NHL-aamuraportti: Lightning teki Rangersista hakkelusta, Laine kahmi syöttöpisteitä

NHL / Aamuraportti
Tuttu näky tältä kierrokselta. Lightning-pakka juhlii, Rangers-miehistöllä on mietinnän paikka.
Connor McDavid ja Leon Draisaitl olivat hurjassa iskussa. Suomalaiset kunnostautuivat syöttöpisteillä. Lightning latoi yhdeksän maalia Rangersin verkkoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Täystyrmäys Tampanlahdella

Tampa Bay Lightning teki New York Rangersin etelänmatkasta painajaisen. Lightning meni  ensimmäisessä erässä neljässä minuutissa 4–0-johtoon, minkä jälkeen kunnon pelaamisesta ei enää voitu puhua. Isäntäjoukkue teki kentällä mitä tahtoi, muun muassa viisi maalia edellisten jatkoksi.

Rangersin peli hajosi jäähyihin ja ilottomuuteen, Lightning sen sijaan nautti täysin siemauksin, pyöritti peliä ja viimeisteli tehokkaasti ja näyttävästi. Vain neljä Lightningin pelaajaa jäi ilman tehopisteitä, ja erityisen tehokkaina kamppailivat Nikita Kutšerov, Steve Stamkos (1+3 mieheen), Victor Hedman (0+3) sekä hieman tuntemattomammat Alex Killorn ja Yanni Gourde (2+1).

Lightningin ylivoimaisesta hyökkäyspelistä kertoo kuvaavasti se, että vaikka Lightning takoi yhdeksän lättyä pömpeliin, torjuntoja Rangersin vahdeille kertyi kammottavasta ottelusta huolimatta 36 kappaletta.

McDavid ja Draisaitl pysäyttämättömiä

Siinä missä Lightning loisti koko joukkueen voimalla, Edmonton Oilersissa tuikkivat tähdet. Connor McDavid teki kolme ja syötti toiset kolme Oilersin kukistaessa Colorado Avalanchen tylyin numeroin 6–2. McDavidin tutkapri Leon Draisaitl puolestaan syötti Oilersin maaleista viisi ja siirtyi samalla NHL:n pörssikärkeen (15+26). Tämä oli McDavidin  uran ensimmäinen kuuden tehopisteen ilta.

Suomalaishurrikaanit vahvassa vedossa

Carolina Hurricanesin kakkoskenttä oli pirteällä pelituulella Buffalo Sabresia vastaan. Andrei Svetšnikov ja Teuvo Teräväinen markkeerasivat tehot 1+2 ja Sebastian Aho maalin ja syöttöpisteen Hurricanesin 5–4-jatkoaikavoitossa. Myrskypaidat olivat kiinni voitossa jo varsinaisella peliajalla, kunnes Jeff Skinnerin roiskaisu kimposi Johan Larssonista maaliin 40 sekuntia ennen päätössummeria sekavan mylläkän päätteeksi. Jatkoajalla Dougie Hamilton kuitenkin pelasti täydet pisteet vaikeaa vaihetta pelaavalle Hurricanesille. Sabres on puolestaan ajautunut lamaan vahvan alkukauden jälkeen.

Tarjoilu pelaa

Winnipeg Jetsin dynaaminen duo Mark ScheifelePatrik Laine oli tehotuulella ryöstöretkellä Floridassa. Laine tarjosi kolme maaliin johtanutta syöttöä, ja Scheifele kaapi tehot 1+2 hienossa ja tasaväkisessä ottelussa. Vähäisessä roolissa pelannut Panthersin Vincent Trocheck intoutui maalintekoon, mutta kaksi täysosumaa jäivät laihaksi lohduksi Jetsin kääntäessä kolmannessa erässä kolmen maalin tappioaseman 3−4-voittoon.

Myös Vancouverissa pelattiin hieno jääkiekko-ottelu Canucksin ja Dallas Starsin välillä. Vaikka maaleilla ei erityisemmin juhlittu, ottelu oli värikäs, tasokas ja dramaattinen. Vierailijat ehtivät jo 2−0-johtoon, jonka Canucks sai sulatettua toisessa erässä. Erän lopulla Tyler Seguin ohjasi voittomaalin Miro Heiskasen oivaltavasta syötöstä. Seguinin ja Joe Pavelskin ohella suomalaispakki vietti kahden tehopisteen iltaa.

Hertl ratkaisijana

Anaheimissa Ducks ja San Jose Sharks tarjosivat näyttävää kiekkoviihdettä Kalifornian derbyssä. Joukkueet esittivät luovaa hyökkäyspeliä ja maaleja tehtailtiin vuoron perään. Yksi tämän hetken liekehtivimmistä pelaajista, Sharksin Tomas Hertl osui kahdesti saaden osumiinsa täsmällistä tulitukea Timo Meierilta. Loppulukemiksi merkittiin 5−3, ja maaleja olisi voinut tulla rutkasti enemmän molempiin päihin.

Kings ei ikävöinyt Kovaltšukia

Ilman hyllytettyä Ilja Kovaltšukia pelannut Los Angeles Kings virittäytyi hallittuun peliesitykseen kotijäällä. Vierailija Detroit Red Wings oli kuitenkin pitkään kiinni voitossa Tyler Bertuzzin kahden maalin ansiosta. Vasta hieman alle kaksi minuuttia ennen loppua Kingsin jauhaminen tuotti tulosta, ja Adrian Kempe vei ottelun jatkoajalle. Siellä kotiyleisön sankarin viitan otti Alex Iafallo, joka neppasi kaikessa rauhassa päädystä kimmonneen kiekon maaliin. Ottelun hahmo oli kuitenkin kaikkiin Kingsin maaleihin osallistunut seuraikoni Anze Kopitar (1+2).