NHL-aamuraportti: Maalivahdit olivat yön kierroksella esillä, Patrik Laine jälleen pisteille

NHL / Aamuraportti
Oliver Ekman-Larsson oli viime yön ottelussa joukkueensa parhaimmistoa.
Kuva © Getty Images
Yön kierros tarjosi liudan tiukkoja kamppailuja. Ainoa poikkeus tästä nähtiin Vancouverissa, kun kanadalaisjoukkue rynni Detroitin ylitse 5–1-voitolla. Jatkoaika kokosi yhteen yön onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Tiukkaa vääntöä Torontossa

Minnesota Wildin ottelu oli alkaa kaameasti, kun kokenut Ryan Suter otti ottelun ensimmäisen jäähyn vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Wild selvitti kuitenkin tuon jäähyn ja iski ottelun avausmaalin Luke Kuninin toimiessa viimeistelijänä.

Leafs vaikutti olevan ajoittain ottelussa ongelmissa Wildin hitaahkon pelinavaamisen ja liikkeen kanssa. Nuo vaikeudet kuitenkin kariutuivat kanadalaisjoukkueen ylivoiman sekä yksilöiden astuessa esiin John Tavaresin johdolla.

Lightningin toisen erän tehohetki koitui Canadiens-ryhmän kohtaloksi

Ottelun ensimmäinen erä oli todella vauhdikas. Joukkueden pelaamisessa oli enemmän vauhtia kuin järkeä. Neljästä vierasottelustaan vain yhden voiton tällä kaudella raapinut vierailija Tampa Bay Lightning oli vaikeuksissa tämänkin vierasottelun avauserässä, kun kotijoukkue Canadiens iski ahnaasti floridalaisten iholle.

Canadiensin aktiivisuus palkittiin, kun Jeff Petry iski kotijoukkueen 1–0-johtoon ajassa 15.46. Lightningin ykköskenttä kuitenkin tasoitti ottelun 1–1:een erän lopussa. Lähes minuutin mittaisen pyörityksen hyökkäyspäässä päätti kukas muukaan kuin Nikita Kutšerov hienoon laukaukseen suoraan syötöstä.

Lightning hallitsi oikeastaan loput ottelusta ja voittikin ottelun melko selvän pelillisen paremmuuden turvin.

Jets joutui taipumaan Coyotesille tasaisessa väännössä – Vierailijat olivat tehokkaita maalipaikoissaan

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet lähtivät varmasti puolustaen, joskin hyvällä sykkeellä yön kamppailuun. Coyotesin vaikea alkukausi sai ottelun alussa jatkoa. Jets otti ottelun hallintaansa siirtyen 1–0-johtoon Mark Scheifelen maalilla. Tuo maali oli vasta kauden toinen Jetsin tekemä ottelun avausmaali.

Coyotes rankaisi Jetsiä paristä jäähystä toisessa erässä, ja toinen erä lopulta paljastui ottelun käännekohdaksi, kun arizonalaisjoukkue iski peräti kolme maalia Jets-nuottaan. Joukkueen kapteeni Oliver Ekman-Larsson oli hyökkäyspäässä joukkueensa paras pelaaja. Ruotsalaisella on kyky saada toimitettua viivasta lauottu kiekko maalille asti. Fiksua pelaamista läpi ottelun.

Flames Andrew Mangiapanen maalilla voittoon tiukassa väännössä

Molemmat joukkueet lähtivät kamppailuun vain pienin ketjuviilauksin. Flyers-joukkueesta järkälemäinen Chris Stewart ei pukenut pelipaitaa ylleen, kun taas Flamesilta huilivuorossa oli saksalainen Tobias Rieder

Flames iski maalin jokaisessa erässä, mikä riitti voittoon. 3–1-voitto oli kautensa nihkeästi aloittaneelle Flamesille tärkeä ja tuli väkevän kotiesityksen turvin. Ottelun voittomaaliksi jäi Andrew Mangiapanen kauden avausmaali. Osuma syntyi hyökkäysalueen painostuksen jälkeen suoraan syötöstä.

Pettersson laittoi show´n pystyyn kotihallissaan

Vancouver Canucks teki kotonaan selvää vierailijastaan Detroit Red Wingistä. Ottelun hahmo oli tehot 1+2 iskenyt nuori tähti Elias Pettersson. Koko ykköshyökkäysvitja pelasi vakuuttavan ottelun, mutta etenkin nuori ruotsalainen oli pelin ytimessä.

Canucks jatkoi viime aikojen hyviä otteitaan ja voitto olikin kanadalaisille jo kolmas perättäinen. Red Wings tappio oli kolmas neljään otteluun.

Pekka Rinne voiton takuumiehenä

Las Vegasissa pelatussa Vegas Golden Knightsin ja Nashville Predatorsin välisessä ottelussa tilanteita riitti. Molemmat joukkueet laukoivat maalia kohti runsaasti yli 35 kertaa.

Predators-vahti Pekka Rinne oli oman joukkueensa arvokkain pelaaja. Kokenut kempeleläinen joutui venymään uransa 345:nnessä voitossa kiekon eteen kunnioitettavat 33 kertaa, kun kaksi laukausta lipsahti selän taakse.

Hurricanes ja Kings pelasivat vähämaalisen ottelun

Los Angelesissa pelatussa esityksessä puolustus- ja maalivahtipeli näyttelivät isoa osaa. Ottelussa nähtiin vain kaksi maalia, joista jälkimmäinenkin syntyi tyhjään maaliin kolmannen erän lopulla. Sebastian Aho sinetöi ottelun joukkueelleen tehden kauden toisen tyhjän maalinsa.

Raleighilaisjoukkueen tsekki-vahti Petr Mrázek oli hyvällä pelipäällä pysäyttäen kaikki häntä kohti lauottua 31 laukausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle