NHL-aamuraportti: Voittamaton Avalanche kukistui lopulta, Sonny Milano taiteili upean voittomaalin

NHL / Aamuraportti
Sonny Milano oli Dallas Stars -puolustajille hankala pideltävä.
Kuva © Getty Images
Voitosta voittoon edenneen Colorado Avalanchen voittoputki katkesi, mutta Mikko Rantasen pisteputki pitää. Sonny Milano taiteili upean soolomaalin. Jatkoaika kokosi yhteen yön onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Voittamaton Avalanche kukistui lopulta

Nuoren kauden viimeinen voittamaton joukkue Colorado Avalanche joutui taipumaan Pittsburgh Penguinsin käsittelyssä. Avalanche koki ensimmäisen pistemenetyksensä Brandon Tanevin ratkaistua taiston jatkoajalla Penguinsin hyväksi.

Jatkoaikatappion myötä Avalanche kuitenkin jatkaa seitsemän ottelun pisteputkessa.

Rantanen jo kuuden ottelun pisteputkessa

Mikko Rantanen on murtautunut pisteille jokaisessa pelaamassaan kuudessa ottelussa. Joukkueensa tehokkain pistenikkari jatkoi pisteputkeaan murtautumalla ylivoimahyökkäykseen Nathan MacKinnonin kanssa ja vapauttamalla tämän maalintekoon hyvin tähdätyllä syötöllä.

Rantanen on summannut alkukauteen tehot 4+6.

Starsin ahdingolle ei näy loppua

Miro Heiskasen ja Joe Pavelskin maalit eivät juuri tarjonneet lohtua, kun Dallas Stars hävisi neljännen ottelun peräjälkeen. Tällä kertaa paremmaksi osoittautui Columbus Blue Jackets Joonas Korpisalon 30 torjunnan siivittämänä.

Starsin kausi on alkanut kovista odotuksista huolimatta surkeasti, sillä joukkue on onnistunut voittamaan kahdeksasta ottelusta ainoastaan yhden ja senkin vasta jatkoajalla.

Sonny Milanon upea soolomaali

Ottelussa Starsia vastaan vain reilut kahdeksan minuuttia jääaikaa kellottanut Sonny Milano ei epäröinyt repiä täyttä hyötyä irti vähäisestä jääajastaan ja iski joukkueensa voittomaalin kerrassaan upean yksilösuorituksen päätteeksi.

Keskialueella kiekkoon päässyt Milano koulutti ensin Stars-siniviivan päällä Roope Hintziä väkevällä harhautuksella ja ryntäsi sitten vastakkain Ben Bishopin kanssa. Konkarimaalivahti joutui antautumaan Milanon juonikkuuden edessä, kun Blue Jackets -hyökkääjä napautti kiekon maaliin jalkojensa välistä.

Capitalsin vahva toinen erä Kapasen tehoiltaa väkevämpi

Kasperi Kapanen oli mainiolla pelipäällä iskettyään maalin ja saalistettuaan kaksi syöttöä Washington Capitalsia vastaan. Alivoimalla syntynyt ottelun avausmaali oli myös Kapasen kauden ensimmäinen osuma.

Capitalsin Jakub Vrana viimeisteli kuitenkin joukkueensa ensimmäisen maalin ensimmäisen erän lopulla, ja toisessa erässä isännät maalasivat vielä kolmesti, eikä Maple Leafs enää kyennyt kuromaan tätä johtoa umpeen.

Oilers voittoon McDavidin ja Koskisen johdolla

Edmonton Oilers kampesi 6–3-voiton Philadelphia Flyersista, ja voiton takuumiehinä toimivat viisi tehopistettä tahkonnut Connor McDavid sekä 49 torjuntaa napannut Mikko Koskinen.

McDavid teki yhden osuman ja syötti neljä, ja hänen viimeistelemänsä maali oli oivallinen näyte Oilers-kapteenin jalkavuudesta yhdistettynä väkevään karvaukseen.

Koskisen iltapuhteen 49 torjuntaa ovat hänen NHL-uransa korkein yksittäisen ottelun lukema. Kenttätapahtumista ja Koskisen roolista ottelussa kertoo sekin, että siinä missä Koskista kohti lauottiin 52 kertaa, hänen virkaveljiään Carter Hartia ja Brian Elliotia työllistettiin ainoastaan 22 laukauksen verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle