NHL-aamuraportti: Oilers taipui kärkikamppailussa, Valtteri Filppulalle maali ja uran 500. Red Wings -ottelu

NHL / Aamuraportti
Oilersin Leon Draisaitl alusti molemmat joukkueensa maalit.
Kahden kamppailun yönä päähuomio kohdistui Edmontoniin ja Rogers Placeen, missä iskivät yhteen Läntisen konferenssin kärkijoukkueet. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Blues vei kärkikamppailun

Odotettu Läntisen konferenssin kärkikamppailu Edmonton Oilersin ja St. Louis Bluesin välillä kääntyi Oilersin terävän alun jälkeen vierailijoille. Oilers iski heti alussa ylivoimalla, kun Connor McDavid lirutti kauden kahdeksannen osumansa Jake Allenin patjojen alta kotiyleisön riemuksi maaliin. Blues tuli kuitenkin pian tasoihin, niin ikään ylivoimalla Jaden Schwartzin toimesta, ja pakkopelioppitunti jatkui myöhemmin Alex Pietrangelon 1–2-maalilla.

Blues vei ottelun nimiinsä lopulta maalein 2–5 ja kasvatti välimatkan Läntisen konferenssin kakkospaikalla olevaan Oilersiin nyt kolmen pisteen suuruiseksi. Vaikean viime kauden jälkeen hienosti aloittanut Oilers on hävinnyt tällä kaudella kaikki neljä otteluaan Keskisen divisioonan joukkueita vastaan.

Alexander Steen loukkaantui

Blues joutui maksamaan kovan hinnan voitostaan, kun laituri Alexander Steen joutui jättämään kaukalon toisen erän päätösminuutilla. Alivoimaa tappanut Steen taittoi kontaktitilanteessa ikävän näköisesti nilkkansa, ja kokenut ruotsalainen jouduttiin taluttamaan jäältä pukuhuoneen puolelle, josta hän ei enää kolmanteen erään palannut.

Filppula maalasi juhlaottelussaan

Valtteri Filppulalle vierailu Madison Square Gardeniin toi yhden merkkipaalun vantaalaisen uralle, kun Rangersin kohtaaminen oli Filppulalle uran 500. Detroit Red Wingsin paidassa. Kaapo Kakko taklasi Filppulan laitaa vasten avauserän loppuhetkillä, ja suomalaiskonkari joutui hetken keräämään itseään, mutta palasi nopeasti takaisin peliin.

Toisessa erässä Filppula pääsi kaventamaan New York Rangersin johdon kahteen maaliin, kun hän päätti Andreas Athanasioun syötön verkkoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Maali jäi Red Wingsin ainoaksi.

Red Wingsin tappiokierre syvenee

Edellisestä 12 ottelustaan 11 hävinnyt Red Wings ei saanut tappioputkeensa helpotusta New Yorkin kirkkaista valoista. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen Rangers karkasi kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoon kakkoserän alettua.

Red Wingsin pyristelyn päätti lopullisesti Rangers-hyökkääjä Gregg McKegg, joka sivalsi erikoisella alivoimamaalillaan lukemat 4–1 valotaululle päätöeserän puolivälissä. Jimmy Howard pysätti mailansa kärjellä McKeggin laukauksen, mutta hukkasi tämän jälkeen kiekon näköpiiristään, ja McKegg pääsi vaivattomasti jatkamaan irtokiekon maaliin Howardin kuikuillessa toisaalle.