Boston Bruins rankaisi St. Louis Bluesia ylivoimalla – Rask ja ykkösketju loistivat

NHL / Aamuraportti
Boston Bruins oli tehokas ylivoimilla.
Kuva © Dilip Vishwanat
Boston Bruins pelasi vakuuttavan vierasottelun St. Louisissa. Se käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen ja voitti kolmannen finaaliottelun numeroin 7−2. Bruins johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2−1. St. Louis Bluesin on keksittävä, miten se kykenisi lisäämään maalipaikkoja nykyisestä, vaikka vastassa on Bruinsin kivikova puolustus.

Finaalisarjan kolmas ottelu oli ensimmäinen Stanley Cup -finaaliottelu St. Lousissa 49 vuoteen. Kotiyleisön raivoisan kannustuksen siivittämänä St. Louis Blues otti ottelun alkuminuutit hallintaansa, painaen pelin kohti Tuukka Raskin vartioimaa maalia.

Boston Bruins oli kuitenkin tullut keskittyneenä ja päättäväisenä otteluun, eikä Blues kyennyt murtautumaan säännöllisesti Bruinsin maalin eteen. Yksi silmiinpistävimmistä seikoista ottelussa oli, ettei kotiyleisö kyennyt vaikuttamaan pelin virtaukseen juuri mitenkään kovasta kannustuksesta huolimatta. Bruins on henkisesti kovaksi keitetty joukkue.

Ottelu kääntyi jo ensimmäisessä erässä

Bruins maalasi ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla peräti kolmesti. Ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla, kun Patrice Bergeron ohjasi Torey Krugin siniviivalta laukoman kiekon ohi Jordan Binningtonin.

Toinen maali syntyi suorasta hyökkäyksestä, jossa Marcus Johansson teki mainion esityön Charlie Coylen napauttamaan maaliin.

Bruinsin kolmas maali syntyi vain kahdeksan sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua. Joakim Nordström karvasi kiekon pois Joel Edmundsonilta Bruinsin hyökkäyssiniviivan tuntumassa ja onnistui syöttämään kiekon Sean Kuralylle. Kuraly rannasi kiekon Alex Pietrangelon ja Binningtonin jalkojen välistä maaliin. Bruins haastoi tilanteen paitsiona, mutta haasto hylättiin, koska Edmundsonin katsottiin tuoneen kiekon sisään omalle puolustusalueelle. Epäonnistuneen haaston seurauksena Bluesille tuomittiin kahden minuutin rangaistus.

Blues ei onnistu käynnistämään takaa-ajoa

Bruins käytännössä ratkaisi pelin epäonnistuneesta haastosta seuranneella ylivoimalla, kun David Pastrnak nosti rystyltä Bruinsin neljännen maalin.

Ivan Barbašev avasi Bluesin maalitilin pitkän pyörityksen jälkeen toisen erän puolivälissä, mutta viimeinen naula Bluesin arkkuun naulattiin jo minuutin päästä, kun Torey Krug pääsi yllättämään Jordan Binningtonin.

Binnington otettiin vaihtoon Bruinsin viidennen maalin jälkeen, mutta Binningtonin päästämät maalit olivat Bluesin kannalta epäonnisia tai vaikeita torjuttaviksi, eikä Binningtonia voi jälkikäteen tappiosta yksin syyttää.

Kolmannessa erässä Colton Parayko pääsi vielä kaventamaan onnekkaalla Brandon Carlosta kimmonneella osumalla, mutta loppupuristus jäi tästä huolimatta hiukan vaisuksi. Bruins iski vielä ottelun lopussa kiekon kahdesti maaliin, joista ensimmäisen Noel Acciari lirutti tyhjiin. Marcus Johansson viimeisteli loppulukemiksi ylivoimalla Bruinsille 7−2.

Ottelun parasta antia Bruinsin kannalta olivat ykkösketjun tuloksekas pelaaminen ylivoimilla, ykkössentteri Patrice Bergeronin otteet läpi ottelun ja Tuukka Raskin rauhallinen olemus maalilla muutamasta maalineduskahakasta huolimatta.

Bluesin on puolestaan keksittävä, miten painaa peli paremmin Bruinsin päätyyn ja luoda enemmän maalintekopaikkoja Bruinsin kykenevää puolustusta vastaan. Bluesin on myös tämän illan perusteella varottava kuluttamasta jäähypenkkiä jatkossa.

Bruinsin suurinumeroisesta voitosta huolimatta Blues ei varsinaisesti ollut Bruinsin jaloissa ottelun aikana, eikä varsinaisesti yllätyksenä voitaisi pitää, mikäli maanantain ja tiistain välisenä yönä käytävä neljäs ottelu toisi Bluesille finaalisarjan toisen voiton. Helppoa se ei kuitenkaan tule Bluesille olemaan ja Bruins on kolmannen ottelun perusteella ja ykkösketjun heräämisen myötä suosikki voittamaan vuoden 2019 Stanley Cupin.

» Lähetä palautetta toimitukselle