NHL-kierroksen topit ja flopit: Uudistunut Wild kiinni pudotuspelipaikassa

NHL / Aamuraportti
Wild ei luovu pudotuspelipaikasta ilman taistelua
Kuva © Gettyimages
Uudistunut Minnesota Wild tarrasi jälleen kiinni pudotuspelipaikkaan. Mestarikandidaatit Sharks ja Capitals edelleen ongelmissa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Dubnyk torjui voiton Capitalsista

Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään taistelua viimeiseen saakka. Minnesota Wildin Devan Dubnyk voitti vähämaalisessa maalivahtien taistossa Washington Capitalsin Braden Holtbyn. 32-vuotias kanadalainen torjui jo kauden 28. voittonsa – vain seitsemän kertaa joku muu minnesotalaismaalivahti on hankkinut joukkueelle kaksi sarjapistettä. Wildin 2—1 voittoon päättyneessä ottelussa torjuntoja Dubnykille kertyi 21 ja Holtbylle 27.

Wildin uudistukset hyökkäyksessä

Minnesota Wildin hyökkäyksen perusrunko oli vuosia melko pysyvä. Eric Staalin saapumista lukuun ottamatta joukkue ei tehnyt suuria muutoksia. Tälle kaudelle uusia miehiä on alettu ajamaan sisään ja samoin myös tehty useampi vaihtokauppa. Tämänkään ottelun voiton takuumiehet hyökkäyksessä eivät ainakaan montaa ottelua ole viime kaudella pelanneet.

Boston Bruinsista siirtoikkunan alla saapunut Ryan Donato syötti joukkueen molemmat maalit ja on kerännyt uudessa joukkueessaan jo 17 tehopistettä 15 ottelussa.

Maalinteossa onnistuivat Donaton tapaan nuoret 1997-syntyneet hyökkääjät Luke Kunin ja Jordan Greenway. Kumpikin on debyyttiinsä tehnyt viime kaudella, mutta vasta nyt uudistusten jälkeen vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa. Ainoa pisteen saanut kokeneempi Wild-pelaaja oli Zach Parise.

Ruotsalaiset ratkaisivat voiton Kalifornian-taistossa

San Jose Sharks onnistui tulemaan kolme kertaa tasoihin Anaheim Ducksin vieraana Honda Centerissä. Ottelu päättyi lukemiin 4—3 jatkoajan ensimmäisellä peliminuutilla, kun Jacob Silfverberg pääsi laukomaan maalintekosektorilta kiekon Aaron Dellin selän taakse. 28-vuotias ruotsalainen sai myös syöttöpisteet kahteen kotijoukkueen maaliin. Voittomaalin syötti toinen ruotsalaishyökkääjä Rickard Rakell, joka onnistui itsekin kaksi kertaa maalinteossa varsinaisella peliajalla.

Ducks säilytti voitolla edelleen ainakin teoreettiset mahdollisuutensa päästä myös kevään pudotuspeleihin.

Flopit

Hallitsevan mestarin ylivoima takkuaa

Washington Capitals ei onnistunut ohittamaan Dubnykia kertaakaan ylivoimalla kotonaan, vaikka pääsi kolme kertaa yrittämään. Kotijoukkueen ykkösylivoimakentällinen on paperilla pelottavan kova, mutta se ei ole viime aikoina jäällä näkynyt. Kolmeen edelliseen otteluun Capitalsin ylivoimaprosentti on 10% ja kahdeksaan edelliseenkin vain 15%. Muutenkaan esimerkiksi maalitilastoa johtava Aleksandr Ovetškin ei ole kyennyt auttamaan joukkuettaan riittävästi, kun edelliseen kahdeksaan otteluun on syntynyt vain kaksi maalia, eikä nekään auttaneet joukkuetta voittoon.

Capitalsilla on kolmen pisteen etumatka New York Islandersiin ja Pittsburgh Penguinsiin divisioonan kärjessä. Islandersilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Sharksille jo viides peräkkäinen tappio

San Jose Sharks ei ole 10 päivään kyennyt keräämään kuin yhden sarjapisteen ja senkin viimeyönä koetussa jatkoaikatappiossa. Otteluja Sharksilla tähän rupeamaan oli jopa viisi eli joka toinen päivä. Pudotuspelipaikasta ei toki kalifornialaisjoukkueen tarvitse enää taistella, silti pisteet olisivat todella tärkeitä divisioonan voittokamppailussa. Calgary Flames on tällä hetkellä jo neljän pisteen etumatkalla, vaikka on pelannut yhden ottelun haipaitoja vähemmän.

Capitalsin tavoin Sharksin ylivoima on ollut ongelmissa viime aikoina. Edellisiin seitsemään otteluun kaksi ylivoimamaalia. Ylivoimaprosentti on vain 9% - toinen onnistumisista tuli viimeyön ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle