NHL-aamuraportti: Sabresilta karkasi voitto, Barkoville synkkä ilta Canucksin vieraana

NHL / Aamuraportti
JT Miller hymyili iskettyään kiekon kahdesti maaliin.
Buffalo Sabresin hyvä lokakuu päättyi niukkaan tappioon. Vancouver Canucks kaatoi uneliaan Florida Panthersin jo avauserässä

Coyotesin neljän ottelun vieraskiertue sujui mallikkaasti

Arizona Coyotes nousi kahden maalin tappiosta lopulta voittomaalikilpailun kautta 2-3 voittoon Buffalo Sabresista. Coyotes päätti näin vahvan vieraskiertueensa saalistaen kolme voittoa neljästä.

Nick Schmaltz oli ainoa pelaaja, joka onnistui voittomaalikilpailussa maalin tekemään. Schmaltz johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä tehoilla 4+7=11. Loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä on kuntoutunut ja palannut jälleen omalle tasolleen.

Sabres karkasi avauserässä jo kahden maalin johtoon, mutta tämä ei vieraita lannistanut. Conor Garland ja Carl Söderberg iskivät maalin mieheen ja ratkaisua haettiin pidemmän kaavan kautta. Darcy Kuemper torjui maalillaan 24 kertaa.
Sabres aloitti siis vahvasti ja reilun 11 minuutin kohdalla kotijoukkue johti jo 2-0 Jack Eichelin ja Jeff Skinnerin maaleilla. Mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin ote kääntyi vierasjoukkueelle. Ottelu olisi saattanut ratketa Coyotesille jo varsinaisellakin peliajalla, mutta Carter Huttonin 41 torjuntaa pitivät isännät pelissä mukana.

Sabres keräsi lokakuun otteluistaan peräti 19 pistettä, joten tappiosta huolimatta Buffalossa voidaan olla tyytyväisiä.

Ottelun alussa nähtiin myös upea ele, kun Sabres kunnioitti entistä huippupuolustajaansa Phil Housleya, joka nykyisin toimii Coyotesin valmennustiimissä.

Kakkosvahtien taistossa Panthers kärsi ison tappion

Molemmat joukkueet olivat päättäneet lepuuttaa ykköstorjujiaan tässä ottelussa, joten maalin suulle luistelivat Sam Montembeault Panthersille ja Thatcher Demko Canucksille.

Montembeaultille ilta ei ollut suopea, sillä hänen taaksensa kiekko iskettiin kolmesti reilussa kuudessa minuutissa. Hänet vaihdettiin siinä kohtaan maaliltaan pois, mutta toisen erän alussa hän palasi maalinsuulle, kun joukkue halusi antaa Sergei Bobrovskylle lepoa ottelun jo ratkettua. Montembeault ehti kuitenkin torjua 30 laukausta, vaikka kiekko viidesti hänen selkänsä taakse menikin 7-2 vierastappiossa. Virkaveli Demko suoriutui urakastaan kiitettävimmin 27 torjunnallaan.

Canucksin J.T. Miller oli illan sankari kahdella maalillaan, kuten Josh Leivo tehoilla 1+1. Muut maalintekijät isännillä olivat Brandon Sutter, Tim Schaller, Jake Virtanen sekä Brock Boeser. Ruotsalaiset Alex Edler ja Elias Pettersson rohmusivat kolme syöttöä mieheen.

Canucks iski avauserässä kiekon maalin peräti viidesti, joten Panthersin valmennusjohto saa miettiä mikä meni valmistautumisessa pieleen. Aleksander Barkovin ilta oli myös melko synkkä, sillä plus/miinustilastoon tuli merkintä -4, joka on melko harvinaista vahvalle kahdensuunnan keskushyökkääjälle. Pöytäkirjaan Barkov pääsi istuttuaan kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä.