NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkov rikkoi 90 tehopisteen rajapyykin historian neljäntenä suomalaispelaajana, Hurricanesille karvas tappio

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkov (oik.) ja Jonathan Huberdeau kuuluivat Panthersin tehopelaajiin viime yön ottelussa Senatorsia vastaan.
Aleksander Barkov saalisti yön ottelussa kaksi tehopistettä ja rikkoi 90 tehopisteen rajapyykin vasta neljäntenä suomalaispelaajana kautta aikojen. Pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva Carolina Hurricanes kärsi puolestaan kirvelevän tappion Washington Capitalsille. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Barkovista historian neljäs suomalaispelaaja 90 tehopisteen kerhoon

Aleksander Barkov syötti kaksi maalia, kun Florida Panthers voitti Ottawa Senatorsin vieraissa maalein 5-2.

Barkov rikkoi illan tehopisteillään samalla 90 tehopisteen rajapyykin. Kauden 78 ottelussa suomalaiskapteeni on tehnyt nyt 34 maalia ja antanut 56 maaliin johtanutta syöttöä.

Barkovista tuli Jari Kurrin, Teemu Selänteen ja Olli Jokisen jälkeen vasta neljäs suomalaispelaaja, joka on tehnyt yhden kauden aikana vähintään 90 tehopistettä.

Viimeksi 90 tehopisteen rajapyykin pystyivät rikkomaan Selänne ja Jokinen kaudella 2006-07.

23-vuotiaalla Barkovilla on vielä neljä runkosarjaottelua aikaa rikkoa Panthersin yhden kauden piste-ennätys, joka on Pavel Buren 94 tehopistettä kaudelta 1999-2000.

Hintz ja Heiskanen tehokkaina

Dallas Stars kukisti Edmonton Oilersin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2 ja pitää tiukasti kiinni Läntisen konferenssin ensimmäisestä villin kortin paikasta pudotuspeleihin.

Starsin kärkiketjuissa paikkansa vakiinnuttanut Roope Hintz syötti kaksi Starsin maalia ja Miro Heiskanen vastasi texasilaisten tasoitusmaalista kolmannessa erässä.

Hintz on tehnyt viimeiseen kymmeneen otteluun nyt yhdeksän tehopistettä ja Heiskanen koko kauden aikana eniten maaleja (12) tulokaspuolustajista.

Blue Jacketsille tärkeä voitto Canadiensista

Columbus Blue Jackets otti tärkeän voiton Montreal Canadiensista maalein 6-2 ja on nyt kiinni Itäisen konferenssin toisessa villin kortin paikassa pudotuspeleihin.

Canadiens on kuitenkin tasapisteissä Blue Jacketsin kanssa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia Blue Jacketsille tehnyt Oliver Bjorkstrand.

Markus Nutivaara puolestaan sai syöttöpisteen Artemi Panarinin tekemään ottelun voittomaaliin toisessa erässä.

Flopit

Hurricanesille karvas tappio

Carolina Hurricanes kärsi pudotuspelipaikkojen kannalta karvaan tappion Washington Capitalsille kotiareenallaan.

Kolmanteen erään lähdettäessä Hurricanes johti vielä ottelu maalilla, mutta Capitals iski kahdesti viimeisessä erässä ja voitti lopulta maalein 3-2.

Viimeiset yhdeksän ottelua ilman maaleja pelannut Sebastian Aho sai syöttöpisteen Nino Niederraiterin tekemään ottelun avausmaaliin.

Itäisen konferenssin kahdesta villin kortin paikasta pudotuspeleihin kilvoittelevat tiukasti Hurricanes (91), Blue Jackets (90) ja Canadiens (90).

Sabresille viides tappio putkeen

Buffalo Sabres hävisi viidennen ottelun putkeen, kun Tyler Bertuzzi teki voittomaalin jatkoajalla Detroit Red Wingsille.

Sabres on voittanut vain yhden ottelun viimeisistä 13 koitoksesta ja hyvästä alkukaudesta huolimattatta menettänyt mahdollisuudet pudotuspeleihin jo aikoja sitten.