NHL-aamuraportti: Hurricanes jatkaa kärjessä, Teräväinen jälleen pisteille

NHL / Aamuraportti
Teuvo Teräväinen on kerännyt tehopisteitä kaikissa viidessä ottelussaan.
Kuva © Getty Images
Suomalaispelaajien tähdittämälle Carolina Hurricanesille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää. Kauden alun yllättäjät Ducks ja Sabres jatkoivat vahvoja otteitaan. Jatkoaika kokosi yhteen yön onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Hurricanes jatkaa tappioitta jäähyilystä huolimatta

Carolina Hurricanes otti jo kauden viidennen voittonsa ja jatkaa sarjataulukon kärjessä. Tällä kertaa PNC Arenalla pyörremyrskyn keskelle joutui kauden ensimmäisen vieraspelimatkansa aloittanut New York Islanders.

Ottelussa vierailla ei ollut erikoistilanteita lukuunottamatta oikeastaan mitään saumaa ja pisteet jäivät tälläkin kertaa Raleighiin lukemin 5—2. Ottelun kulkua kuvastaa laukaisut maalia kohti, kun Hurricanes jatkoi aktiivista laukomista ja Thomas Greiss joutui venymään 35 torjuntaan. Petr Mrazekille riitti kauden kolmanteen voittoonsa sen sijaan 17 torjuntaa. Laukauksia mitattaessa joukkueet löytyvät tilaston toisista päistä alkukauden osalta koko NHL:ssä.

Korkeat jäähymäärät ja heikko alivoima ovat olleet Hurricanesin pelissä ainoa selkeä heikkous. Vieraat pysyivätkin ottelussa mukana yli puolen välin juurikin ylivoimamaalien ansiosta. Hurrikaanipaitojen alivoimaprosentti on kauden alusta saakka vain 75% ja samanaikasesti jäähyminuutteja on yli 10 ottelua kohden.

Jo Itäisen konferenssin kärkijoukkueiksi povatut Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin kaataneille pyörremyrsky paidoille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää. Ensi yönä fanit odottavat kuudetta voittoa, kun vieraaksi saapuu heikosti kautensa aloittanut Columbus Blue Jackets.

Teräväinen jälleen pisteille ja Haulalle kauden neljäs maali

Teuvo Teräväinen aloitti maalinteon jo ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Islanders puolustus ei saanut pideltyä suomalaista Dougie Hamiltonin kanssa nopeassa vastahyökkäyksessä. Teräväisen pisteputki on jatkunut nyt kauden alusta saakka viisi ottelua ja kasassa on kaksi maalia sekä kolme syöttöpistettä.

Toinen suomalaisonnistuja oli kesällä Carolinaan saapunut Erik Haula, joka nousi upeasti maalille kulmasta ja iski ottelun voittomaaliksi jääneen kauden neljännen osumansa. Porilaislähtöiselle keskushyökkääjä on lyhyessä ajassa voittanut uudet kannattajansa puolelleen ja vaikeiden loukkaantumisten vaikutukset eivät enää näy pelaamisessa lainkaan.

Sabresille jo kauden neljäs voitto

Buffalo Sabresin ja Florida Panthersin kohtaaminen päätyi tasaisen väännön jälkeen voittomaalikilpailuun. Kotijoukkueen tähtipelaaja Jack Eichel onnistui maalinteossa Cassey Mittelstadtin kanssa Sergei Bobrovkia vastaan. Linus Ullmark torjui sen sijaan Aleksander Barkovinkin yrityksen, niin ylimääräinen piste jäi KeyBank Centeriin lukemin 3—2.

Ruotsalaismaalivahti oli voiton takuumiehenä ja sai tililleen kauden avausvoittonsa toisessa ottelussaan. Ullmark torjui jopa 41 kertaa. Hänen lisäkseen kotijoukkueen onnistujia olivat nelosketjun hyökkäyskolmikko Kyle Okposo, Zemgus Girgensons ja Johan Larsson. Larsson teki ottelun avausmaalin ja kaksi muuta olivat alustamassa molempia kotijoukkueen osumia.

Suomalaiskaksikko oli keskiössä viime hetken tasoitusmaalissa maalineduskamppailun kautta. Panthersin kapteeni Barkov teki likaista työtä Rasmus Ristolaista vastaan ja sen seurauksena Mike Hoffman pääsi tasoittamaan ottelun vain 11 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Kaikki suomalaiset jäivät ottelussa kuitenkin ilman tehopisteitä, kun pirteästi peliä avannut Henri Jokiharjukaan ei saanut kauden pistetiliään avattua. Panthersin Henrik Borgström ei päässyt tällä kertaa pelaavaan kokoonpanoon mukaan.

Ducks palasi voittokantaan Blue Jacketsin vieraana

Vahvasti kautensa aloittanut Ducks otti jo kauden neljännen voittonsa Ohiossa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Kalifornialaiset voittivat ottelun lukemin 2—1 ja palasivat näin voittokantaan edellisyönä Pittsburgh Penguinsin vieraana kärsityn avaustappion jälkeen.

Voitto tuli jälleen vahvan puolustuksen sekä maalivahtipelin ansiosta, kun kauden ensimmäisessä ottelussaan kokenut Ryan Miller torjui 26 kertaa. Ducks on päästänyt pelaamissaan viidessä ottelussa vain kuusi maalia.

Ottelun avausmaali syntyi kotijoukkueen kannalta epäonnisesti, kun Zach Werenskille tulossa ollut kiekko pomppasi linjatuomarin jaloista Rickard Rakellille joka pääsi alivoimalla toisen ruotsalaisen Jacob Silfverbergin kanssa kaksi vastaan yksi hyökkäykseen. Silfverberg teki kauden toisen maalinsa irtokiekosta Joonas Korpisalon torjunnan jälkeen.

Alivoimamaali oli Ducksille kauden ensimmäinen erikoistilanne maali sillä neljästä voitosta huolimatta joukkue ei ole onnistunut kertaakaan 12 ylivoimakerrallaan maalinteossa.
Alkukauden yllätäjä löytyy Läntisen konferenssin sijalta kaksi, mutta joutuu seuraavaksi totiseen testiin vime kevään Stanley Cup -finalisti Boston Bruinsin vieraana maanantain Prime Time -ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle