NHL-aamuraportti: Rinne torjui nollapelin, Barkov vietti neljän tehopisteen iltaa

NHL / Aamuraportti
Pekka Rinne torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.
Kuva © Ethan Miller
Pekka Rinne torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Nashville Predators kukisti Minnesota Wildin maalein 4-0. Aleksander Barkovin neljän tehopisteen ilta ei riittänyt vaan Florida Panthers taipui Calgary Flamesille lopulta voittomaalikilpailun jälkeen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Rinne torjui nollapelin

Nashville Predators voitti kotonaan Minnesota Wildin lukemin 4-0 ja Pekka Rinne pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Rinne torjui kaikki Wildin 26 laukausta ja Miikka Salomäki teki kauden ensimmäisen maalinsa. Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Mikael Granlund jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Wildin pelaajarinkiin AHL:stä kutsuttu Kaapo Kähkönen toimi ottelussa Alex Stalockin varamaalivahtina.

Barkov rohmusi syöttöpisteitä

Aleksander Barkov saalisti neljä tehopistettä, kun Florida Panthers hävisi Calgary Flamesille voittomaalikilpailun jälkeen maalein 6-5.

Flamesin sankari oli kaksi maalia varsinaisella peliajalla tehnyt ja voittomaalikilpailussa onnistunut Matthew Tkachuk.

Panthersin neljä ensimmäistä maalia syöttänyt Barkov on kasannut nyt 12 tehopistettä tällä kaudella mutta maalitili kapteenilta on vielä avaamatta.

Coyotesin taika murtui

New York Islanders kasvatti voittoputkensa jo viiteen otteluun, kun Arizona Coyotes hävisi Nassau Coliseumissa maalein 4-2. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Islanders-hyökkääjä Josh Bailey kasasi kaksi (1+1) tehopistettä.

Ottelu oli Coyotesille ensimmäinen tällä kaudella, kun joukkueen omaan päähän tehtiin enemmän kuin kaksi maalia varsinaisella peliajalla.

Samalla meni poikki maalivahti Darcy Kuemperin 13 ottelun putki, jonka aikana kanadalainen ei ollut yhdessäkään ottelussa päästänyt kahta maalia enempää.

Kuemperin putki oli alkanut jo viime kauden runkosarjan lopulla.

Korpisalo ja Koskinen torjuivat voitot

Columbus Blue Jackets voitti Cam Atkinsonin jatkoaikamaalilla Carolina Hurricanesin maalein 4-3. Blue Jacketsin maalilla Joonas Korpisalo torjui 21 laukausta ja saavutti kauden viidennen voittonsa.

Sebastian Aho ohjasi ensimmäisessä erässä Brett Pescen laukoman kiekon ohi Korpisalon ja teki kauden kolmannen maalinsa.

Edmonton Oilers puolestaan voitti Leon Draisaitlin tekemällä jatkoaikamaalilla Washington Capitalsin lukemin 4-3. Oilersin maalilla Mikko Koskinen torjui 25 laukausta ja on voittanut nyt kaikki pelaamaansa viisi ottelua tällä kaudella.

Aleksandr Ovetškin onnistui ohittamaan Koskisen ottelussa kahdesti. Oilersin tehokkaimmat pelaajat olivat tutut ja turvalliset Connor McDavid (1+2) ja Draisaitl (2+1).

Duchene ja Tarasenko loukkaantuivat

Predatorsin kanssa 56 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen kesällä allekirjoittanut Matt Duchene loukkaantui yön ottelussa Wildia vastaan.

Duchene ehti kellottaa hieman alle kymmenen minuuttia jääaikaa, kunnes jätti kaukalon toisessa erässä alavartalovamman takia.

Stanley Cup -mestaruuden viime kaudella voittanut St. Louis Bluesin tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenko puolestaan loukkaantui ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Tarasenkon ottelu jäi kesken jo ensimmäisessä erässä ylävartalovamman takia.