NHL-kierroksen topit ja flopit: Islanders ja Blue Jackets veivät ottelusarjat katkolle, Mark Stonen hattutemppu siivitti Golden Knightsin voittoon

NHL / Aamuraportti
Jordan Eberle aloitti Islandersin maalinteon iskemällä arvokkaan tasoituksen.
Yön kierroksella pelattiin kolmansia kohtaamisia. Penguins ja Lightning ovat nyt yhden tappion päässä kesälomasta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Blue Jacketsin hurmos jatkuu

Kanuunat pakkuivat Locksleyn soidessa, kun Columbus Blue Jackets otti kotonaan jo kolmannen voittonsa runkosarjan nimiinsä vieneestä Tampa Bay Lightningista. Blue Jacketsin vahva toinen erä riitti tällä kertaa voittoon.

Matt Duchene aloitti maalinteon vaikealla rystynostolla pienestä kulmasta. Edellisessä kohtaamisessa tuhoa kylvänyt Blue Jacketsin ylivoima tuotti puolestaan 2–0-maalin, kun Oliver Bjorkstrand pommitti kiekon ohi Andrei Vasilevskin. Kuopiosta Columbukseen hiljattain liikkunut Alexandre Texier toimi ottelun voittomaaliksi jääneessä osumassa syöttäjänä.

Viimeisessä erässä Lightning muistutti jo sitä joukkuetta, joka se oli runkosarjassa, mutta Sergei Bobrovski ja Blue Jacketsin puolustus kestivät. 3–1-voiton napanneella Blue Jacketsilla on ensimmäinen mahdollisuus keskiviikon vastaisena yönä päättää Lightningin kausi ja edetä ensimmäistä kertaa organisaation historiassa pudotuspelien seuraavalle kierrokselle.

Jets otti avausvoittonsa, Laineen maaliputki jatkuu

Kaksi ensimmäistä peliä hävinnyt Winnipeg Jets otti avausvoittonsa St. Louis Bluesista, kun sarja siirtyi Missouriin. Sisuuntunut Jets pelasi erinomaisesti läpi ottelun, mutta Blues-vahti Jordan Binnington tuntui alkuun ottavan kiinni aivan kaiken. Alakynnessä ollut Blues pääsikin ensimmäiselle erätauolle 1–0-johdossa David Perronin ylivoimamaalilla.

Jets sai kuitenkin toisessa erässä maalihanansa auki ja marssi lopulta vakuuttavaan 6–3-voittoon. Patrik Laine iski ottelussa jo pudotuspelikevään kolmannen maalinsa nostamalla maalin edustalta 2–1-johtomaalin Jacob Trouban hienon esityön jälkeen.

Golden Knights iski erien alkuun

Kahden edellisen kohtaamisen tapaan Vegas Golden Knights ja San Jose Sharks tarjosivat erittäin vauhdikasta ja tapahtumarikasta pudotuspelikiekkoa.

Golden Knights oli alusta alkaen 6–3-voitossa kuskin paikalla ja laukoikin avauserässä peräti 20 kertaa kohti Martin Jonesin vartioimaa Sharks-maalia. Golden Knights johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2–1.

Golden Knightsin ketju Mark Stone-Paul Stastny-Max Pacioretty nousi ottelussa päärooliin. Kolmikko juoni kaikki joukkueensa kuusi maalia, takoen yhteensä 12 tehopistettä. Viiden pisteen Stone teki samalla uransa ensimmäisen hattutempun.

Erikoista oli se, että ketju onnistui jokaisen erän ensimmäisessä vaihdossa maalinteossa. Ensimmäisessä erässä peli ehti vanheta 16 sekuntia ennen kuin kiekko oli repussa, toisessa 21 sekuntia ja kolmannessa 36 sekuntia.

Flopit

Penguins on sillassa

Kaksi ensimmäistä peliä hävinnyt Pittsburgh Penguins sai ottelusarjan New York Islandersia vastaan kotijäälleen Pennsylvaniaan, mutta voimasuhteet eivät muuttuneet. Viisinkertainen Stanley Cup -voittaja on nyt yhden tappion päässä kauden päättymisestä.

Penguins sai otteluun kelpo alun, kun Garrett Wilson vei kotijoukkueen johtoon avauserän puolenvälin jälkeen. Ottelun hahmoksi noussut Jordan Eberle toi kuitenkin Islandersin heti seuraavassa vaihdossa tasoihin.

Leo Komarov vastasi 4–1-voittoon päättyneessä ottelussa Islandersin kolmannesta osumasta. Valtteri Filppula toimi Komarovin maalissa toisena syöttäjänä.

Joe Thornton

Kokeneen 39-vuotiaan Joe Thorntonin kasetti ei kestänyt Golden Knightsin tulituksessa. Thornton oli vielä ensimmäisessä erässä mukana hyvässä ja rakentamassa Kevin Labancin kavennusmaalia.

Toisessa erässä hermokontrolli sitten petti. Kanadalainen harrasti ensin pariin otteeseen jälkipeliä vihellyksen jälkeen, kunnes valot pimenivät kunnolla. Thornton ajoi rumasti maalin takana Golden Knightsin Tomáš Nosekia suoraan päähän. Nosek ei osannut tilanteessa yhtään odottaa Thorntonin taklausta.

Tuomaristo antoi Thorntonille tilanteesta vain kahden minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta Sharksin varakapteeni voinee odottaa ilmoitusta pelikiellosta vielä ennen seuraavaa kohtaamista.