NHL-aamuraportti: Hintz kaatoi Avalanchen, Aho tehokkaana Red Wingsin voitossa

NHL / Aamuraportti
Roope Hintz johdatti maaleillaan Starsin voittoon.
Kuva © Getty Images
Suomalaiset mättivät seitsemän maalia kahdeksan ottelun kierroksella. Jokiharjulle uran avausosuma oli laiha lohtu, kun taas Hintzin kauden yhdeksäs sinetöi voiton Colorado Avalanchesta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Hintz vastasi jälleen maalinteosta Starsin voitossa

Dallas Stars kävi ryöstämässä pisteet Colorado Avalanchen vieraana Pepsi Centeristä. Ylivoimaisesti joukkueensa alkukauden paras maalintekijä Roope Hintz teki molemmat Starsin maalit 2—1-voitossa. Toinen voittomaaliksi jäänyt osuma oli jo kauden yhdeksäs ja se syntyi nopean suomalaisen karatessa läpiajoon alivoimalla. Hintz on tehnyt peräti yli 25 prosenttia Starsin maaleista 15 ottelussa.

Toinen voiton takuumiehistä oli 38 kertaa Starsin maalinsuulla torjunut Anton Hudobin. Voitto oli kokeneelle venäläismaalivahdille kolmas peräkkäinen.

Nathan MacKinnon vastasi kotijoukkueen ainokaisesta osumasta kauden kahdeksannellaan. Maali syntyi ylivoimalla suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin upean maskipelaamisen avustuksella.

Tappio oli loukkaantumisista kärsivälle kotijoukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Vahvasti kautensa aloittaneet, mutta nyttemmin hyytyneet lumimyrskypaidat yrittävät kääntää kelkkaa ensi yönä Arizona Coyotesin vieraana.

Aho johdatti Hurricanesin vakuuttavaan voittoon maali-ilottelussa

Carolina Hurricanes voitti kolmannen kerran peräkkäin kotonaan kun Detroit Red Wings kaatui lukemin 7—3. Voiton takuumiehenä toimi ykkössentteri Sebastian Aho iskien kaksi maalia ja syöttäen yhden. Takellellen pisteiden valossa alkanut suomalaistähden kausi alkaa näyttää jo paremmalle, kun neljään edelliseen otteluun on syntynyt tehopisteet 3+3.

Joukkueensa alkukauden paras maalintekijä Erik Haula jäi tällä kertaa ilmaan pisteitä, mutta kolmas suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen iski kauden kolmannellaan loppulukemat tyhjään maaliin.

Islandersille jo kahdeksas peräkkäinen voitto

New York Islanders kasvatti voittoputkeaan jo kahdeksaan otteluun kaatamalla kotonaan Tampa Bay Lightningin lukemin 5—2. Viime kauden runkosarjan voittaja joutui tyytymään kahteen maaliin, kun kotijoukkueen Thomas Greiss venyi toinen toistaan upeampaan torjuntaan. Vahvasti kauden aloittaneelle saksalaiselle torjuntoja kertyi 33 kappaletta.

Nassau Colisseumin kotiyleisöä sen sijaan viihdytti upealla pelillä Islandersin ykkösketju. Anders Lee, Mathew Barzal ja Josh Bailey onnistuivat kukin maalinteossa kertaalleen. Myös syöttöpisteet tuli kaikille kolmelle ja ottelun tähdeksi valitulle kapteeni Leelle kolmen tehopisteen ilta.

Sabres aivan vastaantulijana Idän kärkiottelussa Capitalsin vieraana

Alkukauden yllättäjiin lukeutuva Buffalo Sabresilla ei ollut mitään saumaa tennislukemiin päättyneessä ottelussa Washington Capitalsin vieraana. Kotijoukkue karkasi reilun kymmenen minuutin aikana jo vakuuttavaan neljän maalin johtoon eikä Sabres siitä enää kyennyt nousemaan.

Kotijoukkueen 6—1-voitossa esiin nousivat etenkin kakkosketjun laiturit, kun Jakub Vrana iski kahdesti ja Tom Wilson kerran sekä syötti Vranan molemmat maalit. Kuukauden pelaajaksi valittu John Carlson jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä, mutta hänen pakkiparinsa Michal Kempny sen sijaan saalisti kolme syöttöpistettä.

Vierasjoukkueen ainoasta maalista vastasi NHL-uran ensimmäisellään Henri Jokiharju. Ottelu oli suomalaispuolustajalle uran 52. NHL:ssä ja 16 syöttöpisteellään hän johti kaikkien aikojen tilastoa syöttöpisteissä ilman maalia olevista pelaajista.

Sharksille neljäs tappio putkeen 53 laukauksesta huolimatta

San Jose Sharks ei kyennyt kovasta yrityksestä huolimatta palaamaan voittokantaan kotonaan Winnipeg Jetsiä vastaan. 51 kertaa ottelussa kiekon eteen venynyt Connor Hellebuyck oli kuin muuri haipaitojen ja voiton välissä. Ottelu päättyi vieraiden 3—2 voittoon vaikka laukauksia he taas saivat maalia kohti vain 19.

Jetsin onnistujat löytyivät laajalta rintamalta ja ainoa kahden tehopisteen koko ottelussa oli Kyle Connor kahdella syöttöpisteellään. Suomalaistähti Patrik Laine oli loukkaantuneena sivussa ottelusta.

Ensi yönä Sharksilla on jälleen mahdollisuus katkaista tappioputki, kun vieraaksi saapuu Anaheim Ducksille tappion jatkoajalla kärsinyt Vancouver Canucks.

Vatanen onnistui jälleen maalinteossa

New Jersey Devils kärsi kotonaan tappion voittomaalikilpailussa Philadelphia Flyersia vastaan lukemin 4—3. Tappio oli kotijoukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Ainoa onnistuja voittomaalikilpailussa oli kertaalleen varsinaisella peliajallakin onnistunut Sean Couturier.

Sami Vatanen teki toisessa erässä 2—2-tasoitusmaalin ylivoimalla Nico Hischierin oivallisesta syötöstä. Suomalaispuolustaja on onnistunut nyt jo kolmessa peräkkäisessä ottelussa, mutta maalit eivät ole kertaakaan auttaneet Devilsiä voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle