NHL-aamuraportti: Kaapo Kähkönen torjui voiton debyytissään, Bruins nöyryytti Canadiensia

NHL / Aamuraportti
Kaapo Kähkönen pelasi konkarin tavoin ensimmäisessä NHL-ottelussaan.
NHL juhlisti 102-vuotissyntymäpäiväänsä kolmen ottelun voimin. Kähkönen loisti debyytissään, Canadiensille 2000-luvun rumin Bruins-tappio. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Kähkönen debytoi voitokkaasti

Suomi sai järjestyksessään historiansa 33. NHL-maalivahdin, kun Kaapo Kähkönen debytoi Minnesota Wildin maalilla vierasottelussa New Jersey Devilsia vastaan. Espoolaislähtöinen Kähkönen torjui 32 kertaa, kun Wild palasi voittojen tielle 2–3-voitolla kahden perättäisen jatkoaikatappion jälkeen.

Kähkösen NHL-uran ensimmäinen torjunta tuli ottelun neljännellä minuutilla, kun hän pysäytti maalin takaa nousseen Blake Colemanin rystynoston. Jesper Boqvistista tuli puolestaan ensimmäinen Kähkösen ohittanut pelaaja tarunhohtoisessa. Maali oli samalla 21-vuotiaalle ruotsalaiselle uran avausmaali NHL:ssä.

Kahdeksassa sekunnissa karkuun

Montreal Canadiens vei klassikkokamppailussa Boston Bruinsia vastaan avauserän tilastot nimiinsä. Vaikka laukaukset, taklaukset ja aloitukset olivat kotijoukkue Canadiensille, johti Bruins kuitenkin ottelua ensimmäiselle erätauolle mentäessä lukemin 1–3. Sisuuntunutta Canadiensia ei kuitenkaan nähty toisen erän alussa. Sen sijaa Canadiens menetti pelin hetkessä.

Phillip Danault hävisi toisen erän avauskiekon pudotuksen 100–0 David Krejčille ja vain kahdeksan sekuntia myöhemmin David Pastrňák vei illan toisellaan Bruinsin tavoittamattomalle karkumatkalle. Canadiensin painajainen jatkui vain minuuttia myöhemmin, kun Anders Bjork pääsi kotijoukkueen vaihtovirheen jälkeen läpiajoon ja muutti tilanteeksi jo 1–5. Pastrňák sinetöi hattunsa vielä myöhemmin samassa erässä. Bruins oli lopulta parempi murskalukemin 1–8. Tappio oli Canadiensille rumin kotijäällä Bruinsia vastaan 21 vuoteen.

Brad Marchandille uran 600. tehopiste

Samassa ottelussa Bruinsin Brad Marchand vietti kolmen tehopisteen iltaa. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla syntynyt 1–3-maali oli samalla Marchandin uran 600 tehopiste.

Bruinsin Jack Studnickalle ensimmäinen NHL-ottelu

Bruinsin 20-vuotias keskushyökkääjä Jack Studnicka pelasi Canadiens-murskajaisissa uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Kanadasta Ontariosta lähtöisin oleva Studnicka sijoitettiin Bruinsin kakkosketjuun Jake DeBruskin ja Charlie Coylen väliin.

Studnicka kellotti debyytissään peliaikaa 14.30 ja syötti ottelun viimeiseksi maaliksi jääneen Danton Heinen osuman. Studnicka on Bruinsin toisen kierroksen varaus kesältä 2017.

Maalit tiukassa Chicagossa

Kotijoukkueen Brandon Saadin avauserän maali kantoi pitkälle Chicago Blackhawksin ja Dallas Starsin kohtaamisessa. Starsin lanka oheni huomattavasti, kun Patrick Kane venytti pisteputkensa 13 ottelun mittaiseksi laukomalla ylivoimalla 2–0-maalin päätöserän puolivälissä. Päästyään kahden maalin johtoon Blackhawks puolusti johtoaan ja pelasi maalivahti Corey Crawfordille kauden ensimmäisen nollapelin. Loppulukemat 0–3 kauhoi omasta päädystä tyhjiin puolustaja Connor Murphy.