NHL-aamuraportti: Senators katkaisi tappioputkensa, Victor Hedman syvensi Penguinsin ahdinkoa

NHL / Aamuraportti
Victor Hedmanin ylivoimamaali ottelun viimeisellä minuutilla ratkaisi voiton
Kuva © Getty Images
Senators onnistui katkaisemaan tappioputkensa Anthony Duclairin iskiessä kaksi maalia. Penguins on jo kolmen ottelun tappioputkessa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Anthony Duclair ja Anders Nilsson Senatorsin sankareina tärkeässä voitossa

Ottawa Senators palasi kolmen tappiollisen vieraspelin kiertueelta kotiyleisön eteen ja halusi näyttää kannattajilleen, etteivät ole niin huonoja kuin viime pelit antoivat ymmärtää. Kotijoukkueen maalintekijöinä olivat Chris Tierney, Mark Borowiecki, Jean-Gabriel Pageau sekä Anthony Duclair, joka iski kiekon kahdesti vieraiden maaliin. Loistavasti maalillaan torjunut Anders Nilsson piti joukkuettaan pystyssä ja antoi mahdollisuuden katkaista tappioputki.

Red Wings on nyt pahoissa vaikeuksissa, sillä tappio oli heille jo kuudes peräkkäinen. Darren Helm ja Tyler Bertuzzi onnistuivat maalinteossa ja Jonathan Bernier torjui sen minkä pystyi, kuitenkin ihan kelvolliset 33 torjuntaa. "Näin huonosti emme ole puolustaneet pitkiin aikoihin. Ei mitään pois Senatorsilta, mutta me olimme löysiä", kertoi Red Wingsin valmennustiimin Jeff Blashill ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Varsinkin Senatorsin alivoimapelaaminen oli loistavaa, sillä he onnistuivat tappamaan kaikki Red Wingsin viisi ylivoimaa tehokkaasti. Red Wingsin iltaa himmensi myös 700. NHL ottelunsa pelanneen Luke Glendeningin loukkaantuminen toisessa erässä.

Tampa Bay Lightning ja Pittsburgh Penguins järjestivät jännittävän lopun aivan viimeiselle sekunnille saakka

Lightningin ruotsalaispuolustaja Victor Hedman iski ylivoimalla uransa 15. voittomaalin ainoastaan 57 sekuntia ennen päätössummeria ja syvensi Penguinsin ahdinkoa. Penguins yritti tasoitusta raivokkaasti ilman maalivahtia ja aivan summerin soidessa näyttikin siltä, että Kris Letangin laukaus olisi mennyt maaliin. Videotarkistuksen jälkee kuitenkin todettiin, ettei kiekko mennyt kokonaan yli maaliviivan, sillä Andrei Vasilevskin loistava hanskatorjunta pelasti kiekon aivan viivan päältä.

Lightningin muut maalintekijät olivat Alex Killorn ja Cedric Paquette, jotka molemmat iskivät kauden avausmaalinsa. Penguinsin pelaajista maalin merkkauttivat Brandon Tanev sekä Jake Guentzel. Sidney Crosby saalisti yhden syöttöpisteen, joka oli hänen uransa 1230. piste. Hän ohitti Norm Ullmanin nousten sijalle 40 kaikkien aikojen pistepörssissä. Maalivahti Tristan Jarry yritti kaikkensa, mutta edes 45 torjuntaa ei riittänyt, kun oma joukkue ei pystynyt kahta maalia enempää tekemään. Penguins on nyt kolmen ottelun tappioputkessa, joten pienen palaverin paikka Pittsburghissa alkaa olla paikallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle