NHL-aamuraportti: Haula teki maalin ja loukkaantui, Rantasen pisteputki poikki

NHL / Aamuraportti
Erik Haula koki kovia Josh Mansonin taklauksen seurauksena.
NHL:n perjantai tarjosi kuusi ottelua. Erik Haula, James Neal ja John Carlson jatkoivat hyviä esityksiään kauden alussa, vaikka suomalaishyökkääjän ottelu päättyikin ennen aikojaan. Alkukauden suurista onnistujista Connor McDavid ja Mikko Rantanen jäivät puolestaan pisteittä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Anaheim Ducks aloitti ottelunsa Carolina Hurricanesia vahvasti. Ensimmäisessä erässä Adam Henrique pääsi nousemaan vapaasti ja iski ottelun avausmaalin. Toisesta osumasta vastasi Troy Terry ohjaukselllaan.

Jakob Silfverbergin ja Carter Rowneyn maalit ajoivat Petr Mrazekin vaihtoon, ja se herättikin Hurricanesia jonkin verran, kun Erik Haula ohjasi Teuvo Teräväisen laukauksen maaliin Hurricanesin pelatessa ylivoimalla. Haulan ottelu päättyi tovi myöhemmin Josh Mansonin kovan, mutta puhtaan taklauksen seurauksena. Manson joutui myöhemmin vastaamaan tekosistaan Joel Edmundsonille, ja puolustajat tappelivat keskenään tovin kuluttua. Manson joutui käymään paikattavana nahinan jälkeen, mutta hän palasi kehiin kolmannessa erässä.

Hurricanes sai aikaiseksi vielä toisen kavennusmaalin, kun Haydn Fleury avasi maalitilinsä NHL:ssä uransa 96. ottelussaan. Kolmas erä oli kuitenkin maaliton, ja näin Ducks jatkaa edelleen lyömättömänä kotiareenallaan.

Donskoille kolme pistettä, Rantanen jäi ilman

NHL:n kirkkaimpiin suomalaistähtiin kuuluvat Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen kohtasivat Floridassa. Kotijoukkue sai otteluun vahvan alun tehtyään ensimmäisen erän ensimmäiselle puoliskolle kaksi osumaa. Joonas Donskoin kavennuksesta tuoma ilo ei kestänyt Avalanche-leirissä pitkään, sillä Jonathan Huberdeau kuittasi isännät pian uudestaan kahden maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä Avalanche osui kahdesti 32 sekuntiin ja nousi tasoihin. Panthers nousi uudestaan johtoon Brett Connollyn osumalla, mutta Andre Burakovsky tasoitti vain 16 sekuntia myöhemmin. Osuma oli ruotsalaishyökkääjän toinen ottelussa, ja molempiin osuman syötön antoi Donskoi, jolle kolmen pisteen iltapuhde oli NHL-uran toinen.

Maalittoman kolmannen erän jälkeen edessä oli jatkoaika, jossa Nathan MacKinnon ratkaisi ottelun Avalanchelle. Vielä aamupäivällä tähtihyökkääjän pelaaminen ottelussa oli epävarmaa, sillä hän oli satuttanut jalkaansa edellisessä ottelussa.

Mikko Rantanen jäi kauden aikana ensimmäistä kertaa ilman tehomerkintöjä.

Carlson nousi McDavidin kanssa tasapisteisiin

Washington Capitalsin puolustaja John Carlson on aloittanut kautensa tehokkaasti. Yhdeksän ottelun saldo on 17 pistettä. New York Rangersia vastaan jenkkipakki tehoili kolmen syöttöpisteen edestä.

John Carlsonin kauden alku on ollut tehokas.

Kaapo Kakko jäi ilman tehopisteitä. Suomalaishyökkääjä sai vastuuta hieman alle 16 minuuttia, ja hän oli kentällä Rangersin yrittäessä lopussa kavennusta ilman maalivahtia. Garnet Hathaway päätti kuitenkin pyristelyt tyhjään maaliin.

Connor McDavid puolestaan jäi pisteittä Edmontonissa, kun Oilers kukisti Detroit Red Wingsin 2-1. James Neal sen sijaan onnistui tekemään jo kauden yhdeksännen osumansa, kun koko viime kaudella hän osui tolppien väliin seitsemän kertaa.

Mikko Koskinen torjui Oilers-maalilla 25 kertaa ottaessaan kauden neljännen voittonsa yhtä monessa ottelussa. Aiemmin Oilers-vahdeista samaan oli yltänyt vain Andy Moog 36 vuotta sitten.

Hintzin ja Nutivaaran maalit eivät auttaneet joukkueita voittoon

Suomalaispelaaja nähtiin maalinteossa neljässä ottelussa. Pittsburghissa ottelun avausmaalin tehnyt Roope Hintz osui nopeasta hyökkäyksestä toisessa erässä, mutta sen jälkeen Pittsburgh Penguins käänsi ottelun edukseen ja vei 4-2-voiton, joka oli pingviinilaumalle viides peräkkäinen. Dallas Stars on puolestaan voittanut yhdeksästä ottelusta vain yhden ja senkin vasta jatkoajalla.

Markus Nutivaara seurasi vahvan hyökkäyksen jälkeen oman laukauksensa paluukiekon ja vei Columbus Blue Jacketsin johtoon kolmannen erän alussa. Chicago Blackhawks tasoitti minuutteja myöhemmin, ja jatkoajalla tuttu tutkapari Patrick Kane−Jonathan Toews ratkaisi voiton isännille. Kane laukoi ja kiekko kimposi Toewsista maaliin Elvis Merzlikinsin torjunnan jälkeen.