NHL-aamuraportti: Maalivahdit joutuivat todelliseen kiekkosateeseen

NHL / Aamuraportti
Kings pysähtyi Carter Hutton -muuriin. Muiden muassa Jeff Carter jäi nuolemaan näppejään.
Kuva © Getty Images
Maalivahdit olivat jälleen vahvassa vedossa monessa ottelussa. Kesän kärkivaraukset kohtasivat ensimmäisen kerran NHL-jäillä. Bruinsin tehonyrkki iski jälleen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Laukauksia sarjatulella

Maalivahdit olivat monen ottelun suurimpia tähtiä. Vegas Golden Knightsin Marc-André Fleury ja Ottawa Senatorsin Anders Nilsson kävivät todellisen kaksinkamppailun vauhdikkaassa ottelussa. Golden Knights vyörytti vimmatusti hyökkäyksiä, ja lopulta Nilssonille merkittiin peräti 52 torjuntaa. Fleury puolestaan kaappasi kunnioitettavat 37 Senators-yritystä. Golden Knights hallitsi ottelua kauttaaltaan, mutta sitkeä Senators taipui vasta voittomaalikilpailussa.

Semjon Varlamov oli voiton takuumiehenä New York Islandersin käydessä ryöstövierailulla Winnipegissä. Nikolaj Ehlers pääsi yllättämään Varlamovin avauserässä, minkä jälkeen venäläiskonkari oli erehtymätön. Mathew Barzal vei Islandersin toisessa erässä kahdella maalillaan johtoon, josta se ei kuunaan luopunut.

Kaksi erilaista nollapeliä

Vaikean alkukauden pelannut Carey Price onnistui viimein Montreal Canadiensin kaadettua vaivattomasti heikon Minnesota Wildin 4−0. Mitään erityistä hikoilua Pricen saavutus ei vaatinut, sillä Wild työllisti Pricea vaatimattomasti 17 laakilla.

Buffalo Sabresin Carter Hutton oli ilmiömäisessä vedossa Los Angeles Kingsiä vastaan. Sabresin 3−0-voittoon päättyneessä ottelussa Hutton ja Sabres joutuivat etenkin päätöserässä Kingsin tulimyrskyyn, mutta Sabres-veskaria ei horjuttanut mikään. Torjuntoja kerty 47, joista 19 kolmannessa erässä. Nollapeli oli Huttonille toinen peräkkäinen, ja hän on lisäksi voittanut kaikki viisi tällä kaudella pelaamaansa ottelua.
Kentän puolella Sabresin sankariksi nousi harvoin tehoilla juhliva Casey Mittelstadt tekemällä kaksi ja syöttämällä yhden maalin.

Bruinsin kauhutrio tehokkaana

Patrice BergeronDavid PastrnakBrad Marchand oli jälleen puolustajien pelote Boston Bruinsin isännöidessä Tampa Bay Lightningia. Pastrnak oli osallisena kaikissa Bruinsin maaleissa (2+1) ja nousi liigan pistepörssin terävimpään kärkeen. Seitsemässä ottelussa on syntynyt lukemat 8+5. Pisteet jäivät kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä tasapainoisesti pelannut Lightning väänsi vierasvoiton voittomaalikilpailussa. Siinä kyvykkäimmäksi osoittautui niin ikään totutun vahvasti kauden aloittanut Steve Stamkos.

Darren Helm näki punaista

Calgary Flames oli jokaisella osa-alueella Detroit Red Wingsiä parempi 5−1-voitollaan. Ottelun puhuttavin tapahtuma nähtiin kolmannessa erässä, jossa matsin kenties pirtein Red Wing Darren Helm löi kaksinkamppailusta turhautuneena Flamesin Elias Lindholmia mailalla. Seurauksena oli suihkukomennus Helmille, eikä jalkansa välikohtauksessa loukannut Lindholm enää pelannut ottelussa.

Kojootti-Kessel ulvoo

Nashville Predators ei tuottanut Arizona Coyotesille varsinaista päänvaivaa. Phil Kessel vietti ensimmäistä kahden maalin iltaa Coyotes-paidassa. Voiton toinen avain oli luukulla erinomaisesti torjunut Darcy Kuemper.

Nuorten miesten ensi kohtaaminen

Kesän varaustilaisuuden numerot yksi ja kaksi, eli New Jersey Devilsin Jack Hughes ja New York Rangersin Kaapo Kakko kohtasivat ensimmäistä kertaa NHL-ottelussa. Paikallisottelu ei ollut tasoltaan tai intensiteetiltään kovin häävi, ja Devils oli kuskin paikalla alusta pitäen. Nuoret sankarit jäivät sivuosiin, vaikka Hughes merkkasikin uransa avauspisteen syöttämällä Miles Woodin 3−1-maalin. Hughesin lisäksi paljon kritiikkiä saaneet Nikita Gusev ja P.K. Subban saivat onnistumiset tililleen Devilsin 5−2-voitossa.

Juttua muokattu 18.10. klo 13:55. Otsikkoa muutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle