NHL-kierroksen topit ja flopit: Hintz maalasi Starsin tasoittaessa voitot - Hurricanesin suomalaiset loistivat Islandersin kaadossa

NHL / Aamuraportti
Roope Hintz iski jo kevään viidennen pudotuspelimaalinsa.
Suomalaiset tehokkaina yön otteluissa. Curtis McElhinneystä tuli vanhin koskaan ensimmäisen kerran NHL:n pudotuspeleissä avannut maalivahti. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Hurricanes painoi Islandersin ahtaalle

Carolina Hurricanes otti jo kolmannen voittonsa ja johtaa ottelusarjaa New York Islandersia vastaan nyt voitoin 3–0. Sarja on ensimmäisen kerran katkolla perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Hurricanesin voiton pääarkkitehteinä hääri suomalaiskaksikko Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen. Teräväinen aloitti ottelun maalinteon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Suomalainen unohtui Islandersin puolustukselta, ja Teräväisellä oli kaikki aika maailmassa siirrellä takatolpalta Jaccob Slavinin syöttö verkkoon. Teräväinen onnistui maalinteossa myös toistamiseen, kun hän sijoitti 4–2-maalin puolesta kentästä tyhjään Islanders-maaliin.

Sebastian Aho pohjusti puolestaan ottelun voittomaalin. Aho kaappasi maalin takana haltuunsa Islanders-vahti Robin Lehnerin laittaman rännikiekon, toimitti kiekon välittömästi maalille, ja Justin Williams jatkoi Ahon syötön ykkösellä ohi ruotsalaisen. Ottelun loppuliset 5–2-numerot Aho sinetöi Teräväisen tavoin tyhjään maaliin vain neljä sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Curtis McElhinney

Edellisessä ottelussa kesken pelin loukkaantuneen Petr Mrazekin tilalle maalitolppien väliin luistellut Curtis McElhinney aloitti ensimmäistä kertaa urallaan pudotuspeliottelun. Hurricanesin 35-vuotiaasta maalivahdista tuli samalla vanhin koskaan ensimmäisen kerran NHL:n pudotuspeleissä avannut veräjänvartija.

McElhinney jatkoi siitä mihin edellisessä pelissä jäi ja torjui voiton joukkueelleen. Myöhemmin tässä kuussa 36 vuotta täyttävän kanadalaisen palveluksia tarvittiin erityisesti toisessa erässä, kun Islandersilla oli hyvä jakso käynnissä. Ottelun puolenvälin paikkeilla McElhinney venytti jalkansa huikeaan torjuntaan pysäyttäen Nick Leddyn harhautuksen.

Stars tasoitti voitot

Dallas Stars kokosi hienosti itsensä hävityn kolmannen ottelun jälkeen ja tasoitti voitot sille hyvin kriittisessä kotiottelussa. Alku oli kotijoukkueelle vaikea ja Vladimir Tarasenko veikin Bluesin johtoon ylivoimamaalilla. Starsin peli lähti kuitenkin pian rullaamaan ja ensimmäiselle erätauolle mentiin jo kotijohdossa.

Upeaa pudotuspelikevättä kiekkoileva Roope Hintz jatkoi maalien iskemistä. Hintz viimeisteli Jamie Bennin poikittaissyötöstä ratkaisevalta tuntuneen 4–1-osuman toisen erän lopussa.

Flopit

Tyler Bozakin kakkonen

St. Louis Bluesin Tyler Bozakille vihellettiin hyökkäyspäässä hämmentävän köykäinen estämisjäähy avauserän loppupuolella. Tuomariston herkkä vihellys osoittautui varsin kohtalokkaaksi, koska Dallas Starsin ylivoima hyödynsi lahjan. Jason Spezzan laukaus painui ohi Jordan Binningtonin vieden Starsin maalin etumatkalla koppiin.