NHL-aamuraportti: Ovetškin ja Radulov louhivat tehoja, Rinne torjui jälleen kaiken

NHL / Aamuraportti
Aleksander Radulov johti Starsin huikeaan takaa-ajovoittoon Wildista.
Aleksandrit Ovetskin ja Radulov viettivät neljän tehopisteen iltaa. Nick Bonino tarjoili hatullisen. Rinne pelasi toisen peräkkäisen nollapelin. Kaapo Kakon kuiva kausi päättyi. Tuntemattomat nimet toivat voiton Ducksille. Red Wingsin voitoton putki katkesi Oilersin kustannuksella. Raleigh'ssa nähtiin ilmaveivi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Tähdet tuikkivat Torontossa

Aleksandr Ovetškin vietti neljän tehopisteen iltaa Toronto Maple Leafsin ja Washington Capitalsin tasaväkisessä ja vauhdikkaassa ottelussa. Ovetškin oli osallisena Capitalsin kaikissa neljässä maalissa, kruununa 3–4-voittomaali jatkoajalla. Nicklas Bäckström puolestaan syötti Capitalsin jokaisen maalin. John Carlson jatkoi alkukauden vahvoja otteitaan viimeistelemällä kaksi osumaa.
Auston Matthews oli jälleen Maple Leafsille kaikki kaikessa tekemällä kaksi ja järjestämällä yhden maalin.

Radulov Starsin sankarina

Myös Dallas Starsin ystävät saivat nauttia venäläisestä laatutyöstä. Vierailija Minnesota Wild oli ehtinyt toisen erän viidennellä minuutilla jo 0–3-johtoon, mutta Stars ei tästä hätkähtänyt vaan alkoi jauhaa hyökkäyksiä vahvoissa aalloissa. Aleksandr Radulovin ja Roope Hintzin avattua maalihanat Wild meni kipsiin, jolloin Stars meni menojaan ja maalasi loppunumeroiksi 6–3. Kotijoukkueen maaleista peräti viisi syntyi kolmannessa erässä.
Radulov täydensi loistoiltansa hattutempulla ja yhdellä syöttöpisteellä. Joe Pavelski ja Tyler Seguin antoivat tulitukea kolmen tehopisteen verran (1+2).

Ilmaveivi siivitti tien voittoon

Carolina Hurricanesin ja Calgary Flamesin välienselvittely ei ehkä ollut kokonaisuutena erityisen hieno tai viihdyttävä ottelu, mutta siinä nähtiin kierroksen näyttävin yksilösuoritus Andrei Svetšnikovin ilmaveivattua Hurricanesin 1–1-tasoitusmaalin. Svetšnikov viimeisteli myös Hurricanesin voittomaalin terävällä rannevedolla.

Tappion lisäksi Flamesille murheita aiheutti Noah Hanifinin loukkaantuminen kolmannessa erässä.

Dominointia Pittsburghissa

Pennsylvanian derbyssä Pittsburg Penguins mursi Flyersin moraalin ensimmäisen erän kolmeminuuttisella jaksolla, jossa se takoi kolme maalia. Tästä Flyers ei kuunaan toipunut, vaan Penguins teki kaukalossa mitä tahtoi. Loppunumerot olivat tyrmäävät 7–1. Penguinsin kannalta oivallista oli se, että jokaisella maalilla oli eri tekijä, ja kolmen tehopisteen iltaa viettivät Sidney Crosby, Dominik Kahun ja Dominik Simon (1+2).

Red Wings ja Rangers yllättivät ennakkosuosikit

Detroit Red Wings vastasi kierroksen yllätyksestä kaatamalla Edmonton Oilersin hallitun ja kauden kenties parhaan pelin jälkeen lukemin 3−1. Ottelu jatkui pitkään 2–0-tilanteessa, ja vasta kolmannessa erässä tutkapari Draisaitl-McDavid sai Jimmy Howard -lukon murrettua. Red Wings kuitenkin puolusti sitkeästi johdon Oilersin tehonyrkkiä vastaan, ja loppunumerot nosti tyhjiin Filip Hronek.

New York Rangers otti kotonaan komean 4–1-voiton Tampa Bay Lightningista. Kovan kritiikin kohteena ollut Kaapo Kakko sai pitkästä aikaa onnistumisen tililleen tekemällä ottelun tasoitusmaalin ylivoimalla. Rangersin muita onnistujia olivat kokoonpanoon nostettu Filip Chytil, joka teki 2–1-voittomaalin sekä uransa avausmaalin viimeistellyt Adam Fox.

Bonino ja Rinne takasivat voiton

Nashville Predatorsilla oli ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan selkeä työnjako: Rocco Grimaldi tarjoili, Nick Bonino viimeisteli, Pekka Rinne torjui. Jokainen pelasi täydellisen ottelun Boninon osuessa kolmesti Grimaldin syötöistä. Rinne pelasi toisen peräkkäisen nollapelin epäämällä kaikki 20 Blackhawksin laukausta. Predators oli muutenkin pirteällä pelituulella tykittämällä Robin Lehnerin vartioimaa maalia kohti peräti 51 kertaa.

Maalit ropisivat Anaheimissa

Sen sijaan Anaheim Ducksin ja Winnipeg Jetsin välisessä ottelussa maalivahdit eivät olleet parhaimmillaan. Toisen erän puoleenväliin asti joukkueet mättivät maaleja tasatahtiin, ja monet osumat näyttivät menevän melko halvalla sisään. Ducksin mentyä 5–3-johtoon paineli Jets-vahti Connor Hellebuyck suoraan pukukoppiin Laurent Brossoit'n asettuessa luukulle.

Tilanne rauhoittui erän loppuajaksi, mutta kolmannessa erässä Ducks teki tarvittavan ja voitti lopulta lukemin 7–4. Tehomerkintöjen kannalta yllättäviä Ducks-sankareita olivat kolme syöttöpistettä kerännyt Josh Mahura sekä kahdesti kihauttanut Carter Rowney. Ottelun tehokkain oli kuitenkin Jetsin Nikolaj Ehlers kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä. Komeat tehopisteet eivät kuitenkaan voittoon asti kantaneet.