Hallitseva mestarikin ulkona − Hurricanes tiputti Capitalsin jatkosta jännitysnäytelmän päätteeksi

NHL / Aamuraportti
Brock McGinn oli illan sankari. Myös Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen onnistuivat maalinteossa.
Carolina Hurricanes eteni pitkän jännitysnäytelmän päätteeksi pudotuspelien toiselle kierrokselle numeroin 4-3. Suomalaistähdet olivat jälleen isossa rollissa, mutta ottelun ratkaisijaksi nousi Brock McGinn sekä tietenkin "Mr. Game 7" - Justin Williams.

Ensimmäinen pudotuspelikierros sai huikean päätöksen, kun Washington Capitals sai vieraakseen seitsemänteen peliin Carolina Hurricanesin. Ottelu tarjosi erinomaisen jännitysnäytelmän loppuun saakka.

Kotijoukkue Capitals aloitti kotonaan vahvasti ja yritti kukistaa vastustajansa jo ensimmäisessä erässä. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen André Burakovsky karvasi kiekon, toi maalin eteen ja nosti tyylikkäästi ohi Petr Mrázekin.

Ainoa maalipaikka ensimmäisellä kymmenminuuttisella vieraille syntyi kun suomalaiskaksikko Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen rakensivat maalipaikan Braden Holtbyn maalin eteen. Tämä jäi kuitenkin vain enteeksi tulevasta.

Kuusi minuuttia pelattu ja hallitsevan mestarin kapteeni Aleksandr Ovetškin pelasi Jaccob Slavin-Dougie Hamilton -kaksikon ulos ja syötti maalin kulmalla vapaana olevalle Tom Wilsonille. Maali oli helposti tehty, mutta rakentelu kevään pudotuspelien hienoimpia yksilösuorituksia. Syöttöpiste oli venäläistähdelle jo pudotuspelien viides, joista jokainen ykkössyöttöpisteitä.

Erän puolessa välissä Ovetškin oli jo lähellä viedä joukkueensa 3-0 johtoon, mutta Justin Faulk ja Brock McGinn saivat avustettua Mrázekia riittävästi maalinsuulla.

Molemmat joukkueet pääsivät ensimmäiseen erään kokeilemaan myös ylivoimaa, ilman sen kummempaa menestystä. Vierasjoukkueelle ylivoima oli Capital One Arenalla jo 14. peräkkäin ilman onnistumista.

Toinenkin erä alkoi kotijoukkueen heilutellessa tahtipuikkoa. Vahvan alun jälkeen peli kuitenkin laantui pelkäksi pelailuksi, kunnes Capitals pääsi jälleen ylivoimalle.
Ensimmäinen minuutti ylivoimasta meni kotijoukkueella kiekon siirtelyyn kunnes Hurricanes katkaisi pyöritksen maalinedustalla. Brett Pesce vapautti syötöllä Ahon etenemään vastahyökkäykseen Teräväisen kanssa. Kärpät-kasvatti pelasi itselleen irtokiekon maalin eteen ja kavensi Capitalsin etumatkan yhteen maaliin. Nopeudesta tunnettu suomalaiskaksikkokin oli alivoimapelaamisesta väsynyt, mutta John Carlson katsoi lähinnä vierestä Ahon maalin tekoa.

Toisen erän lähetessä loppuaan Jevgeni Kuznetsov avasi maalitilinsä pudotuspeleissä kokonaisvaltaisella pelillään. Venäläinen karvasi kiekon puolustusalueen rajalla ja päätti Carl Hagelinin kanssa nopean hyökkäyksen maaliin.

Vielä toiseen erään suomalaiskaksikko ehti iskeä jo toisen kerran. Tällä kertaa Pescen syöttö siniviivalta löysi Teräväisen, joka jälleen Carlsonin katsoessa vieressä ohitti Holtbyn. Aho teki liikkeellään tilaa Teräväiselle ja nosti myös taidokkaasti Kuznetsovin mailan pois syöttöä katkaisemasta.

Kolmannen erän alku olikin jo vierasjoukkueelta vahvempaa ja Aho oli Justin Williamsin kanssa jo tasoittaa ottelun heti erän alkuun. Pari minuuttia tästä ja Jordan Staal upotti tasoituksen Holtbyn selän taakse nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Tasoituksen jälkeen peli muuttui todella varovaiseksi. Erän puoliväliin saakka kumpikaan ei oikein yrittänyt mitään, kunnes kotijoukkue sai hyvän pyörityksen Mrazekin maalille. Tšekkivahti kesti vyörytyksen - myös toisen joka tuli paria minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. McGinn pelasti yhden kiekon myös Mrázekin selän takaa ennen maaliviivaa.

Ensimmäinen jatkoerä alkoi jälleen vauhdikkaasti, mutta Holtby kesti hurrikaani-paitojen pyörityksen. Laukauksia tuli vieraille jo kahdeksan ennen kuin Capitals pääsi jatkoerään mukaan.

Kotijoukkue säästyi kahteen otteeseen rangaistukselta hiuksen hienosti, kun uransa kahdeksatta seitsemännen ottelun voittoa vimmakkaasti jahdannut Hagelin taklasi Mrázekia ja Brett Connolly laittoi kiekon katsomoon aivan sääntöjen rajamailla.
Capitals-kapteeni Ovetškin pääsi vielä yrittämään erän lopussa maalin edestä, mutta tšekkivahti torjui kiekon varmasti.

Toinen jatkoerä alkoi Saku Mäenalaselta epäonnekkaasti, kun hän laittoi kiekon katsomoon. Nuori suomalainen ei meinannut kestää katsoa jäähyaitiosta jännitysnätelmää, mutta hänen onnekseen kotijoukkueen ylivoima ei toiminut sen paremmin kuin aiempinakaan kertoina.

Ennen erän puoliväliä ahnaasti koko illan tahkonut Williams laukoi kiekon maalille, josta illan sankari McGinn ohjasi kiekon verkkoon. Syöttöpiste oli "Mr. Game 7" nimen saanut Hurricanes-kapteeni on kaikkien aikojen ykkönen 15 tehopisteellään kyseisissä otteluissa ja nousi jakamaan kahdeksannella voitollaan voittotilastoa.

Capitalsin Hagelinilla olisi ollut mahdollisuus nousta yhdeksännellä voitolla yksin tuon historiantilaston kärkeen samassa ottelussa.

Hallitsevan mestarin aloittaessa kesäloman on ensimmäistä kertaa kaikki divisioona-voittajat ulkona ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen. Carolina Hurricanes jatkaa toiselle kierrokselle New York Islandersia vastaan.