NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkoville uudet ennätyspisteet, Maple Leafsin vaikeudet saivat jatkoa

NHL / Aamuraportti
Aleksander Barkov on ollut tämän vuoden puolella tehokkain suomalainen.
Kuva © Getty Images
Aleksander Barkovista tuli kautta aikain viides suomalainen 80 tehopisteen rajan rikkonut pelaaja. Kanadan jättiläiset Toronto Maple Leafs ja Montreal Canadiens ovat ajautuneet vaikeuksiin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Aleksander Barkoville ensimmäistä kertaa uralla 80 pistettä rikki

Huimaan vireeseen kevätkaudelle yltänyt Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov jatkoi tehoiluaan Kalifornian vieraskiertueen ottelussa Los Angelesissa. Barkov syötti kolme Panthersin ykkösketjun iskemää maalia 3–4-vierasvoittoon päättyneessä kamppailussa.

Tämän myötä Barkovin NHL-uran yhden kauden ennätyspisteet ovat nyt 30+51=81, kun Panthersilla on vielä 11 ottelua runkosarjaa jäljellä. Sataankin pisteeseen Barkovilla on mahdollisuus, sillä viimeiseen 15 otteluun suomalaisen tehot ovat 11+17=28.

Crawfordille tyylikäs nollapeli kotiseudulta

Chicago Blackhawksin maalivahti Corey Crawford oli ylitsepääsemätön este Montreal Canadiensille sen kotihallissa. Montrealista kotoisin oleva Crawford torjui peräti 48 kertaa napaten kauden toisen nollapelinsä.

Blackhawksille voitto oli erittäin tärkeä, sillä tappioihin ei ole juuri enää varaa, mikäli se aikoo kivuta pudotuspeleihin. Yllättäväksi ratkaisijaksi Blackhawksilta on viime otteluissa noussut Brendan Perlini, joka lisäsi maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi laukomalla 0–2-osuman Canadiensin verkkoon.

Ylivoimainen Lightning musersi hallitsevat mestarit

Tampa Bay Lightning jatkoi suvereeneja esityksiään kukistamalla Washington Capitalsin lukemin 6–3. Lightningille voitto oli jo kauden 55:s. Kahden idän suurseuran kohtaamisen suurin sankari oli kotijoukkueen Alex Killorn, joka iski NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

Capitalsin puolelta Aleksandr Ovetškin vahvisti asemiaan maalipörssin keulilla tekemällä kaksi maalia. Venäläisellä on nyt kasassa 48 osumaa tälle kaudelle.

Flopit

Maple Leafsille häpeällinen selkäsauna

Toronto Maple Leafs sukelsi pahasti lauantai-illan paikallisottelussa Ottawa Senatorsin vieraana. Koko sarjassa vähiten pisteitä kerännyt Senators kuritti vaahteranlehtiä kuudella tehdyllä maalilla torontolaisten jäädessä kahteen.

Erityisesti Maple Leafsin puolustus on alkanut vuotamaan pahaan aikaan. Viimeisessä neljässä ottelussa Maple Leafs on päästänyt joka kerta vähintään kuusi maalia, joten päävalmentaja Mike Babcock ei ole takuulla silitellyt pelaajistoaan viime aikoina.

Canadiens putoamassa pudotuspelijunan kyydistä

Koko kaudella pirteästi esiintynyt Montreal Canadiens on hyytymässä juuri ratkaisevaan aikaan. Blackhawksille kärsityn tappion myötä ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan kasvoi kolmeen pisteeseen.

Viimeisen seitsemän ottelun aikana Canadiens on onnistunut voittamaan vain häntäpään joukkueet Detroit Red Wingsin ja Los Angeles Kingsin. Erityisesti joukkueen maalinteko on takunnut pahasti ja edes maalivahti Carey Pricen torjunnat eivät ole auttaneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle