NHL-aamuraportti: Canucks käveli Kingsin yli, Jack Eichel ja J.T. Miller takoivat tehoja tauluun

NHL / Aamuraportti
Sabres-Canadiens -ottelu päättyi isäntien voittoon. Jatkoaikamaalia juhlimassa Marcus Johansson (90), Sam Reinhart (23) ja kierroksen suurimpiin sankareihin lukeutunut Jack Eichel (9).
NHL-kierroksen tehomiehinä kunnostautuivat Jack Eichel ja Joel Armia Sabresin ja Canadiensin välisessä viihdyttävässä ottelussa sekä Canucksin J.T. Miller ja Brandon Sutter murskajaisissa Kingsiä vastaan. Carter Hart teki historiaa Flyersin maalinsuulla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Vauhdikas kiekkotrilleri Buffalossa

Buffalo Sabresin ja Montreal Canadiensin jännittävä ottelu on yksi viikon parhaista, mitä vauhtiin ja näyttävyyteen tulee. Sabres hallitsi hienokseltaan ottelun ensimmäistä erää, eikä erän jälkeinen maalitilanne, 2–1 Canadiensille, noudattanut pelitapahtumia lainkaan.

Maalintekovireeseen päässyt Victor Olofsson tosin aloitti maalitehtailun ylivoimalla viiden minuutin pelin jälkeen – tulikuumalle ruotsalaislaiturille osuma oli neljäs kihautus yhtä moneen otteluun.

14. minuutilla Sabresin pelatessa jälleen ylivoimaa Nate Thompson pääsee tuomaan kiekon laidalta ylös. Joel Armia siirtyy maalin eteen, saa täydellisesti ajoitetun syötön lapaan ja nostaa tasoituksen.

Erän lopulla Canadiensin pelatessa puolestaan ylivoimaa, saa Nick Suzuki onnekkaasti kimmokekiekon haltuunsa ja kaivaa pelivälineen kulmasta maalin eteen, jossa Armia pääsi nostamaan kenenkään häiritsemättä 2–1:en.

Toisessa erässä Jack Eichel tuo terävällä ja tarkalla rannarillaan Sabresin tasoihin. Canadiens päättää nostaa karvausta antamalla Sabresin hieman kevyeksi mielletylle puolustukselle painetta. Kesken painostuksen pääsee Eichel tuomaan kiekon koko kentän halki kenenkään sen ihmeemmin häiritsemättä. Nopea ja yllättävä laukaus painuu ohi Keith Kinkaidin.

Erän lopulla Eichelilla oli hyvä paikka lisätä Sabresin johtoa puolittaisesta läpiajosta, mutta Kinkaidin venytys pelasti Canadiensin. Kinkaid nousi muutenkin vahvasti esiin ottelun jälkipuoliskolla Sabresin päästessä pyörittämään peliä ylivoimalla. Esimerkiksi toisen erän loppuhetkillä Kinkaidin paraatipelastus epäsi Jeff Skinnerin lähentelyn.

Kaikkeen ei Kinkaid sentään ehtinyt. Kolmatta erää oli pelattu alle minuutti, kun koko ottelun kovasti uurastanut Skinner sai Marcus Johanssonin oivaltavan syötön kiinni, murtautui irti Canadiens-pakkien varjeluksesta ja nosti verkkoon 4–2. Vain minuuttia myöhemmin Jesperi Kotkaniemi toi Canadiensin jälleen maalin päähän. Maalin pohjustanut Armia merkkautti ottelun kolmannen tehopisteensä.

Maali toi selvästi ylimääräistä virtaa Canadiensille. Vierailijat alkoivat vyöryttää hyökkäyksiä, ja entuudestaan hieno ottelu sai vielä lisää vauhtia ja väriä. Painostus tuotti viimein tulosta 53. minuutilla, kun Ben Chiarot pääsi tyhjään tilaan B-pisteelle ja laukoi ranteella tasoituksen.

Canadiens jatkoi ottelun hallintaa, ja Sabres näytti vain toivovan saavansa edes pisteen pelastettua. Sen se saikin, ja jatkoajan Sabres pääsi aloittamaan ylivoimalla. Välittömästi sen päätyttyä iski Johansson voittomaalin intensiivisen pyörityksen päätteeksi. Maaliin sai toisen syöttöpisteen Eichel, joka näin nosti ottelun pistemääränsä neljään.

Sataprosenttinen Hart

Philadelphia Flyers sai vieraakseen tahmaisesti kautensa aloittaneen New Jersey Devilsin. Ei ollut yllätys, että Flyers hallitsi ottelun tapahtumia alustaen alkaen. Devilsin puolustajilta puuttui varmuutta ja hyökkäyspelistä terävyyttä, ja lopusta piti huolen jo Blackhawks-ottelussa mainiosti torjunut Carter Hart.

