NHL-aamuraportti: Laine pistepörssin kärkeen, Marleaun paluu herätti Sharksin

NHL / Aamuraportti
Patrik Laineella kulkee kovaa juuri nyt.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Tulikuuma Patrik Laine tehoili itsensä pistepörssin keulille, kun taas vanhan paluumuuttajan Patrick Marleaun tehot siivittivät Sharksin ulos tappioputkesta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Patrik Laine kaasutti pistepörssin paalupaikalle

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen erinomaisesti alkanut kausi sai entisestään bensaa liekkeihinsä joukkueen kotiavauksessa Minnesota Wildia vastaan. Laine nakutteli tehot 2+2 Jetsin 5–2-voittoon päättyneessä kamppailussa. Tehojen myötä Laine nousi jo jakamaan NHL:n pistepörssin kärkipaikkaa Connor McDavidin kanssa.

Patrick Marleau palasi tuttuun seuraan tehokkaasti

San Jose Sharks onnistui katkaisemaan heti kauden alusta alkaneen neljän ottelun tappioputkensa Chicago Blackhawksin vieraana. Ei ole liioiteltua sanoa, että seuralegenda Patrick Marleaun paluulla haipaitaan oli ratkaiseva merkitys.

Marleau osuikin heti kahdesti: ensin avauserän lopulla tasoittaen 2–2:een ja uudestaan toisen erän lopulla tasoittaen nyt 4–4:ään. Sharks onnistui välttämään seurahistoriansa huonoimman kauden aloituksen, kun Barclay Goodrow teki voittomaalin päätöserässä.

Pointille ropisi pisteitä kirkkaissa valossa

Tampa Bay Lightningin tähtihyökkääjä Brayden Point avasi kautensa loukkaantumisen jälkeen vierasottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Kierroksen huippuottelusta muodostui Lightningin näytös.

Pointilla ei mennyt maalintekoon kuin vajaat kaksi ja puoli minuuttia, ja myöhemmin mies osui vielä toisen kerran. Peräti yhteensä seitsemän maalin avauserän jälkeen Lightning karkasi selkeään 7–3-voittoon.

James Nealille viime kauden maalimäärä kasaan jo nyt

Yksi alkukauden ehdottomista yllättäjistä on ollut Edmonton Oilersiin siirtynyt hyökkääjä James Neal. Kokenut Neal nousi jo kauden neljännessä ottelussaan viime kauden maalimääränsä eli seitsemään, kun hän osui nyt New Jersey Devilsin verkkoon. Läntisen konferenssin kärjessä liitävä Oilers on voittanut kaikki tämän kauden ottelunsa.

Wild ja Senators rämpivät pohjalla

Kolme joukkuetta, eli Blackhawks, Wild ja Ottawa Senators jatkavat yhä ilman pisteitä reilun viikon  pelaamiseen jälkeen. Kaikille kolmelle joukkueelle torstai oli karu oppitunti puolustamisen tärkeydestä, sillä kukin joukkue antautui vähintään viidesti. Ennakkoon pohjalle povatut Senators ja Wild ovat aloittaneet kautensa kolmella suoralla tappiolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle