NHL-kierroksen topit ja flopit: Blue Jackets kaatoi jälleen Lightningin − Laine maalasi, Jets hävisi

NHL / Aamuraportti
Artemi Panarin vastasi viidennestä maalista Lightningin verkkoon.
Laine oli jälleen maalinteossa, San Josessa nähtiin kuuden maalin avauserä, Blue Jackets virittelee jättiyllätystä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Blue Jacketsin ylivoima

Häikäisevän nousun kolmen maalin takaa ensimmäisessä pelissä Tampa Bay Lightningia vastaan esittänyt Columbus Blue Jackets jatkoi siitä mihin edellinen peli päättyi, ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 0–2, kun siirrytään Columbukseen.

Ratkaisevaksi tekijäksi nousi Lightning-legenda Martin St. Louisin kuntoon jumppaama ylivoimapeli, joka kulki Blue Jacketsilla erinomaisesti. Jo Adam Ernen kakkosen aikana pakkopeli toimi erinomaisesti, mutta palkinto jäi saamatta. Seuraavilla ylivoimilla kiekko saatiinkin sitten jo toimitettua Andrei Vasilevskin selän taakse.

1–5-voitossa Blue Jacketsin Matt Duchene ja Riley Nash tekivät uransa ensimmäiset pudotuspelimaalinsa. Puolustaja Zach Werenskistä tuli puolestaan Blue Jacketsin pudotuspelihistorian ensimmäinen Gordie Howen hattutemppun tehnyt pelaaja. Maalinsa ja syöttönsä lisäksi Werenski tappeli avauserässä Brayden Pointin kanssa.

Islanders vaikeuksien kautta voittoon

New York Islandersin peli Pittsburgh Penguinsia vastaan ei lähtenyt kuin saduissa. Joukkue hukkasi Nassau Coliseumin huutomyrskyssä alkuun viisi ylivoimaa, ja Penguins-vahti Matt Murray vaikutti ohittamattomalta esteeltä. Kun Erik Gudbranson vei vielä vieraat johtoon, vaikutti ilta olevan tarkoitettu Penguinsille.

Islanders osoitti kuitenkin luonnetta kääntämällä ottelun käsikirjoituksen. Ensin Anthony Beauvillier toi uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla pelin tasoihin, minkä jälkeen Jordan Eberle nosti maalin edestä rystypuolelta Islandersin johtoon kolmannen erän alussa. Tämän jälkeen olikin jo sitten sen ylivoimaonnistumisenkin aika. Islanders oli lopulta parempi lukemin 3–1 ja johtaa ottelusarjaa 2–0.

Hullu ensimmäinen erä Sharksin ja Golden Knightsin kohtaamisessa

San Jose Sharksin ja Vegas Golden Knightsin kakkoskohtaaminen tarjosi melkoisen avauserän. Vierailija Golden Knights karkasi jo kolmen maalin johtoon reilussa kuudessa minuutissa. Ajassa 16.59 Logan Couture rikkoi Sharksin kuparisen, ja vain kaksi minuuttia ja yhdeksän sekuntia myöhemmin Joe Thornton tasoitti pelin lukemiksi 3–3.

Hurjan intensiteetin erässä nähtiin lisäksi lukuisia avopaikkoja joista ei syntynyt maalia, alivoimamaali, Golden Knightsin puolustajan Brayden McNabbin huikea jalkatorjunta maaliviivalta, maalivahdin vaihto, jäähy kiekon katsomoon toimittamisesta kummallekin joukkueelle ja rangaistuksia yhteensä 16 minuuttia.

Golden Knights voitti lopulta hyvin erikoisen ottelun lukemin 3–5, tasoittaen samalla ottelusarjan.

Flopit

Laineen maali ei riittänyt Jetsille

Patrik Laine vei edellisottelun malliin Winnipeg Jetsin johtoon, mutta tälläkin kertaa St. Louis Blues kiri rinnalle ja ohi. Laineen 2–1-johtomaali syntyi ylivoimalla toisen erän alussa. Jetsin maalivahdilla Connor Hellebuyckilla ei ollut 3–4-tappioon päättyneessä ottelussa paras päivä. Bluesin osumista kolme heilahti ohitse helpohkon oloisesti.

Ottelusarja siirtyy seuraavaksi St. Louisiin, missä Jets jatkaa yhä ensimmäisen voittonsa etsimistä.

Tampa Bay Lightning

Ylivoimaisesti runkosarjan voittanut Tampa Bay Lightning on ajanut itsensä nopeasti hyvin hankalaan tilanteeseen. Ensimmäisen pelin jälkeen puhuttiin Lightningin sulamisesta, mutta toisessa kohtaamisessa Blue Jackets oli jo yksinkertaisesti kaikessa edellä.

Runkosarjassa loistanut maalivahti Andrei Vasilevski ei pystynyt ottamaan ratkaisevia isoja torjuntoja. Pistepörssin voittanut Nikita Kutšerov tuntuu pystyvän tällä hetkellä vain Markus Nutivaaran telomiseen ja voi hyvinkin saada tempustaan pelikieltoa. Valmentaja Jon Cooperin pitää keksiä jotain ja nopeasti. Kolmas ottelu pelataan Blue Jacketsin Nationwide Arenalla maanantain vastaisena yönä.