NHL-aamuraportti: Canucks esitti näyttävän kirin Detroitissa – suomalaiset kunnostautuivat syöttöpisteillä yön kierroksella

NHL / Aamuraportti
Bo Horvat vietti kolmen maalin päätöserää Little Caesars Arenalla.
Aleksander Barkov jatkoi Panthersin syöttömoottorina. Kaapo Kakolle puolestaan uran ensimmäinen syöttöpiste. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Horvatille hattu

Vancouver Canucks nousi Detroit Red Wingsin vieraana kahden maalin takaa-ajoasemasta kolmen maalin voittoon. Kaikki viisi Canucks-maalia syntyivät päätöserässä ja tahtipuikkoa pelin kääntämisessä heilutti Bo Horvat, joka vastasi kahdesta ensimmäisestä maalista, ja viimeisteli kypärätemppunsa tyhjiin reilu minuutti ennen päätöstä.

Canucks on voittanut nyt kuusi seitsemästä edellisestä ottelustaan.

TD Gardenissa jälleen Pastrňák-magiaa

Ilmiliekeissä alkukaudesta ollut David Pastrňák jatkoi hehkumistaan. Tšekki taituroi ilmiömäisen avausmaalin Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin väliseen klassikkokamppailuun. Maple Leafsin maalivahti Michael Hutchinson sai todistaa, kun Pastrňák liukui selkä edellä nollakulmasta esiin kiekon kanssa, antoi pelivälineen valua jalkojensa välistä taakseen ja lirutti kiekon verkkoon laakaisemalla selkänsä takaa. Bruins voitti ottelun paremman kolmannen eränsä ansiosta maalein 4–2.

Kapanen tehokkaana tappiossa

Maple Leafsin Kasperi Kapanen oli mukana vieraiden molemmissa maaleissa tappiokkaassa Bruins-pelissä. Kapanen tasoitti pelin toisen erän alussa ja tarjoili vielä samassa erässä ratkaisevan syötön Alexander Kerfootin ylivoimaosumaan.

Kakolle ensimmäinen syöttö

New York Rangersin Kaapo Kakko kirjautti ensimmäisen syöttöpisteensä kotiottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Turkulainen oli toisena syöttäjänä Anthony DeAngelon ylivoimamaalissa. DeAngelon yv-nyytti toi Rangersin rinnalle, kun toista erää oli kaksi minuuttia pelaamatta, mutta Coyotes vei pelin lopulta lukemin 2–3 Christian Dvorakin jatkoaikamaalilla.

Sabresin suomalaiset hyvin esillä

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen syötti kaksi joukkueensa maaleista, kun Sabres kaatoi kotonaan San Jose Sharksin. Jälkimmäinen syöttö tuli pelin päättäneeseen Jack Eihelin jatkoaikamaaliin. Myös Henri Jokiharju pääse pisteille. Jokiharju oli mukana Jeff Skinnerin viimeistelemässä 3–2-maalissa kolmannen erän alussa.

Wild-vahdit nollasivat Oilersin

Edmonton Oilers jäi nollille Minnesota Wildin vieraana. Devan Dubnyk pysäytti yhdeksän kiekkoa ennen kuin joutui loukkaantumisen jälkeen jättämään kaukalon toisen erän toisella minuutilla. Alex Stalock jatkoi tämän jälkeen siitä mista virkaveli aloitti ja Oilers jäi jo toisen kerran peräkkäin maaleitta. Maalivahtien lisäksi Wildin voitossa nousi esille kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Eric Staal.

Kingsin vieraskiertue alkoi voitolla

Los Angeles Kings aloitti tiiviin vieraskiertueensa voitolla Winnipeg Jetsistä. Anze Kopitar vastasi päätöserässä ratkaisevasta ylivoimamaalista. Jetsin Ville Heinola oli puolestaan mukana Nikolaj Ehlersin tasoitusmaalissa toisen erän puolivälissä. Kingin vieraskiertue pitää sisällään neljä ottelua kuuteen päivään.

Barkov syötteli Penguinsin kumoon

Aleksander Barkov oli toisena syöttäjänä molemmissa kolmannen erän Panthers-maaleissa, kun Florida Panthers otti 4–2-kotivoiton Pittsburgh Penguinsista. Panthersin ykkösketju Jevgeni Dadonov-Barkov-Jonathan Huberdeau oli vakuuttava läpi ottelun. Voitto oli Panthersille kolmas perättäinen, kun taas Penguinsille tappio oli kolmas putkeen.