NHL-aamuraportti: Suomalaiset ratkaisivat voiton Hurricanesille, Oilersille koitti takaisinmaksun hetki

NHL / Aamuraportti
Linus Ullmark (35) ottaa vastaan ansaitut onnittelut Rasmus Dahlinilta (26). Rasmus Ristolainen (55) jututtaa yllättäen armottomaksi maalintekijäksi äitynyttä Zemgus Girgensonsia (28).
Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat vahvassa vedossa niukkamaalisessa ottelussa. Panthers törmäsi Linus Ullmark -muuriin. Markus Granlund on saanut tähtäimen kohdalleen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Sabres voittoon vastaiskuilla

Buffalo Sabres otti yllättäen vierasvoiton Florida Panthersista erikoisessa ottelussa, jossa lopputulos 2–5 ei mitenkään vastannut pelitapahtumia. Panthers hallitsi kiekkoa kaukalossa ja hyökkäsi ärhäkästi, mutta maalit siunaantuivat vierailijoille. Sabres vetäytyi alueelleen ja keskittyi hyödyntämään harvat paikkansa vastahyökkäyksillä.

Ratkaisevassa roolissa olivat maalivahdit. Sabresin Linus Ullmark oli huippuvedossa Panthersin kiekkosateen keskellä: Torjuntoja merkittiin 43. Vastapeluri Sam Montembeault oli puolestaan otteissaan epävarma. Parin helpon takaiskun jälkeen Motenmbeault ei saanut enää peliä uomiinsa. Kentällä ratkaisijoita olivat Jack Eichel (1+2) sekä kaksi maalia iskenyt Zemgus Girgensons, jolle maalinteko ei ole ihan jokapäiväistä herkkua. Samalla päättyi Sabresin synkkä seitsemän ottelun voitoton sarja.

Maalivahtien kaksintaistelu

Detroitissa maalinteko oli vaikeaa. Hanat aukesivat vasta toisen erän puolivälissä, jolloin Sebastian Aho kävi sohaisemassa oman päätykiekkonsa Jimmy Howardin nenän edestä maaliin. Tämä oli Howardin ainoa virhe Hurricanesin dominoimassa ottelussa, mutta se oli kohtalokas. Vastapeluri James Reimer oli Hurricanes-maalilla itse varmuus koko ottelun, tosin nollapeliin riitti sangen vaatimaton torjuntalukema 19.

Ottelun lopulla Teuvo Teräväinen kävi sinetöimässä vierasvoiton tyhjin. Näin ollen Hurricanesin suomalaistähdille Aho ja Teräväinen merkittiin mainiot tehopisteet 1+1.

Oilers sai revanssin

Arizona Coyotes ja Edmonton Oilers ottivat mittaa toisistaan tasokkaassa ja tasaväkisessä ottelussa. James Neal viimeisteli avausosuman, ja Carl Söderberg löi tasoituksen näyttävän hyökkäyskuvion päätteeksi. Alex Chiasson vei Oilersin johtoon toisen erän alussa, mutta Christian Fischer ja Vinnie Hinostroza rankaisivat vierailijoiden puolentoista minuutin uinahduksesta. Peli aaltoili tasaisesti, eikä Coyotes tyytynyt vain puolustamaan johtoaan. Etenkin kolmannessa erässä Mikko Koskinen joutui venymään parhaimpaansa. Coyotesin johto kesti pitkälle kolmannen erän jälkipuoliskoa, kunnes Markus Granlund pääsi kiskaisemaan oman reboundinsa verkkoon, Darcy Kuemperin sylkäistyä pelivälineen suoraan eteensä.
Voittomaalikilpailussa sankarin viitta puettiin kaikki Coyotes-vedot kaapanneelle Koskiselle sekä ainoalle onnistujalle Connor McDavidille.

Näin Oilers sai kuitattua kolmen viikon takaisen pettymyksen, jolloin Coyotes kävi Edmontonissa ryöstämässä pisteet. Coyotesin ja ottelun tehomiehenä kunnostautui Alex Goligoski tarjoamalla syötöt kotijoukkueen jokaiseen kolmeen maaliin.