Ryan O'Reilly nousi ratkaisijaksi Bluesin tasoittaessa voitot – Zdeno Chara loukkaantui

NHL / Aamuraportti
Ryan O'Reillyn maali kolmannen erän puolessa välissä toivotti hyvää yötä Bruinsille.
St. Louis Blues oli toipunut edellisen ottelun tukkapöllystä ja tasoitti finaalisarjan.

St. Louis Blues tasoitti otteluvoitot finaalisarjassa Boston Bruinsin kanssa. Neljän ottelun jälkeen molemmilla on nyt kaksi kiinnitystä kannuun.

Blues panosti isosti ottelun alkuun. Bluesin miehistöllä oli erittäin tuoreessa muistissa edellinen kotiottelu, jossa peli karkasi siltä jo varsin aikaisessa vaiheessa.

Ottelun alku olikin juuri sitä mitä Craig Berube Bluesin penkin takana oli toivonut. Peli ei ollut ehtinyt vanhentua kuin vaivaiset 43 sekuntia, kun Ryan O'Reilly poimi reboundin Blues-hyökkääjä Zachary Sanfordin jaloista, kiersi maalin ja siirsi vanhanaikaisella pelivälineen ohi Tuukka Raskin. Maali oli O'Reillyn ensimmäinen finaalisarjaan. Maalille kiekon toimittaneelle ja toisen syöttöpisteen saaneelle Vince Dunnille vaihto oli koko finaalien ensimmäinen.

Bruins oli alussa pahasti sillassa ja aloitti osallistumaan kiekolliseen peliin vasta ensimmäisen mainoskatkon jälkeen. Vieraat saivat muutaman pidemmän pyörityksen avauserässä Blues-päätyyn ja yksi näistä johtikin tasoitukseen. Charlie Coyle jäi Bluesin puolustukselta merkkaamatta ja pääsi jatkamaan Zdeno Charan laukauksen ilman estelyitä ohi Jordan Binningtonin.

Varsin Blues-merkkisen avauserän päätteeksi mentiin kotijohdossa koppiin, kun Vladimir Tarasenko toimitti vielä Tuukka Raskin patjoista kimmonneen kiekon suomalaisen selän taakse.

Charan loukkaantuminen kääntää pelin

Toinen erä muodostui vieraille vaikeaksi. Zdeno Chara sai muutaman minuutin pelin jälkeen kiekon kasvoihinsa. Brayden Schennin rannelaukaus kimposi slovakijättiä tämän omasta mailasta suuhun ja Bruins-kapteeni poistui pukuhuoneen puolelle tikattavaksi.

Charan poissaolo näkyi Bruinsin pelissä, mutta myös Bluesin pelaajat saivat selvästi lisäenergiaa slovakialaisen puuttumisesta ja Tuukka Rask joutui pitämään Bruinsia pystyssä. Bluesin momentum katosi kuitenkin sen omiin ylivoimiin. Erän ja samalla koko pelin ensimmäinen ylivoima oli heikko, mutta jälkimmäinen karmea. Brandon Carlo toi alivoimalla Bruinsin tasoihin Connor Cliftonin istuessa kakkosta.

Bluesille tarjottiin mahdollisuutta repiä riittävästi eroa, mutta nuottipaidat onnistuivat lopulta häviämään kakkoserän ja peli oli kahden erän jälkeen tasatilanteessa 2–2.

Viimeisen kaksikymppisen ensimmäinen puolisko ei juuri hienouksia tarjonnut. Sen sijaan nähtiin kovia taklauksia ja lisää hukattuja ylivoimia. Blues sekä sen kotiyleisö heräsivät Carlon tasoituksesta asti päällä olleesta minikoomastaan erän puolivälissä. Alex Pietrangelo pommitti oikealta ja Ryan O'Reilly painoi jatkokiekosta illan toisensa, vieden samalla Bluesin kolmannen kerran ottelussa johtoon.

Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Blues ryhtyi vyöryttämään hyökkäyksiä jälleen alun maalliin ja yhä ilman Zdeno Charaa pelannut Bruins väsyi. Brayden Schenn sinetöi vielä tyhjiin loppulukemat 4–2 ja finaalisarja tulee vaatimaan vähintään kuusi ottelua.

Viides ottelu pelataan perjantain vastaisena yönä Bostonissa.