NHL-kierroksen topit ja flopit: Capitals ja Lightning tarjosivat huikean näytelmän - Canucks oli hukata viiden maalin johtonsa

NHL / Aamuraportti
Victor Hedman oli estämässä Capitals-hyökkääjien lähentelyjä ja iski lisäksi voittomaalin jatkoajalla.
Neljän ottelun kierroksella päähuomio oli Yhdysvaltojen pääkaupunkissa, kun sarjaa johtava Tampa Bay Lightning matkusti Stanley Cup -voittaja Washington Capitalsin vieraaksi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Lightning ja Capitals huikeassa ottelussa

Washington Capitalsin ja Tampa Bay Lightningin odotettu ottelu täytti sille asetetun odotusarvon ja jopa ylitti sen. Ottelu oli alusta alkaen playoff-kiekkoa parhaimmillaan, jossa riitti vauhtia, taitoa ja fyysisyyttä. Lightningin ylivoima oli kerrassaan häikäisevää. Vieraat pääsivät ottelussa pelaamaan ylivoimaa kolme kertaa ja iskivät joka kerta kiekon verkkoon. Erityisesti kelailtavaksi kelpaa kolmas ylivoimamaali, jossa ensin Capitalsin puolustus sekä maalivahti Braden Holtby pelattiin täysin kuutamolle, ja Nikita Kutšerov sai viimeistellä pienestä kulmasta tyhjiin.

Lightning näytti jo saavuttavan voiton varsinaisella peliajalla, mutta viimeisellä minuutilla Jevgeni Kuznetsov toi uransa sadannella maalillaan ilman maalivahtia pelanneen Capitalsin tasoihin. Jatkoajalla nousi ratkaisijaksi Lightningin ruotsalaispuolustaja Victor Hedman, joka nousi maalille ja nosti rystypuolelta ottelun päättäneen osuman. Vieraiden voiton suurin sankari oli kuitenkin maalivahti Andrei Vasilevski, joka oli kiekon edessä peräti 54 kertaa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta Vasilevskin NHL-uralla, kun hän otti varsinaisella peliajalla yli 50 torjuntaa. Capitals oli puolestaan laukonut edellisen kerran yli 50 kertaa maalia kohti joulukuussa 2013 Buffalo Sabresia vastaan.

Connor Hellebuyckille kauden ensimmäinen nollapeli

Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä vierasottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Jetsin ykköstorjuja ehti olla maalissa 54 peliä ennen kuin sai pidettyä maalinsa koskemattomana. Nollapeli vaati 29 torjuntaa.

Maple Leafsin kannattajien invaasio

Toronto Maple Leafsin kannattajat on totuttu näkemään runsaslukuisena monella paikkakunnalla. Parin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Buffalo on perinteisesti ollut yksi suosikkimatkustuskohteista, mutta tällä kertaa Maple Leafsin pelipaitoja tuntui olevan aivan kaikkialla KeyBank Centerin katsomossa.

Äänekkäästi omiaan kannustaneet vieraskannattajat dominoivat katsomossa ja siivittivät omansa voittoon. Buffalo on ollut myös tuloksellisesti Maple Leafsin kannattajille suotuisa paikka vierailla. Maple Leafs on voittanut nyt kahdeksan kymmenestä edellisestä vierasottelustaan Sabresia vastaan.

Flopit

Canucks oli sulaa käsittömästi

Ottawa Senators oli täydellien vastaantulija kaksi ensimmäistä erää Vancouver Canucksin vieraana. Senators pääsi vain maalin takaa-ajomatkalta toiseen erään, mutta heti toisen kärkeen soi omissa. Alex Biega heitti keskialueelta korkean kiekon Senatorsin alueelle, jonka Tanner Pearson löi ilmasta yhden pompun jälkeen ohi Senators-vahti Anders Nilssonin. Tuo lyönti käynnisti Senatorsin painajaismaisen toisen erän, josta vieraille jäi kerrottavaa vain Jean-Gabriel Pageaun Ashton Sautneriin kohdistunut holtiton laitataklaus.

Senators pesi kuitenkin kasvojaan päätöserässä, kun Max Veronneaun uran ensimmäinen NHL-maali kavensi tilanteeksi 5–1. Toinen tulokas Brady Tkachuk ja Oscar Lindberg toivat vieraat pian jo kahden maalin päähän, jonka jälkeen kotijoukkueen pelistä paistoi puhdas paniikki. Kun Anthony Duclair teki Senatorsin neljännen maalin kaksi minuuttia ennen päätössummeria meni Rogers Arena jo täysin hiljaiseksi. Canucks säästyi kuitenkin nöyryytykseltä, kun Bo Horvat ja Loui Eriksson iskivät vielä maalit mieheen Senatorsin hakiessa riskillä tasoitusta.

Turhautuneita miehiä Anaheimissa

Anaheimissa nähtiin kahden turhautuneen joukkueen kohtaaminen kotijoukkue Ducksin ja Winnipeg Jetsin välillä. Ducksilla vaikea kausi alkaa painamaan takaraivossa, joka tuntui johtavan jatkuvaan jälkipeliin. Jetsille avautuikin paljon ylivoimamahdollisuuksia, mutta kun verkko ei heilunut toivottuun tahtiin, lähti pakkopeliinsä turhautunut Jets mukaan mailalla tökkimisiin ja nyrkkihippoihin.

Jets ei todellakaan ollut parhaimmillaan ja olisi ollut kaadettavissa, mutta Ducksin keskittyminen oli muissa asioissa. Kotijoukkueen pelaajista varsinkin viisi jäähyä ottanut kokenut hyökkääjä Corey Perry vaikutti erityisen tuskastuneelta.

Sabres hävisi jälleen

Sunnuntaina St.Louis Bluesin kustannuksella pitkän tappioputken jälkeen voittokantaan palannut Buffalo Sabres sai jälleen yhden merkinnän lisää tappiosarakkeeseensa. Erityisesti kaksi ensimmäistä erää Sabres oli pahassa Maple Leafsin mankelissa. Ilman 42 kertaa torjuneen Carter Huttonin huippupeliä Maple Leafsin voittomarginaali olisi ollut paljon enemmän kuin kaksi maalia.

Hutton esitti yhden kierroksen torjunnoista, kun ottelu oli vielä maalittomana viiden minuutin pelin jälkeen. Tuolloin kanadalainen venytti patjansa Kasperi Kapasen lähentelyn eteen. Kapanen pääsi kokeilemaan maalin kulmalta kahdesti, mutta Hutton piti luukun suljettuna.