NHL-aamuraportti: Koivu johdatti Wildin voittoon, Kakon vastuu pieneni

NHL / Aamuraportti
Mikko Koivu syötti kaksi maalia, kun Minnesota Wild voitti Montreal Canadiensin maalein 4-3.
Kuva © Minas Panagiotakis
Mikko Koivun syötöt johdattivat Minnesota Wildin voittoon Montreal Canadiensista. Kaapo Kakon vastuu New York Rangersin hyökkäyksessä pieneni, kun joukkue hävisi Vancouver Canucksille. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Koivun syötöt auttoivat Wildin voittoon

Minnesota Wild otti vasta kauden toisen voittonsa, kun Montreal Canadiens kukistui Xcel Energy Centerissä maalein 4–3.

Mikko Koivu syötti Jason Zuckerin tekemän ottelun avausmaalin ylivoimalla ja toimi toisena syöttäjän Zach Parisen tekemään voittomaaliin. Kapteeni pelasi ottelussa yli 19 minuuttia, pelasi alivoimaa ja voitti aloitukset 55 prosentin tehokkuudella.

Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia oli sivussa jo toisesta ottelusta peräkkäin. Armia loukkaantui edellisen ottelun alkulämmittelyssä.

Kakon peliaika kortilla

Vancouver Canucksin ensimmäisen erän kolme tehtyä maalia riittivät voittoon kotijoukkue New York Rangersista maalein 3–2. Canucksin maalivahti Jacob Markström torjui kolmannessa erässä 16 kertaa ja koko ottelussa yhteensä 38 kertaa.

Kaapo Kakon peliaika (13.45) oli suomalaistulokkaan pienin kuuteen pelattuun otteluun. Brendan Lemieux'n ja Brett Howdenin kanssa pääasiassa pelannut Kakko laukoi viisi kertaa kohti vastustajan maalia, mutta jäi ilman tehopisteitä.

Mauricelle valmennusuran 700. voitto

Winnipeg Jets ja Edmonton Oilers eivät maaleilla mässäilleet ja ottelu päättyi lopulta winnipegläisten voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen 1–0. Kyle Connor ja Patrik Laine olivat ainoat pelaajat, jotka onnistuivat tekemään maalin voittolaukauskilpailussa.

Jetsin valmentaja Paul Mauricelle voitto oli valmennusuran 700. 52-vuotiaasta Mauricesta tuli vasta seitsemäs valmentaja NHL:ssä, joka on yltänyt vastaavaan rajapyykkiin. Aktiivivalmentajista ainoastaan Joel Quenneville (892) ja Barry Trotz (813) ovat Mauricen edellä voitetuissa otteluissa.

Carlson teki historiaa

Washington Capitals voitti United Centerissä kotijoukkue Chicago Blackhawksin maalein 5–3. Capitals-hyökkääjä Tom Wilson vastasi ottelun voittomaalista, kun kolmatta erää oli pelaamatta runsaat kahdeksan minuuttia.

John Carlson sai syöttöpisteen Aleksandr Ovetškinin tekemään 3–1-johtomaaliin ja kasvatti pisteputkensa seitsemään otteluun.

Carlsonista tuli samalla vasta kolmas puolustaja NHL:n historiassa, joka on tehnyt vähintään 18 tehopistettä joukkueensa kauden ensimmäisissä kymmenessä ottelussa. Aiemmin vastaavaan on pystynyt Paul Coffey (1988-89) ja Bobby Orr (1969-70 ja 1973-74).