NHL-aamuraportti: Suomalaiset antoivat vahvan panoksen yön kierroksella

NHL / Aamuraportti
Kylvettäjät koolla. Esa Lindell, Justin Dowling ja Miro Heiskanen olivat avainasemassa Starsin nujerrettua Canucksin.
Kaikkiaan kymmenen suomalaispelaajaa pääsi pisteille NHL-kierroksella. Islanders rynnisti jälleen takaa-ajon jälkeen voittoon, mutta Sabresin ja Maple Leafsin rämpiminen jatkui. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit

Sankareina suomalaiset ja maalivahdit

Dallas Stars ei antanut Vancouver Canucksille suunvuoroa kotiareenallaan. Jamie Benn oli Stars-sankareita 2+1-tehoillaan, ja lisäksi Miro HeiskanenJustin DowlingCorey Perry ja Tyler Seguin koristivat pistesarakkeitaan kahden merkinnän voimin. Ben Bishop mitätöi yhtä vaille kaikki Canucksin 32 maalintekoyritystä.

Florida Panthers otti vahvan ja hallitun esityksen jälkeen selkeän 5–2-voiton Philadelphia Flyersista. Aleksander Barkov, Brett Connolly ja Jevgeni Dadonov merkkasivat kaksi tehopinnaa mieheen, ja veräjällä Sergei Bobrovsky epäsi 35 Flyers-lähentelyä.

Valtteri Filppulan tehoilta (1+1) ei auttanut Detroit Red Wingsiä voittoon asti, vaan Ottawa Senators haki pisteet vierasmatkalta työlään peliesityksen jälkeen. Pirteimmällä kiekkotuulella oli Anthony Duclair, joka viimeisteli kaksi täysosumaa ja syötti yhden kaupan päälle.

Patrik Laine ja Nicolaj Ehlers tekivät tarvittavat maalit Winnipeg Jetsin hakiessa pisteet Nashvillestä. Nick Bonino kavensi ennen toista erätaukoa Rocco Grimaldin oivaltavasta syötöstä, mutta Predatorsin hurja rynnistys kilpistyi Connor Hellebuyckiin, joka ehti kiekon eteen kaikkiaan 38 kertaa.

Canadiensilla tuskainen pelireissu Columbukseen

Columbus Blue Jackets otti tylyn 5−2-kotivoiton loukkaantumisten heikentämästä Montreal Canadiensista. Artturi Lehkonen ja Joel Armia ehtivät tosin viedä vierailijat johtoon, mutta ottelun jälkipuoliskolla Blue Jackets meni menojaan. Isäntien onnistujia olivat kahden maalin Pierre-Luc Dubois ja tärkeitä pelastuksia pitkin ottelua tehnyt Joonas Korpisalo.

Bruins kuskin paikalla alusta loppuun

Boston Bruins meni New Jersey Devilsiä vastaan ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon kahdesta peräkkäisestä hyökkäyksestä, eikä kotijoukkue tästä sen koommin kunnolla toipunut. Bruins hoiti loput rutiinilla, ja loppunumeroiksi nakutettiin 5–1. Illan suurin yllättäjä oli kautensa kaksi ensimmäistä maalia iskenyt Matt Grzelcyk – tutumpia tehonimiä olivat kaksi maalia viimeistellyt David Pastrnak sekä kolme maalisyöttöä tarjoillut Brad Marchand. David Krejci korvasi mainiosti loukkaantuneen Patrice Bergeronin Bruinsin ykkösessä keräämällä kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Tuukka Raskin iltapuhde ei ollut haastavin mahdollinen, sillä laukauksia kohti tuli melko keskiverto määrä 25 kappaletta.

Islanders ei suostu häviämään

New York Islanders nousi jo toisessa ottelussa peräkkäin vaikeasta sillasta voittoon. Pittsburgh Penguins johti kahdesti kahdella maalilla, mutta sekään ei riittänyt sitkeää Islanders-nippua vastaan. Josh Bailey ja Ryan Pulock tasoittivat ottelun viimeisen viiden minuutin aikana, ja illan huipensi Brock Nelson jatkoajan voittomaalilla. Nelsonille ottelu oli kaikin puolin erinomainen tehoilla 2+1. Nick Leddy puolestaan syötti kolme Islandersin viidestä maalista.

Hurricanes ja Avalanche puolustustaisteluissa

Carolina Hurricanes näytti marssivan helppoon vierasvoittoon Chicagossa, mutta kolmannen erän herpaantuminen toi Blackhawksin peesiin kolmannen erän jälkipuoliskolla. Loppuniitin antoi Sebastian Aho tyhjiin, ja Hurricanesin muita onnistujia olivat Nino Niederreiter (1+1) sekä vahvaa tuloskautta pelaava Martin Necas.

Myös Colorado Avalanche oli Calgaryssa ottelun alkuvaiheilla vahvoilla, kunnes Flames pääsi rytmiin mukaan. Nelisen minuuttia ennen loppua vierailijoiden kolmen maalin johto oli sulanut yhteen. Etumatka piti, ja siitä Avalanchella on paljosta kiittäminen tolppien väliin palannutta Philipp Grubaueria. Andre Burakovsky viimeisteli Avalanchen maaleista kaksi, Nate MacKinnonin vastatessa tarjoilupuolesta.

Granlundin kuparinen rikki

Rajun kritiikin kohteena ollut Markus Granlund avasi kauden maalitilinsä San Jose Sharksia vastaan. Pörssikärki Connor McDavid ei näytä hyytymisen merkkejä, vaan iski tehot 1+2. Selkeästä 5−2-lopputuloksesta huolimatta Edmonton Oilersin voitto ei tullut helpolla: Mikko Koskiselle kertyi 33 torjuntaa, joukossa muutamia erinomaisia koppeja.

Sabres ja Maple Leafs keskellä kaamosta

Zach Parisen kaksi maalia johdattivat Minnesota Wildin 4−1-voittoon syöksykierteessä olevasta Buffalo Sabresista. Perusilmeeltään tympeän ottelun toisessa erässä nähtiin erikoinen episodi, kun rauhallisina pelaajina tunnetut Jack Eichel ja Joel Eriksson Ek ryhtyivät nyrkkihippasille.

Maalinteko oli vaikeaa Vegas Golden Knightsin ja Toronto Maple Leafsin kohtaamisessa. Maple Leafs ei löytänyt keinoja rikkoa kurinalaisesti puolustaneen Golden Knightsin kuvioita, ja luukulla odotti jälleen vakuuttava Marc-Andre Fleury. Fleury torjui 31 Maple Leafs -yritystä Golden Knightsin 4–2-voitossa. Potkuhuhujen keskellä vellova Mike Babcock joutunee selaamaan työpaikkailmoituksia taas hivenen tiheämmällä kammalla.