NHL-aamuraportti: Korpisalo torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, Ducks katkaisi Islandersin ennätyssarjan

NHL / Aamuraportti
Hopsan! Koppi on tarttunut Henrik Lundqvistille eräänkin kerran.
Kuva © Getty Images
Joonas Korpisalo pelasi ensimmäisen nollapelinsä yli 20 kuukauteen. Henrik Lundqvist otti tililleen historiallisen voiton. Islanders kohtasi viimein parempansa Kaliforniassa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit

Maalivahtien pelit

Columbuksessa Blue Jackets sai isännöitäväkseen Ottawa Senatorsin. Tasoltaan vaatimattomassa ottelussa joukkueet jauhoivat kiikareilla aina kolmannen erän alkuun asti, kunnes Oliver Björkstrandin huima ohjuri rikkoi kuparisen. Tämä myös jäi ottelun ainoaksi osumaksi. Blue Jackets -maalilla Joonas Korpisalon nollapeliin riitti 25 torjuntaa. Edellisen kerran Korpisalon pömpeli on pysynyt puhtaana helmikuussa 2017.

New York Islanders aloitti aggressiivisesti Anaheim Ducksia vastaan, mutta John Gibson luukulla ei horjunut. Hengästyttävän avauserän aikana Gibson ehti kiekon eteen 16 kertaa ja yhteensä nollaottelussa jenkkiveskari koppasi 26 vetoa.

Ducksille ei siunaantunut kunnon paikkoja, ja vasta toisen erän puolivälissä Ryan Getzlafin vedosta lähtenyt kimmoke pääsi yllättämään Thomas Greissin. Pelin tempo hyytyi loppua kohti, ja kun Cam Fowler ja Ondrej Kase veivät isännät reilun minuutin aikana 3–0-johtoon, oli ratkaisu käytännössä sinetöity. Samalla päättyi Islandersin huikea 17 ottelua kestänyt pisteputki.

Sharks voittoon Kalifornian jäsentenvälisessä

Los Angelesissa kurinalaisesti ja aktiivisesti puolustanut San Jose Sharks antoi Kingsin ensin väsyttää itsensä uuvuttavassa hyökkäyspelissään. Sharks iski tehokkaasti vastaan: Ensin Erik Karlssonin B-pisteen rannari painui verkkoon, ja toisessa erässä Timo Meier osui kahdesti kahden ja puolen minuutin aikana. Tämän jälkeen Sharks ei enää löytänyt hyökkäysvaihdetta, vaan päästi Kingsin pyörittämään. Adrian Kempe toi kavennuksellaan isännät vielä peliin mukaan ennen taukoa, ja kolmannen erässä Dustin Brown ja Anze Kopitar tekivät ansaitut lisäosumat tasoitukseen. Sharks sinnitteli jatkoille asti, ja ironista tai ei, Patrick Marleau löi voittomaalin jatkoajan ainoasta kunnon Sharks-paikasta.

Keskilännen trilleri

Myös Nashvillessä tarvittiin jatkoaikaa välien selvittämiseksi. Predators piti pitkään ohjat käsissään Saint Louis Bluesia vastaan, ja vain Jake Allenin vahvat otteet maalilla (37 koppia) pitivät vierailijat pelissä mukana. Joukkue vastasi huutoon: David Perron ja Brayden Schenn kuroivat Predatorsin kahden maalin johdon kiinni. Jatkoajalla Predators piristyi jälleen ja sai puolen tusinaa mahdollisuutta ratkaista. Voittomaalikilpailun trillerissä etevämmäksi osoittautui Predators.

Kuningas Henrik ja voitto numero 455

New York Rangers ja Minnesota Wild pelasivat kierroksen kenties värikkäimmän ottelun, jossa tilanteet vaihtelivat ottelun aikana useaan kertaan. Maaleja tehtiin tasatahtiin, ja lopulta aivan jatkoajan alussa Tony DeAngelo pelasti täydet pisteet kotijoukkueelle. Ottelun suurin onnistuja oli kuitenkin Artemi Panarin, joka merkkasi syöttöpisteen kaikkiin kolmeen Rangers-maaliin. Henrik Lundqvist puolestaan ohitti Curtis Josephin kaikkien aikojen voittotilastossa, nousten viidennelle sijalle.

Radulov ratkaisijana hermopelissä

Vegas Golden Knights on saanut maineen vaikeasti voitettavana joukkueena, ja tällä kertaa siitä sai tuta Dallas Stars kotonaan. Stars piti pelin kontrollissaan, mutta ei kyennyt tekemään ratkaisevaa eroa. Se johti kahdesti kahdella maalilla, mutta Golden Knights pysyi sitkeästi peesissä. Vasta Aleksander Radulovin 4–2-maali kahdeksan minuuttia ennen loppua vapautti kotijoukkueen piinasta. Starsin suuria sankareita olivat kolme tehopinnaa mieheen kirjanneet Radulov (2+1) ja John Klingberg (0+3).

Lightningilla palat koossa

Buffalo Sabresin ottelu Tampa Bay Lightningia vastaan oli kuin käänteiskuva eilisestä. Nyt Sabres ei vetäytynyt, mutta sen kohtaloksi koitui liiankin avoin peli ja tehottomuus yläkerrassa – eikä Carter Huttonin kohdalle osunut samanlaista unelmapeliä kuin Linus Ullmarkille. Vastaavasti Lightning käytti tilaisuutensa hyväkseen. Nikita Kutšerov onnistui jo ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta peli jatkui sittemmin tasaisena, ja maaleja syntyi puolin ja toisin.

Kolmannen erän puolivälissä Lightning pääsi karkuun iskemällä kaksi pikamaalia ja puolusti 5-2-johtonsa loppuun asti. Ondrej Palat hääri ottelun tehokkaimpana saaden tililleen yhden maalin ja kaksi syöttöpinnaa. Tsekkiläinen vaikuttaa olevan tarkkuustyön ja ympäripyöreiden asioiden ystävä, sillä hänellä on nyt NHL-uraltaan koossa 200 syöttö- ja 300 tehopinnaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle