NHL-kierroksen topit ja flopit: Rask ja Rinne loistivat, Aholle ensimmäinen pudotuspelimaali

NHL / Aamuraportti
Tuukka Rask torjui maalillaan 30 laukausta Boston Bruinsin tasoittaessa ottelusarjan voitot Toronto Maple Leafsia vastaan.
Tuukka Rask ja Pekka Rinne torjuivat ottelusarjat tasoittavat voitot joukkueilleen. Sebastian Ahon ensimmäinen pudotuspelimaali ei riittänyt kantamaan Carolina Hurricanesia voittoon. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Capitals jälleen voittoon, Aho teki ensimmäisen pudotuspelimaalin

Hallitseva Stanley Cup –mestari Washington Capitals voitti kotonaan Carolina Hurricanesin jatkoajalla lukemin 4–3. Ensimmäinen jatkoerä ehti vanheta vain 1.38, kun kokenut puolustaja Brooks Orpik laittoi kiekon verkkoon Jevgeni Kuznetsovin nappisyötöstä.

Pitkällä urallaan 151 pudotuspeliottelua pelanneelle 38-vuotiaalle Orpikille maali oli vasta neljäs pudotuspeleissä.

Ottelun hahmo oli kuitenkin Capitals-kapteeni Aleksandr Ovetškin. Venäläinen syötti Nicklas Bäckströmin sekä Tom Wilsonin tekemät maalit, laukoi neljästi kohti maalia, taklasi seitsemän kertaa ja pelasi ottelussa yli 21 minuuttia.

Hurricanesin Sebastian Aho teki toisessa erässä uransa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Osuma oli onnekas, kun suomalainen tuikkasi Justin Williamsin ampuman ja päädystä maalin kulmalle ponnahtaneen kiekon ohi Capitals-maalivahti Braden Holtbyn.

Tulokashyökkääjä Saku Mäenalanen pelasi ensimmäisen pudotuspeliottelunsa Hurricanesin neljännessä ketjussa. Mäenalanen sai peliaikaa vaatimattomat 4.16, mutta oli jäällä joukkueensa ensimmäisen maalin aikana.

Capitals johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0, kun sarja seuraavaksi siirtyy Hurricanesin kotiareenalle.

Rinne torjui Predatorsille voiton, Heiskanen kellotti valtavat minuutit

Nashville Predators voitti kotonaan jatkoajalla Dallas Starsin maalein 2–1 ja tasoitti ottelusarjan voitot. Craig Smith teki ratkaisevan osuman, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu tasan viisi minuuttia.

Predators-maalivahti Pekka Rinne torjui 22 laukausta ja pohjaketjujen raataja Rocco Grimaldi vastasi kotijoukkueen toisesta maalista.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa Grimaldi ei ollut mahtunut Predatorsin pelaavaan kokoonpanoon, mutta paikka aukesi Brian Boylen sairastumisen vuoksi.

Starsin ainokaisen teki pudotuspeleissä hyvin viihtyvä Jamie Benn. Ben Bishop torjui Starsin maalilla 40 kertaa ja näistä peräti 28 tuli kahdessa ensimmäisessä erässä.

Starsin tulokaspuolustaja Miro Heiskanen kellotti ottelussa peliaikaa huikeat 29.12, mikä oli eniten molempien joukkueiden pelaajista.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa pudotuspelimaalin Starsin historian nuorimpana puolustajana tehnyt Heiskanen pelasi jälleen hyvän pelin.

19-vuotias suomalainen ampui kolmesti kohti vastustajan maalia ja plusmiinus-saldo jäi yhden asteen plussalle.

Ottelusarjan voitot ovat tasan 1–1, kun seuraavat kaksi ottelua pelataan Starsin kotiareenalla.

Bruinsille vakuuttava voitto, Rask torjui 30 laukausta

Boston Bruins otti vakuuttavan voiton Toronto Maple Leafsista kotonaan maalein 4–1 ja tasoitti ottelusarjan voitot.

Bruins johti ottelua kahden erän jälkeen jo maalein 3–0 ja vei koko ottelun laukaukset kohti maalia 41–31.

Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 30 laukausta ja vain Nazem Kadrin maalin edestä ohjaama kiekko meni suomalaisen taakse.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Charlie Coyle, Danton Heinen, Patrice Bergeron ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Brad Marchand.

Bruins koki myös takaiskun, kun joukkueen ykköspuolustaja Torey Krug joutui jättämään kaukalon toisessa erässä loukkaantumisen takia.

Ottelusarjan voitot ovat tasan 1–1, kun sarja siirtyy seuraavaksi Torontoon.

Flopit

Hurricanesin ykkösketjun tehottomuus

Ahon johtama Hurricanesin ykkösketju, jossa laidoilla pelasivat Williams sekä Nino Niederreiter oli vaikeuksissa toisessakin ottelussa Capitalsia vastaan.

Vaikka Aho onnistuikin maalinteossa, oli ketju jäällä peräti kolmen Capitals-maalin aikana.

Runkosarjassa Hurricanesin kantavana voimana toiminut ykkösketju on tehnyt nyt kahdessa pudotuspeliottelussa yhteensä kaksi tehopistettä.

Hurricanesin tehokkaimmat pelaajat ovatkin yllättäen tulokaspelaaja Andrei Svetšnikov (2+1) ja alempien ketjujen sentteri Lucas Wallmark (1+2).

Hurricanesin ylivoimapeli on ollut myös tehotonta Capitals-sarjan aikana. Yön ottelussa Hurricanes tuhlasi neljä ylivoimamahdollisuutta, kunnes Jordan Staal viimein teki kolmannessa erässä tasoittavan osuman juuri ylivoimalla.

Ottelusarjan ensimmäiseen ylivoimamaaliin Hurricanes tarvitsi kahdeksan yritystä.

Stars tuhlaili ylivoimia

Stars pääsi ottelussa Predatorsia vastaan pelaamaan kuusi kertaa ylivoimalla onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Ottelusarjassa Stars on onnistunut tekemään yhden ylivoimamaalin yhdeksästä yrityksestä.

Ykkösylivoimassa pelaavat John Klingberg, Tyler Seguin, Alexander Radulov ja Mats Zuccarello kellottivat kaikki illan ottelussa yli seitsemän minuuttia ylivoimapeliaikaa. Ainoastaan Benn jäi hieman alle seitsemän minuutin.

Stars voitti ottelun laukaukset peräti 42–23 ja maalipaikat 32–20.

Kadrin törkeä poikittainen maila

Maple Leafsin hyökkääjä Kadrilla kiehahti ottelussa Bruinsia vastaan. Kokenut kanadalainen iski kolmannen erän lopulla poikittaisella mailalla Bruinsin nuorta hyökkääjää Jake DeBruskia suoraan päähän.

Kadri ajettiin tilanteen seurauksena ottelusta ulos.