NHL-aamuraportti: Manthaa mahan täydeltä Red Wings -faneille – suomalaisille onnistumisia laajalla rintamalla

NHL / Aamuraportti
Anthony Mantha oli kakkoserän alusta alkaen täysin pitelemätön.
Suomalaiset ja Anthony Mantha iskivät neljän maalia yön kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Anthony Mantha villitsi Detroitissa

Avauserässä kahden maalin takaa-ajoasemaan ajautunut Detroit Red Wings kiri kakkoserässä rinnalle kahdella Anthony Manthan maalilla. Ensimmäinen syntyi heti toisen erän alkuun ja jälkimmäinen Danny DeKeyserin syötöstä pitkän hallintajakson päätteeksi.

Toisen erän tapaan Mantha osui jälleen päätöserän ensimmäisessä vaihdossa. Tällä kertaa pelikello ehti edetä vain 15 sekuntia ennen kuin Mantha sai sen pysähtymään ja hatut saivat täyttää Little Caesars Arenan jään. Mantha teki illastaan entistäkin täydellisemmän laukomalla voittomaalin, kun peliä oli vain 53 sekuntia jäljellä. Edellisestä Red Wings -pelaajan neljän maalin ottelusta oli ehtinyt kulua yli kahdeksan vuotta.

Roope Hintz vietti kahden maalin iltaa

Red Wingsin ja Starsin kohtaamisen avausmaali oli suomalaisen yhteistyön tulos. Miro Heiskanen toi kiekon omista ylös, siirsi pelivälineen keskialueella Roope Hintzille, joka eteni sinisen yli ja laukoi Starsin johtoon. Hintzin jälkimmäinen syntyi, kun hän seurasi irtokiekon sisään päätöserässä, tuoden pelin tasalukemiin 3–3.

Laineelle kauden ensimmäinen

Winnipeg Jetsin Patrik Laine sai ensimmäisen merkinnän maalisarakkeeseensa, kun tamperelainen kavensi toisen erän loppupuolella New York Islandersin vieraana lukemiksi 1–3. Laineen maali oli kaivattu virtapiikki horrokseen painuneelle Jets-miehistölle.

Kyseinen virtapiikki onnistuttiin kuitenkin kadottamaan varsin onnistuneesti Jetsin pukukopissa erätauolla ja Islanders kuittasi voiton lopulta maalein 4–1. Leo Komarov oli Islandersin viimeisessä maalissa toisena syöttäjänä.

Hurricanes jatkaa voitokkaana

Carolina Hurricanes sai tehdä valtavan työmäärän kotiottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan, mutta uurastus lopulta palkittiin kahdella pisteellä. Hurricanes on voittanut nyt kaikki kolme otteluaan siten, että peli on ollut varsinaisen peliajan jälkeen tasan.

Hurrikaani painoi päälle avauskiekosta lähtien, ja entinen Hurricanes-vahti Curtis McElhinney joutui kiekkosateeseen. Varsinkin toisen erän laukaisulukemat 17–0 kotijoukkueelle oli poikkeuksellista tilastoitavaa. Vierailija Lightningin harvoista hyökkäyksistä löytyi kuitenkin paremmin suoraviivaisuutta sekä päättäväisyyttä ja ratkaisua haettiin jatkoajalta, pelin ollessa 60 minuutin jälkeen 3–3.

Ratkaisijaksi nousi lopulta Jaccob Slavin, jonka piiska puhui Jordan Staalin poikittaissyöttöön ja bunch of jerks sai jälleen hauskuttaa kotiyleisöä.

Hurricanesin Erik Haula onnistui jälleen maalinteossa. Haula on osunut nyt kaikissa otteluissa tällä kaudella. Teuvo Teräväinen kirjautti puolestaan kaksi syöttöpistettä. Sebastian Aholle ottelu oli sen sijaan vaikea. Maalinteko tuotti tuskaa ja Steven Stamkosin 1–3-maali syntyi Ahon epäonnistuneen purun jälkeen.