli napsinut pisteitä peräti 17 ottelusta putkeen.

Patrik Laineen tehokas ilta Kaliforniassa

Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli vahvassa vedossa vierasottelussa San Jose Sharksia vastaan. Suomalaistähti johti Jetsin tärkeään pistepottiin, kun Sharks kukistui selvästi 5–1.

Avauserän ylivoimaosuman lisäksi Laine keräsi kaksi syöttöpistettä. Sharksin tähtipelaajille Erik Karlssonille ja Logan Couturelle ilta oli puolestaan synkkä. Tehottoman ottelun lisäksi kaksikko oli peräti neljä kertaa jäällä todistamassa Jetsin maalia.

Flames kampesi voiton myrskyn silmässä

Ilman kohussa ryvettynyttä päävalmentajaansa Bill Petersiä pelannut Calgary Flames ei antanut otsikoiden haitata peliesistystä, sillä liekkipaidat hakivat tärkeän voiton Buffalo Sabresista.

Voiton Flamesille ratkaisi jatkoajalla Elias Lindholm. Sairaskohtauksesta pelikuntoon toipunut puolustaja T.J. Brodie puolestaan avasi kauden maalitilinsä avauserässä.

Keefen Maple Leafs täysin ylivoimainen Detroitissa

Toronto Maple Leafs jatkaa vahvassa vireessä uuden päävalmentajansa Sheldon Keefen alaisuudessa. Tulokasvalmentajan kolmas perättäinen voitto irtosi Detroit Red Wingsin vieraana murskaavan esityksen päätteeksi.

Itse ottelun Maple Leafs voitti selvästi 6–0, mutta myös laukaisutilasto meni täydellisesti torontolaisten nimiin 54–25. Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen torjui ensimmäisen nollapelinsä yli vuoteen.

Rangers juhlisti Zibanejadin paluuta voitolla

New York Rangers sai kaivatun vahvistuksen takaisin kokoonpanoonsa, sillä tähtihyökkääjä Mika Zibanejad palasi kaukaloon viikkojen poissaolon jälkeen. Ruotsalaisella ei kauaa hakenut tuntumaa, sillä Zibanejad iski kiekon maaliin jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen ylivoimalla.

Rangersin kolmen maalin avauserä oli liikaa vierailija Carolina Hurricanesille, joka nousi kuitenkin nousi voittotaisteluun toisen erän lopun kahdella maalillaan. Rangersin konkarivahti Henrik Lundqvist oli kuitenkin jälleen Hurricanesille liian kova pala purtavaksi, sillä "Kungen" nappasi peräti 41 torjuntaa.