Blues kaatoi heikosti esiintyneen Starsin ja venytti sarjan seitsemänteen peliin - Ben Bishop loukkaantui

NHL / Aamuraportti
Alex Pietrangelo käynnisti maalinteon minuutin pelin jälkeen.
St. Louis Blues otti lopulta vakuuttavan voiton Dallasista. Samalla varmistui konferenssivälierien ensimmäinen seiskapeli.

Blues käskyttäjä Craig Berube oli saanut puhallettua joukkonsa täyteen energiaa ja Blues tuli hurjalla intensiteetillä otteluun. Vieraat siirtyivätkin johtoon jo minuutin pelin jälkeen, kun Alex Pietrangelon laukaus viivalta upposi Stars-maaliin. Maalin syntyä edesauttoi Brayden Schennin ensiluokkainen maskityöskentely.

Jotain vieraiden vahvasta alusta kertoo se, että Stars sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta kun peliä oli pelattu 8.25. Tähän mennessä Blues oli jo puolestaan ehtinyt laukoa kahdeksan kertaa Ben Bishopin vartioimaa maalia kohti.

Avauserää sekoittivat jäähyt. Molemmille joukkueille vihellettiin ensimmäisessä erässä kolme kahden minuutin rangaistusta. Stars hyödynsi ylivoimistaan ensimmäisen. Tyler Seguinin veto lipui Jordan Binningtonin haaroista sisään, muuttaen lukemiksi 1–1.

Starsin heikko viimeistely vaihtui heikoksi pelaamiseksi

Toiseen erään osat vaihtuivat. Kotijoukkue Stars pelasi vahvan erän, mutta maalit jäivät uupumaan. Miro Heiskanen tarjoili Starsin erän parhaan tontin, mutta vapaana takatolpalla ollut Jamie Benn pyyhki pölyt suomalaisen passista.

Blues puolestaan rokotti erän ainoasta kunnon paikastaan. Oskar Sundqvist toimitti kiekon maalille ja David Perron viimeisteli kevään kolmannen pudotuspeliosumansa. Stars-puolustaja John Klingberg sai ottaa Perronin maalin niskoilleen. Ruotsalainen pelasi todella löysästi ja hävisi maalin edustalla kaksinkamppailun 100–0.

Päätöserässä Stars hukkasi itsensä ja Blues tuplasi johtonsa varsin erikoisella osumalla. Siniviivalta tullut pommi tiputti Stars-vahti Ben Bishopin. Bishopin maatessa jään pinnassa itsensä loukanneena, vieraat toimittivat kiekon maaliin muuttaen lukemiksi 1–3. Alle minuutti tästä Samuel Blais pyssytti ensimmäisen pudotuspelimaalinsa, ratkaisten samalla pelin. Tässä vaiheessa itseään loukannut Bishop luisteli pois maalin suulta tehden tilaa Anton Hudobinille.

Blues siis parempi lukemin 1–4. Ottelusarjan ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.