Ensimmäinen erä oli kuitenkin maaliton, ja vielä toisessa erässä Flyersin hyökkäyspeli oli pienoista hakemista, kunnes kone lähti käyntiin. Flyers sai pari vaarallista yritystä erän alkupuolella, ja Claude Giroux'n yritys kilpistyi tolppaan eikä Flyers-kapteeni osunut myöskään vapaasta paikasta jatkotilanteessa. Kevin Hayes ei puolestaan onnistunut puolityhjän verkon edestä.

Kuparinen rikkoutui ankaran yrittämisen jälkeen ajassa 29.52, kun Ivan Provorovin lämäri upposi Oskar Lindblomin järjestämän maskin takaa.

Ote alkoi jo siirtyä Flyersille, ja ottelun tulos olisi voinut olla vielä selkeämpi, jollei joukkueen peli olisi rikkoutunut jäähyihin. Mutta ylivoimallakaan ei Devils onnistunut maalinteossa, vaikka pääsi erän jälkipuoliskolla kahdesti kahden miehen ylivoimalle.

Kolmannen erän alussa Hayes pääsi hyvittämään aiemman pumminsa kiskaisten aloituksen jälkitilanteesta 2–0:aan. Puoli minuuttia myöhemmin Sean Couturierin 3–0-maalissa oli jo ratkaisun makua.

Travis Konecnyn kosmeettinen 4–0 oli koko ottelun luonnetta kuvaava: Konecny sai ilmaiseksi kiekon maalin eteen Kyle Palmierin kaaduttua liian tiukan käännöksen seurauksena, eikä viimeistely tuottanut Konecnylle juurikaan päänvaivaa.

Ottelun suurin sankari oli Hart, joka otti kiinni kaikki 25 Devilsin laukausta, ja oli mies paikallaan erityisesti Devilsin ylivoimapyöritysten aikana. 21-vuotiaasta Hartista tuli Flyers-historian nuorin nollapelin torjunut maalivahti.

Vahva näytös Canucksilta

Vancouver Canucksilla oli ollut vaikeaa Calgaryssä Flamesia vastaan, mutta kotonaan joukkue sai pelinsä kulkemaan Los Angeles Kingsiä vastaan. Canucks sai otteluunsa väkevän alun kahdella ensimmäisen erän pikamaaleilla. Ensin Quinn Hughes lämäsi komeasti yläpömpeliin uransa avausmaalin ajassa 5.26, ja 42 sekuntia myöhemmin Brandon Sutter iski 2–0:aan.

Kings sai mahdollisuuden kaventaa melkein heti, mutta Jacob Markström torjui sekä Tyler Toffolin että Ilja Kovaltšukin perättäiset yritykset. Peli aaltoili puolelta toiselle, kun nurkkaan ajettu Kings ryhtyi nostamaan tempoa.

Voimasuhteet pysyivät tasaisina myös toisen erän alun, kunnes Elias Pettersson pääsi Sutterin syötöstä sujauttamaan 3–0:aan. Kingsin suulaasti kritiikkiä saanut puolustus sai ottaa jälleen yhden takaiskun täysin omaan piikkiinsä.

Kun toista erää oli pelattu vajaa yhdeksän minuuttia pääsi Toffoli Carl Grundströmin vapauttavasta syötöstä yksin läpi – paria taidokasta harhautusta myöhemmin kiekko oli ohittanut Markströmin ensimmäisen kerran. Canucks ei hätkähtänyt, vaan jatkoi väkevällä rytmityksellään ehkäisten näin Kingsin orastavan rynnistyksen kohti lisämaaleja.

Ajassa 34.44 J.T. Millerin vaarattomalta vaikuttanut poikittaissyöttö yllätti Quickin täysin, ja kiekko kimposi maaliin veskarin omasta luistimesta. Toisen erän lopulla Kings pääsi pyörittämään 5–3-ylivoimaa 45 sekunnin ajan, muttei löytänyt keinoja Markströmin ohittamiseksi. Kings-miehistöä ei ainakaan voi syyttää yrityksen puutteesta: joukkue ampui kohti pelkästään toisessa erässä 16 kertaa.

Kolmannessa erässä pelimoraalinsa kolauttanut Kings yritti vielä. Sean Walkerin kavennuksen jälkeen Christopher Tanev kuitenkin hyydytti toivonkipinän ohjaamalla Hughesin älykkään syötön maaliin. Alexander Edler, Josh Leivo ja Sutter täydensivät illan lukemat 8–2:en, ja syöttöpisteen Edlerin maaliin merkkauttanut Miller kirjasi ottelun neljännen tehopisteensä.