NHL-aamuraportti: Kakolle ensimmäinen kahden maalin ottelu, Granlundin korpivaellus päättyi

NHL / Aamuraportti
Kakko osui kahdesti.
Kuva © Bruce Bennett
Kaapo Kakko on äitynyt vahvaan maalivireeseen. Gorilla putosi Mikael Granlundin harteilta. Panthers esitti vaikuttavan loppukirin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Kaapo Kakko avasi ja päätti maalinteon MSG:n illassa

New York Rangersin Kaapo Kakko vietti NHL-uransa ensimmäistä kahden maalin iltapuhdetta. Kakko vastasi joukkueensa ottelun avaus- ja voittomaalista, kun Rangers kukisti ilman Sidney Crosbya pelanneen Pittsburgh Penguinsin jatkoajalla 3–2.

Kakko on nyt iskenyt viisi maalia viimeiseen seitsemään otteluunsa. Lisäksi Kakosta tuli Rangersin seurahistorian ensimmäinen 18-vuotias kaksi maalia yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja.

KIssapedot ryöväsivät karhujen hunajapurkin

Boston Bruins karkasi toisessa erässä tavoittamattoman tuntuiseen 4–0-johtoon Florida Panthersia vastaan, mutta etumatka ei lopulta ollutkaan riittävä. Panthers avasi maalinteon vasta päätöserän alussa ja ennen erän puoliväliä tilanne oli jo 4–3.

Kirin huipensi Keith Yandle tasoittamalla ottelun ajassa 58.21 Aleksander Barkovin syötöstä. Panthersin upean nousun kruunasi lopulta voittomaalikilpailun voitto.

Donskoi jälleen hirmuvedossa – ruotsalaistulokkaalle nollapeli debyytissä

Colorado Avalanchen Joonas Donskoi jatkaa vakuuttavassa vireessä. Vierasottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan suomalainen iski tehopisteet 1+2, kun vieraat nappasivat tyylipuhtaan 4–0-voiton. Ketjukaveri Nathan MacKinnon pisti vielä paremmaksi tehoilla 2+2.

Ottelun hahmoksi nousi kuitenkin Avalanchen ruotsalaisvahti Adam Werner, joka korvasi vain 31 pelisekunnin jälkeen Mark Scheifelen jyräämän Pavel Francouzin. Werner piti debyytissään maalinsa puhtaana ja merkkasi komeat 40 torjuntaa.

Mikael Granlundin kurimus päättyi – Predatorsin ei

Mikael Granlund onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa viimeiseen 13 otteluun. Maali oli myös hänen ensimmäinen tehopisteensä sitten lokakuun 12. päivän. Suomalainen tasoitti ottelun 2–2:een toisessa erässä ohjaamalla Mattias Ekholmin vedon sisään.

Predators kuitenkin kärsi tappion Vancouver Canucksin vieraana maalein 5–3. Tappio oli Predatorsille jo viides viimeiseen kuuteen otteluun.

Juttua korjattu kello 9.11: Avalanche vaihdettu kotijoukkueesta vierasjoukkueeksi, ja Bruinsin maalit korjattu tehdyiksi toisessa erässä.