NHL-kierroksen topit ja flopit: Rask ja Rinne loistivat, Barkoville kaksi maalia

NHL / Aamuraportti
Pekka Rinne ei ollut yllätettävissä.
Kuva © Frederick Breedon
Tuukka Rask ja Pekka Rinne pelasivat nollapelit. Aleksander Barkov kasvatti maalisaldoaan. Taisto pudotuspelipaikoista tiivistyi. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Raskille helppo nollapeli, Rinne loisti

Tuukka Rask oli ohittamaton Boston Bruinsin maalilla, kun Bruins haki voiton New York Islandersista lukemin 5−0. Islanders onnistui laukomaan vain 13 kertaa Bruinsin maalia kohti ottelun aikana ja jäi kamppailutilanteissa pahasti Bruinsin jalkoihin. Bruinsin Sean Kuraly iski ottelussa kaksi maalia.

Islandersin Valtteri Filppula loukkaantui ensimmäisen erän puolivälissä Bruins-puolustaja Connor Cliftonin taklattua häntä Bruinsin maalin takana. Filppula näytti loukkaavan tilanteessa kätensä. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

David Pastrnak teki paluun Bruinsin riveihin oltuaan sivussa 16 edellisestä ottelusta. Pastrnakille ei merkitty ottelussa tehopisteitä.

Yön kierroksella myös Pekka Rinne oli ohittamaton. Rinne torjui 22 kertaa Nashville Predatorsin maalilla Toronto Maple Leafsia vastaan. Näyttävin torjunta nähtiin kolmannessa erässä, kun Rinne venytti kilpensä Zach Hymanin vedon eteen. Predators voitti ottelun 3−0.

Barkoville kaksi maalia

Minimaalisia pudotuspelitoiveita elätellyt Florida Panthers taisteli urhoollisesti Dallas Starsin vieraana, mutta hävisi ottelun kolmannessa erässä lukemin 4–2. Aleksander Barkov iski kaksi maalia, joista ensimmäisen hän viimeisteli ohjaamalla kiekon Starsin maalin edestä verkkoon ensimmäisessä erässä ja toisen napakalla vedolla ylivoimalla toisessa erässä.

Barkovilla on nyt kasassa tältä kaudelta 32 maalia ja yhteensä 85 pistettä.

Ottelun ratkaisi Aleksandr Radulov, joka iski kaksi maalia Starsille kolmannessa erässä. Radulovin toinen maali oli erikoinen, sillä se syntyi Mike Hoffmanin mailanheiton seurauksena, josta merkittiin Starsille ja Raduloville maali.

Canadiensille ja Avalanchelle tärkeät voitot

Montreal Canadiens nousi pisteen päähän Columbus Blue Jacketsista ja viimeisestä pudotuspelipaikasta hakemalla 3−1-vierasvoiton Philadelphia Flyersista. Carey Price oli vierasjoukkueen maalilla erinomainen, torjuen 32 kertaa.

Canadiensin Max Domi palasi hiukan vaisumman ajanjakson jälkeen vierasjoukkueen tehomieheksi iskemällä pisteet 1+1. Domin maali syntyi Flyersin pelatessa ilman maalivahtia. Canadiensin suomalaisille ei pistemerkintöjä tehty.

Myös Colorado Avalanche otti äärimmäisen tärkeän 3−1-vierasvoiton Minnesota Wildista. Ottelun avainhetkeksi muodostui Philipp Grubauerin huikea venytys kolmannessa erässä, jonka ansiosta Avalanche piti maalin johtonsa.

Mikko Rantanen jäi jälleen pisteittä, mutta hän teki erittäin hyvän maskin Avalanchen ensimmäiseen maaliin.

Avalanche on nyt kahden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, joka on tällä hetkellä Arizona Coyotesin hallussa.

Flopit

Oilersin heikko puolustus

Edmonton Oilersin maalivahdit eivät saaneet paljoa apuja kenttäpelaajiltaan, jotka antoivat St. Louis Bluesin pommittaa kiekkoja kohti Oilersin maalia 44 kertaa. Mikko Koskinen pysäytti ensimmäisessä erässä Vladimir Tarasenkon läpiajon, mutta joutui toisessa erässä vaihtoon päästettyään kolme maalia toisen erän alkuun.

Jaden Schwartz iski ottelussa hattutempun, joka päättyi Bluesille selvin 7−2-lukemin.