NHL-aamuraportti: Antti Raanta nollasi Kingsin, nyrkit heiluivat Washingtonissa

NHL / Aamuraportti
Antti Raanta pysäytti 30 Kings-laukausta ja pelasi samalla kauden ensimmäisen nollapelinsä.
Yön kierros piti sisällään ainoastaan kaksi ottelua. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Coyotes toiseen perättäiseen nollapeliin

Arizona Coyotesin maalivahtitilanne vaikuttaa juuri nyt erittäin hyvältä. Lauantaina Darcy Kuemper nollasi Calgary Flamesin ja tällä kertaa oli Antti Raannan vuoro pitää maalinsa koskemattomana, kun Coyotes nujersi Los Angeles Kingsin maalein 3–0.

Raanta otti itselleen ottelussa 30 torjuntaa joista ylivoimaisesti suurin oli Austin Wagnerin läpiajon pysäyttäminen päätöserän puolivälissä. Tämä oli ensimmäinen kerta Arizona Coyotesin organisaation historiassa, kun kaksi eri maalivahtia torjui perättäiset nollapelit.

Dvorakin syöttö ihastutti

Ajassa 3.12 syntynyt Conor Garlandin maali jäi Coyotesin ja Kingsin välisen kamppailun voittomaaliksi. Christian Dvorak tarjoili tähän maaliin häikäisevän syötön heittämällä kiekon huonossa tasapainossa ja kahden pelaajan ahdistamana sokkona takaviistoon. Syöttö meni suoraan takatolpalle luistelleen Garlandin linjalle ja tämä pääsi siirtämään kiekon ohi voimattoman Jack Campbellin. Dvorak pohjusti vielä myöhemmin samassa erässä Derek Stepanin 2–0-maalin.

Tunteet kuumenivat pääkaupungissa

Washington Capitalsin ja Anaheim Ducksin kohtaaminen piti sisällään poikkeuksellisen paljon jälkipeliä sekä huutelua vieraisiin pöytiin ottaen huomioon, että vastakkain joukkueet, jotka eivät kohtaa kovinkaan usein.

Tunteet leimahtivat oikein kunnolla toisen erän viimeisellä minuutilla, kun välejä lähdettiin ratkomaan Brendan Leipsicin taklauksen jälkeen nyrkein Ducks-maalin takana. Tilannetta tullaan varmasti käsittelemään ja kelailemaan vielä pitkään, sillä Capitals-hyökkääjä Garnet Hathaway vaikutti sylkevän Ducks-puolustaja Erik Gubransonia tappelun aikana. Kaiken kaaoksen keskellä Capitals toimitti vielä kiekon maaliin ja karkasi kolmen maalin karkumatkalle.

Tuplajäähy pilasi Holtbyn nollan

Capitals-vahti Braden Holtbyn nollapeli meni rikki vasta ottelun viimeisen kympin aikana. T.J. Oshien tuplakakkonen korkeasta mailasta antoi Ducksille mahdollisuuden kaventaa pakkopelin avulla ja Sam Steel tässä myös onnistui. Kirivaihteen sisään saanut Ducks tuli vielä Nicolas Deslauriersin osumalla kahden maalin päähän, mutta hiekka loppui tiimalasista vieraiden kannalta kesken.