NHL-kierroksen topit ja flopit: Rask säkenöi - Rantanen hassutteli vastustajaa

NHL / Aamuraportti
Tuukka Rask torjui Boone Jennerin yritykset.
Kuva © Kirk Irwin
Tuukka Rask ja Mikko Rantanen olivat ratkaisevissa rooleissa yön pudotuspelikierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rask huippuvireessä

Boston Bruins kukisti Columbus Blue Jacketsin 1−4 ja tasoitti otteluvoitot 2−2:een viihdyttävässä ottelussa, jossa maalivahti Tuukka Rask ja Patrice Bergeronin johdattama ykkösketjun olivat avainrooleissa.

Rask piti Bruinsia pystyssä varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla, jonka aikana hänen täytyi torjua useita vaarallisia tilanteita mukaan luettuna Boone Jennerin rangaistuslaukauksen.

Torjuntoja Raskille kertyi yhteensä 39 ja hänet valittiin ottelun ensimmäiseksi tähdeksi.

Artemi Panarinin viimeistelemälle Blue Jacketsin ainoalle maalille Rask ei voinut mitään. Kiekko pomppasi takaisin kentälle päätyverkon kautta ja maalinedushässäkän jälkeen Panarin pääsi tuikkaaman kiekon puolityhjään maaliin.

Bergeron viimeisteli Bruinsille kaksi näyttävää ylivoimamaalia ja oli näkyvästi esillä läpi ottelun. 

Myös Sergei Bobrovski oli Raskin ohella hyvässä vireessä torjuen 42 kertaa.

Rantanen juoni Sharksin kumoon

Myös Colorado Avalanche tasoitti otteluvoitot 2−2:een voitettuaan San Jose Sharksin kotonaan 3−0. Mikko Rantanen pelasi hyvin, ottelun alkupuolella hän teki useita kiekonriistoja ja yhteispeli Nathan MacKinnonin kanssa toimi erinomaisesti. Hän oli myös tärkeässä roolissa Avalanchen kahdessa ensimmäisessä maalissa ja hänelle merkattiin niihin ansaitut syöttöpisteet.

Flopit

Bruinsin ylivoimapeli vuotaa

Boston Bruinsilla oli ongelmia ylivoimapelinsä kanssa, vaikka tuloksena olikin tällä kertaa kaksi onnistumista kuudesta ylivoimapelistä. Bruins päästi Columbus Blue Jacketsin pelaajia solkenaan puolittaisiin läpiajoihin, mutta Tuukka Rask oli Bruinsin maalilla ohittamaton.

Sharksin kiri jäi torsoksi

Vauhdikkaan toisen erän jälkeen Colorado Avalanchea vastaan San Jose Sharksin pelaajilla saattoi alkaa hieman painamaan jaloissa, sillä viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta mainittavaa kiriä ei Sharksilta kolmannessa erässä nähty.

Sharksin pelaajilla on alla seitsemän ottelun pituinen sarja Vegas Golden Knightsia vastaan, joten joukkue saattaa olla Avalanchea väsyneempi. Sarjan seuraava peli pelataan kuitenkin jälleen Sharksin kotiareenalla ja sillä on sarjassa edelleen kotietu.

» Lähetä palautetta toimitukselle