NHL-aamuraportti: Golden Knights kyykytti Flamesia, Blackhawks ja Sabres kulkevat eri suuntiin kuntokäyrässä

NHL / Aamuraportti
Tulokassentteri Kirby Dach iski kaksi maalia ja nousi haastamaan Jack Hughesin ja Kaapo Kakon kesällä varattujen pistepörssissä
Kuva © Getty Images
Calgary Flamesille ei sovi vierailut Paratiisissa, kertaakaan he eivät ole onnistuneet Vegasissa voittamaan. Buffalo Sabresin alavireinen kausi jatkuu, samalla kun Chicago Blackhawks on saanut juonen päästä kiinni. Kesän varaustilaisuuden kärkikolmikko iskee tehoja tasaiseen tahtiin ja Kirby Dach hengittää jo Jack Hughesin ja Kaapo Kakon takana.

Vegasissa taklattiin kaikkea liikkuvaa, vieraat eivät onnistuneet maalinteossa kertaakaan

Vegasissa vierailut eivät tunnu onnistuvan Calgary Flamesilta lainkaan, sillä joukkue ei ole kertaakaan onnistunut sieltä voittoa hakemaan. Vegasin jäähalli sijaitsee Paradisen asuinalueella, joten Paratiisissa vierailut eivät tunnu sujuvan Flamesilta kovinkaan hyvin. Tällä kertaa Golden Knights piti pisteet itsellään tennislukemin 6−0, mutta tulokset eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Samalla he katkaisivat viiden voittotoman ottelun putkensa.

Flames tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja pystyi luomaan lukuisia hyviäkin tilanteita isäntien maalille, mutta maalinteko ei vaan onnistunut kertaakaan. Kaksi erää Flames oli hallitsevampi, mutta Marc-Andre Fleury ei ollut tällä kertaa ohitettavissa. Fleurylle nollapeli oli jo kauden toinen ja uran 58.

Golden Knights pelasi erittäin fyysisesti ja jakoi useita kovia taklauksia, joilla oli Flames-pelaajiin selvästi turhauttava vaikutus. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin isännät pääsivät vieraidensa ihon alle kovilla taklauksillaan. Vieraat toki vastasivat samalla mitalla, ja heidän pelistään ehkä alkoi painopiste siirtymäänkin fyysiseen takaisinmaksuun. Kolmannessa erässä ei Flamesin luistin enää kulkenut samalla tavalla ja Golden Knights pääsi kaunistelemaan taululle 6−0-lukemat.

Flamesin maalissa Cam Talbot pelasi loistavasti, vaikka kuusi maalia menikin selän taakse. Ilman hänen loistavia torjuntojaan, olisi peli ratkennut jo paljon aikaisemmin ja luvut tulostaululla olleet vieläkin pahemmat.

Golden Knightsin pisterohmu oli puolustaja Nate Schmidt, joka saalisti neljä syöttöpistettä. Ruotsalaishyökkääjä William Karlsson oli illan ainoa kahden maalin tekijä saaden lisäksi yhden syöttöpisteen. Muut maalintekijät olivat Mark Stone, Paul Stastny, Max Pacioretty ja Cody Eakin. Vieraiden Elias Lindholm taklasi pelissä peräti 10 kertaa ja synkin ilta oli kaksikolla Johnny GaudreauSean Monahan, joka oli peräti viiden takaiskumaalin aikana kentällä.

Sabresin tuska jatkuu, maalinteko−ongelmaan ei tunnu löytyvän ratkaisua

Chicago Blackhawks on saanut pelinsä vihdoin kulkemaan. Joukkue oli pelannut alkukauden melko ailahtelevasti, mutta voitto Sabresista oli joukkueelle jo neljäs perättäinen. Sabresin kuntokäyrä on puolestaan täysin päinvastainen. Loistavasta alkukaudesta ei ole jäljellä kuin haaleat muistot.

Blackhawksin kesän ykkösvaraus ja koko varaustilaisuuden kolmonen Kirby Dach on viime aikoina ollut liekeissä. Hän iski nytkin kaksi maalia Sabresin verkkoon ja on nyt neljän pelin pisteputkessa. Kesän kärkikolmikko on pisteiden valossa pelannut tasaisesti, sillä Jack Hughesilla on kymmenen pistettä, Kaapo Kakolla kahdeksan ja Dachilla on nyt kasassa seitsemän pistettä.

Sabresilla maalinteko tuottaa kovasti tuskaa, sillä nytkin joukkue laukoi enemmän kuin vastustajansa. Corey Crawford Blackhawksin maalilla pelasi loistavasti ja torjui 33 kertaa, vieden Sabresilta lopullisesti mahdollisuuden kamppailla ottelun voitosta. Sabresin ainokaisen iski Jack Eichel, joka on tehnyt joukkueensa viisi viimeisintä maalia. Sabresin maalilla torjunut Carter Hutton pelasi uransa 200. NHL-ottelun.

Blackhawksin Patrick Kane iski yhden kauniin ylivoimamaalin ja venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Dach oli illan ainoa kahteen pisteeseen yltänyt pelaaja, Dachin ja Kanen lisäksi Jonathan Toews onnistui maalinteossa. Blackhawksin Olli Määttä ja Sabresin Rasmus Ristolainen antoivat näyteen fyysisestä pelaamisesta, molemmille kuusi taklausta illan ottelussa. Sabresin Henri Jokiharjulle ilta ei kovin hyvä ollut: hän oli kahden takaiskumaalin aikana jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle